Szokimoki receptjéhez csak jót tudok hozzáfűzni. Ha neki bevált, akkor biztos neked is sikerülni fog.
A fehér tönkölylisztet minden egyéb változtatás nélkül cserélheted, akár az egészet is. Tk. lisztet első kísérletre én nem tennék bele, de ha mindenképpen szeretnél, akkor 15 dkg-nál többet első alkalommal ne tegyél. Lehet, hogy minimálisan több folyadékot kell majd bele tenni, ez minden tk. lisztre igaz.
Sok sikert kívánok, várom a beszámolódat, üdv, Margit
JÓ NYARALÁST és ne csak akkor gyere amikor sütsz én se sütögetek annyit mint ezek a kis profik de jó sok tanácsot és ötlete adnak jó éjszakát és jó utat szia
Zsoka én ma Gála hidegen készitős pudingot kreáltam de csak egy fél zacsit használtam fel proba képpen de nem is rossz szerintem hasonlit a danon vagy mi a szösz amit az Egérke reklámoz a tevében pudingra régen amikor még büfém volt az öregeim /mert egy szoco otthonban volt/nagyon komálták ezt a kis pudingot ezer éve nem ettem már de ez a gála ugyan azt az izt juttata eszembe én nem szoktam pudingot enni csak a szomszédom olyan fini gyümölcs levest hozott és azt mondta hogy ebből a hidegen készült pudingból van és pofon egyszerű be is irom az áltba majd a receptjét
Köszönöm szépen Lányok az Anyukám nevében a jókívánságokat! Igazán aranyosak vagytok! És köszönöm a dícséreteket! A szülinap jól sikerült, Anyukám is csinált egy regimentre való kaját!
Pirosokának én is kívánok nagyon boldog születésnapot!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Piroskának és szokimoki Édesanyjának.
A kép felrakásával kapcsolatosan megkértem Angit, hogy betűről-betűre írja le nekem, (olyan szájbarágósan) mert valahol elszúrom. Odáig sikerült is eljutnom, hogy meg kellett volna jelennie a képnek nagyobb formában, amit kicsinyíthetek, de a kép nem jött. Csak a http-s sort írta be helyette.
Andit is megkértem, de Ő sem boldogult vele, neki is a sort írta be. Biztos a számítógépünk kisördöge munkálkodott.A kudarc rendesen elvette a kedvemet.
Lelkileg felkészültem, hogy megsütöm Angi zsömijét kis változtatással. Háááát, elszúrtam a tésztát, Andi formázta meg nagyon klasszul. Olyan tömör-gyönyör lett és kukaízű. Megtalálta a helyét. Azért lefényképeztem, majd felrakom. Sorry. Lehet, hogy a nyanyust ki kellett volna dobnom, olyan kemény volt, nem tudom mitől, még soha nem volt ilyen. Tudom, hogy Angi nem tett bele, csak búzakovászt. Nem jól variáltam a dolgokat. Majd legközelebb.
Andi leeresztett, mint a lufi, semmihez nem volt kedve, pedig én akartam csinálni somlóit, mert imádja. Ehhez bőven jó a piskótasütési tudományom. De mivel másban is kellett volna segíteni, ezt nem tette, így a somlói elmaradt.
Köszönöm szépen. Remélem, az idő nem marad ilyen vízes és hűvös.
Margitka! Hihetetlen energiád és figyelmed van. Egy ilyen rohanós, fárasztó nap után is van mindenkihez egy-két szavad. Legyél mindig ilyen.
Majorkaj! Néha lelkiismeretfurdalásom is van, hogy gyakran sokáig csak hallgatok, de ha egyedül vagyok, nem sütök olyan sokat, ritkábban kísérletezek is. Ti meg itt annyi és olyan csodás dolgokat csináltok, hogy szinte csak szégyenkezem. De ha én ennyit sütnék, valószínűleg csak gurulva tudnék már közlekedni.
Sok boldog szülinapot kívánok Piroskának és Szokimoki anyukájának.
Jégkása örülök, hogy jelentkeztél. Annak már kevésbé, hog ilyen soakt kell dolgoznod és így nem hoztál nekünk szépséges képeket, mivel nincs időd mostanában sütni. Az 1 hónap nagyon hamar eltelik és akko te is élvezheted majd az új konyháat.
Zsike már hiányoltalak. És tényleg nagyon fincsi a cukkinis kenyér, nekünk is ízlett. Jó kis kikapcsolódást és szórakozást kívánok a gyerekekkel.
Szokimoki nem semmi amit sütögettél. Hát majdnem beleharaptam a monitorba délután amikor megláttam. Gondolom nagyon örült az Anyukád és igazán büszke lehet rád.
Isten éltesse sokáig Szokimoki anyukáját és Piroskát is!
Boglárka! Én sütőporos zsömlét még nem sütöttem, de úgy emlékszem, hogy azt is érdemes egy rövid ideig állni hagyni a sütés előtt.
Ildiko! Kíváncsian és köszönettel várom majd az új péksüti ötleteket.
Dulifuli! Én sokszor teszek a kalácstésztákba is nyanyust, nyugodtan tegyél a buktádba. Épp a napokban sütöttem, még képet is csináltam róla, csak még nem tettem fel a gépre. Majd hozom, ebben is volt nyanyus, azt hiszem nem is kevés (most a "leszakításnyi" mértékegységet használtam.)
Edo-bedo! Mekkora kenyeret szeretnél sütni? Nézek majd neked receptet és kiírom ide, csak a méretet jó lenne tudni.
Zsike! Jó pihenést kívánok - ha sikerül a gyerekek mellett - a Börzsönyben.
Emes! Kukoricalisztet maximum az összes lisztmennyiség 1/3 részét tegyél a kenyérbe, péksütibe, mert nagyon agyoncsapja a tésztát, ha többet teszel. Van a péksüti receptjeim között egy Rozsos buci nevű, ez eredetileg kukoricaliszthez készült valakinek a kérésére. Én nem sütök azzal, ezért rozzsal csináltam meg, de azt nyugodtan megsütheted kukoricával is, már kipróbált és bevált.
AZ első receptben rengeteg a kukoricaliszt, a másodikban 80 dkg liszthez megy 4 dl folyadék, ezt keveslem.
Jégkása! Sok örömet majd az új konyhádhoz, gondolom alig várod már, hogy kész legyen.
Azt hiszem gyorsan válaszoltam a felmerült kérdésekre. Most még megyek, kezdek valamit itthon, mert a mai napom egy borzadli volt Üdv, Margit
Ha már cukkíni! Az elöbb kapcsolgattam a tévét és Jamie Oliver éppen cukkínivirágokat töltött. Rajta hagyta a nagyon picike cukkíniket, a virágot óvatosan megnyitotta, kivágta a közepét, mert az keserű lehet. Ricottát, reszeltsajtot, sajnos nem tudom, milyet az elejét épp nem láttam, apróra vágott friss mentát, chilit és 1 citrom reszelt héját keverte össze, ezt töltötte a virágokba. A maradékból golyókat formázott. Sütőporos lisztet egy kevés sóval és annyi borral!! keverte ki, hogy palacsintasűrűségű massza legyen, ebbe mártotta a virágokat és a golyókat is. 180 fokos forró olajban kell kisütni, egyszerre nem túl sokat beletenni. Ha kisül azonnal sózni és tálalni!
Nagyon szép zsemlék, kiflik kenyerek és egyéb nagyon finom nyalángságot találtam az elmúlt napokban. Mindenkinek gartulálok. Most a maradék nyanyával és még volt egy kevés Tótkomlósi lisztem abből sütöttem egy kenyeret majd fotót küldök.Készülök még Tiramisut összerakni. Azt hiszem megyek is. Majd jelentkezem még.
A császárzsemle nagyon tetszik csak a megformázása okoz némi fejtörést.
Ma mi is elmentünk megrendelni az uj konyhabútort egy hónap és nekem is
Szia Boglarka70! Én már kipróbáltam fagyasztottal is, nagyon finom. Egyszerűen lereszeltem, és kenyéradagonként tettem el. Mikor sütni akartam, csak kivettem egy adagot, felolvasztottam és már lehetett is felhasználni. Szerintem is nagyon finom és jó az állaga másnap is.
Ha ez ennyire bejött, próbáld ki a cukkínis muffint is, az is nagyon fincsi.
Most mi is kint leszünk a kerben, így aztán a friss cukkíni minden formában elő fog fordulni az étlapon.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit