Sziasztok! nos a cukkinis kenyerem nagyon finom lett, eddig ez a legfincsibb, amit készítettem!!!! igaz az állaga megint érdekes lett, ilyet még nem is láttam a sütés végére a kenyér egyik fele szépen megemelkedett - gömbölyűre, míg a másik fele teljesen beesett!!!! csináltam képet róla, majd Margit, elküldöm!!! amúgy én se nyomtam ki, lehet kellett volna bele még liszt, pedig nem változtattam az eredetin- zsike receptjén -és mikor dagasztott is jól nézett ki......de nembaj, nagyon finom!!vannak még ilyen fincsi receptek kenyérre?sziasztok!
Sziasztok. Ma szerettem vlna buktát csinálni, a Horvátth Ilona féle receptemből nyanyával bővítve. Most látom, margitka gyönyörű művét. Nem találom, a Burgonyapelyhes kalács recijét. Most elrohanok boltba, ha közben jön válasz, megköszönöm, mert utána nekilátnék.
Pusszantás addig is mindenkinek
Nagyon örülök Neki, hogy a véletlen folytán ekkora örömöt sikerült Neked szereznem. Az igazat megvallva már nagyon régen volt, amikor az internet adta zenei lehetőségekben ugy igazán kiélhettem magam.
Tegnap nagy utat bejártam, melynek eredmény két zeneileg nagyon tehetséges kisgyerek megismerése volt. Kettejük közül a kisfiú számomra igazi őstehetség. Belőle fakad az a zene, amit előad.
Valóban jó dolog ha az ember a nyelvet is érti. Úgy gondolom a daloknál elsősorban a dallam és a nyelv dallamának egysége lényegesen fontosabb mint az, hogy az adott dal szószerint mit is jelent. Az utóbbihoz ugyanis igazából az adott nyelvi kulturkörnyezet ismerete is mérvadó.
Köszönöm Zsóka a hozzászólásodat. Teljesen belefelejtkeztem a zenébe tegnap óta. Nem a szakterületem s a művelője sem vagyok, de nagyon élvezem nem csupán hallgatni, de az egyes általam kedvelt irányzatokot a magam módján körbe járni.
Most visszaolvasva eszembe jutott, az uborkasaláta, amiből én sem nyomom ki a levét lesózás után, befokhagymázom és hagyom állni, utána rá a lé. Egy kolleganőmtől tanultam, aki azt mondta, hogy az Édesapja mindig beteg a ubisalitól. Kipróbálta nem kinyomni a levét az ubinak és így az Édesapja megbírta enni és nem lett beteg tőle.
Kenyérke!Nekem is örömöt szereztél a zenékkel. Az An Angel az a The Kelly Family-től származik. Ennek a fiúcskának is nagyon hasonlít a hangja az eredetihez. Ez a családi együttes az Édesanya halála után együtt maradt, az Édesanya kérése volt, hogyha Ő már nem lesz zenéljenek tovább. Miután ezt a fiút meghallottam, ezen felbuzdulva a Google keresőjébe beírtam a The Kelly Familyt és megtudtam hallgatni az eredetit. Annak idején amikor először hallottam, beleszerettem, rengetegszer hallgattam már.
A szokimoki kenyere most a sláger, már csak egy csücsök van belőle.
Nálunk is ugyanolyan pocsék idő van, mint tegnap. Reggel sütött a nap, de most elborult és a szél csak fúj és fúj. Persze jó hideg van.
Nem nagyon voltam a napokban, és annyit írtatok, hogy sajnos nincs ennyi időm, hogy végigolvassam, ezért ilyen puritán módon szeretnék az ünnepelteknek Boldog névnapot és születésnapot kívánni.
Gyorsan irok mielott megyek dolgozba.Nemigen van idom mostanaban jonni. Munka es az itthon feltornyosult dolgok. Mivel ez a nyavajas izomfajdalmam van meg, minden sokkalta lassabban megy. Azert mar jobb.Nem szabad megpihenni, leulni mert ujra begorcsol es olyan leszek mint a kerdojel. hihi. DE javul!!mar.BOGI, koszike a mailt es a tanacsokat. Az anyagot is a Candidarol. Hasznos es erdekes. Hala az egnek ilyen gondom nincs!
Kedves unnepeltek! Szuli es nevnaposok! Mindenkit sok szeretettel koszontok es meg hosszan!-jo egeszseget, erot, kitartast, szerencset es boldogsagot kivanok! Puszika jobbrol es balrol is!
Este megprobalok feljonni.Puszika mindenkinek!PS: Micsoda szepseges dolgokat varazsoltatok megint!!! Vki lojjon mar at 1-2-ot! No, mennem kell.
Ígértem képeket, most, amíg várok a fánkjaimra, meg is mutatom őket.
Az egyik a csokis tejberizs volt, itt most már nem is a tartalom a lényeg, hanem a "csomagolás"
Buktát a napokban is sütöttem, nem csak ma, arról képet is csináltam. Burgonyapelyhes, nyanyás kalácstésztából készült:
Amarillisznek csináltam ezeket a képeket, de megmutatom, hátha másnak is segítség lehet:
Ez egy kalácstészta, a mai buktáé volt. Látszik a képeken, hogy egyáltalán nem ragadt a kezemhez, pedig másodjára elég tisztességesen belemarkoltam.
Ez is egy jó állagú kenyértészta:
ez lett belőle:
Kár, hogy a kép nem adja vissza, nagyon jópofa, jó állagú kenyér lett belőle, egy csinos, olyasmi repedéssel a tetején, amit eddig csak sütőben sült kenyereknél láttam.
Amarillisz! Várom a híreket a kenyeredről, addig most már nem írok.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
ja kérem izlések és pofonok ,kinek a pap kinek a papné ezzel csak arra akarok célozni Nelly,hogy mindenki másfajta állagu kenyeret szeret vagy legalábis nem egyforma az izlésünk,de lehet hogy ez az a kenyér mint már valamelyik nap is írtam amit egy szerűen NEM LEHET ELRONTANI.Mert most jutott csak eszembe,hogy E kenyér recept anya írta tegnap pont ha jól emlékszem ,hogy ő szokott télire le fagyasztani és úgy süti NA MÁR MOST ha le fagyassza és felengedi akkor is a víz egy része kifolyik belöle NEM???Na mindegy ki úgy ki így csinálja lényeg a lényeg a végeredménnyel legyen mindenki elégedett.
Bogi! ÉN még nem sütöttem cukkinis kenyeret, ezért nem is vauztam bele. Csak azt olvastam, hogy mindenki másképp csinálja. Egy kezdőnek ez nem segít. A tapasztalat tényleg sokat segít másoknak. De azt nem hiszem, hogy ugyanannyi lisztből, meg mindenből és csak a folyadék mennyiséget varálva mindenkinek ugyanolyan jól sikerül. Ezt viszont saját tapasztalatom alapján írom, mert igenis sokat számít, ha a folyadékot változtatom fel vagy le. Szóval azt el kell találni, és én ha kikísérletezem az ideális mennyiséget, akkor mindig ugyanúgy csinálom. EZen csak a nyanyám minősége szokott egy picit változtatni. Más nem. SZóval ezek után is szabad a pálya, de ígérem, ha én is nekikezdek, akkor már okos leszek cukkinis kenyér ügyében. Majd Amarillisz leírja, ha elkészült, hogy neki mi lett a tapasztalata. Nekem már jó dolgom lesz, mert csak jól oda kell figyelnem.....
Ez tényleg nagyon jó, lányok...végül is elolvastam mindenki tanácsát, és mivel kevés volt az időm, csak úgy belegyalultam a gépbe.
amúgy Margit, tényleg furi dolog, hogy a tök levét leöntjük, aztán meg vízzel pótoljuk......
no, lényeg a lényeg, készül a kenyér, sajna most képeket nem készítek róla - Margit ezt neked üzenem, de legközelebb ismét kísérletezem ! -mert nincs itthon a fotómasina........de a végeredményről majd beszámolok!semmit nem variáltam a recepten, nem adtam hozzá semmit miközben dolgozott, sőt most kivételesen nem is kapcsolgatom a progikat.....majd kisül, mi lesz belőle!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit