Zsóka!"Bau! Gépből ki, kelesztés és utána a formázás, megvág és jénai, lespriccelve, hideg sütőbe kb. még 20-30 perc kelesztés, utána sütés indítás. Jól csinálom?"
Én addíg hagyom a gépben,amíg az "ejtés" meg nem történik...Akkor kiveszem ,formázom,és újból kelesztem,de kb. egy órát! Ez függ a konyha hőjétől,az élesztőtől,meg hogy a kenyérnek éppen milyen kedve van kelni:Ekkor pspriccelem és kezdem sütni!
Kenyérke! Látom szeretitek a komolyabb zenét is! Hát itt van még egy gyöngyszem,ha valaki még nem ismerné! Ők az IL DIVÓ együttes. Hallgassatok bele ,-megéri
Mi minden sült itt persze "szokás" szerint. Elkészült a cukkínis is. Most hül. Én meglandolok az ágyam felé, mert már egy órája is leragadt a szemem, de hát a kenyér nagy "úr".
Holnap kiderül, hogy milyen lett.
A rozsos nyanyából azért tettem az előzőnél többet, mert ebbe frissen kevertem még lisztet. Egyébként majd meglátod, ha csinálsz, hogy mennyi liszt kell még bele pótlólag, akkor kb. ki tudod számolni a korábbihoz hasonlóan az arányt. Én úgy gondolom, hogy ha az előző volt 50-60 dkg liszthez 20-30 dkg nyanya, akkor ez 50-60 dkg liszthez akár 30-40 dkg is lehet.
(A Riegelbe eleve kevesebb nyanyust tettem, mint amennyit lehetne.)
Majd mesélj, kíváncsi vagyok, hogy válik be. Sok sikert, üdv, Margit
Bau! Gépből ki, kelesztés és utána a formázás, megvág és jénai, lespriccelve, hideg sütőbe kb. még 20-30 perc kelesztés, utána sütés indítás. Jól csinálom?
Gratulálok a mai "terméshez" is...megint csodás dolgok születtel..Én ma megint Limara joghurtos nyanyás kiflijét készítettem, holnap viszem az anyukáméknak..Remélem nekik is ízleni fog..nálam most ez a nyerő!!
Kenyérke lavinát indított ezzel a Youtube betevéssel..Én szoktam ott bolyongani, és ma találtam valamit, ha jól emlékszem Bogi fog neki örülni:
Szia Bau!
Én már másodszor sütöttem meg a kenyeredet, nem vagyok elkeskenyedve, mert eddig az összes kenyerem közül ez lett a leglyukacsosabb. Formailag nem az igazi, a lényeg, hogy fini.
A rozsos nyanya készítését itt is megmutatom, de az eredeeti mellett is megtalálhatjátok:
Rozsos nyanya:
Rozskovásszal készítettem rozsos öregtésztát, a következők szerint:
30 dkg érett rozskovászt
40 dkg BL 80-as liszttel,
2 dkg burgonyapehellyel,
1,5 kk sóval,
1 kk cukorral,
késhegynyi aszkorbinnal
és annyi vízzel, hogy szoros tésztát kapjak, megdagasztottam.
3-4 órai állás után ismét összeforgattam, majd kb. 15 órát állt. Ezalatt gyakorlatilag elérte azt, amit a nyanyustól várunk, tehát megkelt és vissza is esett. Az állaga a kovász és a megszokott öregtészta között volt, tehát erősen kenődött. Amikor összecsapattam a gépben, még tettem hozzá annyi lisztet, hogy összeálljon egy kicsit, kézzel dolgozni lehessen vele. Így használtam fel és a maradékot eltettem egy dobozban a hűtőbe.
Nagyon jó, intenzív kovászos illata volt a tésztának.
A végleges felhasználásakor ugyanolyan jó állagot biztosított a tésztának, mint a megszokott öregtészta, csak úgy durrogtak a hólyagok a nyújtáskor.
Hát ezzel készült a rozsos Riegelem és mondhatom nem okozott csalódást. Nagyon finom lett. Üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit