Ma tökfőzeléket főztem és majdnem kivettem a tökből egy kicsit, hogy kenyeret süssek vele cukkini helyett. (Nem volt így sem túl sok a tök, csak ezért maradt el.)
A régi, klasszikus tökfőzelék főzés, ugye úgy indul, hogy lesózzuk a gyalult tököt, majd jól kinyomkodjuk. Ezután feltesszük főzni és felöntjük yízzel. Kérdem én, miért?????
Kiönteni a saját levét és vizet tenni helyette, szerintem felesleges. Én úgy csinálom, hogy amíg a hagymát dinsztelem, addig lesózom egy egész picit a tököt, majd az egészet, levével együtt ráteszem a lepirult hagymára és kaporra. Én biztos így csináltam volna a tökös kenyeret is, és gyakorlatilag az egész mennyiséget a folyadékba lehet számolni, mint mondjuk egy tejfölt. Kb. olyan sűrűnek gondolnám leturmixolva.
Hát ennyi, elnézést, hogy belekotyogtam, pedig még nem sütöttem meg ezt a kenyeret. Miután épp ma gondoltam ezeket ki, ezért kapóra jött, hogy beszéltetek róla, így el is meséltem.
Nem mondom Amarillisz, most aztán én sem tudnék eligazodni a sok tanácson. Nem akarok senkit sem megbántani, de a tapasztalat alapján kellene mindenkinek ötleteket adni, és főleg a gyakorlat alapján. Bogi szerint kinyomkodod a folyadékot, Limara szerint nem, Sendy szerint a nagyját. Kislányok, nem kéne ezen elgondolkodni, sok bába között elvész a gyerek. Ugye mi azért vagyunk itt, hogy a saját tapasztalunk alapján segítsünk egymásnak. De ugye nem így????!!!
Nekem ugyan nincs névnapom, de ennél nagyobb örömet nem szerezhettél volna nekem Kenyérke! Ez az egyik legkedvesebb számom Oliviától. Most aztán hallgatom orrvérzésig. Sajnos, nem mindent értek belőle, ezért is szeretnék megtanulni angolul, mert az lenne számomra a legszebb dolog, ha tudnám, miről énekel. Bár ért már csalódás, mert Schania Twain ha jól írtam, kedvencem. És a legszebb dalát lefordítottuk angol órán, és bizony csalódtam a zene dallama alapján. Nem olyan szövegre gondoltam. Hát ez van. Emese! Nagyon boldog névnapot kívánok én is Neked!!
Nelly
Amarillisz: Cukkini kenyér: nem sóztam be, de kinyomkodtam a leve nagyját. Nagylyukú sajtreszelőn lereszeltem, majd mint a petrezselymet aprítottam 1-2 percig. A folyadékból keveset visszatartottam. Sima fehérkenyérbe sütöttem bele kevés kukorica és grahamliszt társaságában, tetejét sütés előtt lefújtam vízzel, majd graham és kukorica lisztet szitáltam rá vékony rétegben. http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/nemfeher/20070628_cukkinik_1.jpg
Amarillisz ! Itt a 3. tanács, de ez ugyanaz mint ahogy Limara csinálta. Én is csak simán a nagyobbik lyukú reszelőn lereszeltem és nem sóztam és nem nyomkodtam ki.
szia AMarillisz én az alma reszelőn reszeltem le és meg is sóztam majd kinyomkodtam a vizet belőle kb 5 perc múlva de ha jól emlékszem van aki nem sózza be!
Sziasztok! csak érdeklődnék, hogy a cukkinis kenyérhez milyen apróra kell reszelni a cukkinit, és hogy le kell -e sózni, levét kinyomni?előre is köszönöm!
Tudom, de sztem várd meg a holnapot, hátha jobb idő lesz. Majd legközelebb hallgatózom. Nekem a Diana Ross-os jobban tetszik. Jó munkát, hacsak nem gondolod meg magad. Ez a szél írtóra fúj.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit