E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kenyerke Előzmény | 2007.07.07. 13:24 - #22337

Bau, nagyon eltaláltad az ízlésemet, és a három tenor....Gyönyörű

Akkor most én is küldök Neked valami gyönyörűt. Sokféle előadásban hallottam már, de ez mennyei... legalábbis nekem :-)

A bevezetőben azt mondja, hogy olyan nap van most, amikor azokat a dalokat énekli, melyeket az édesanyja nagyon szeretett s melyek gyermekkora óta kísérték...
//gportal.hu/gindex.php?pg=5014448&thid=193922&fid=0&offset=0&history=3508608

Általa egy kis ízelítő az orosz könnyűzenéből.

http://www.youtube.com/watch?v=SXPWFVJv8Nk&NR=1

Ez a dal az egyik kedvencem, az ő előadásában:

http://www.youtube.com/watch?v=hsgcdl8dIew&mode=related&search=

Megjegyzem, hogy az orosz versek líraisága rendkívűli. Megizzasztana egyik másik ha magyarul kellen szavakba foglalni.


boglarka70 Előzmény | 2007.07.07. 12:59 - #22336

A Babyeaz magyarul Gabye!

boglarka70 Előzmény | 2007.07.07. 12:56 - #22335

Szia bau baba /a baut nagyon szeretem a rajzfilmen mindig megnéztem a tévében,föleg a zenéje tetszet nagyon düm düm düm düm...

boglarka70 Előzmény | 2007.07.07. 12:51 - #22334

Babye köszönöm a zenét nagyon örülök neki de sajnos még mindig nincs hangfalam!de a brigi meghalgatta helyetem is

bau Előzmény | 2007.07.07. 12:41 - #22333

Esetleg még ez?

http://www.youtube.com/watch?v=MDtcidMR_6I


bau Előzmény | 2007.07.07. 12:01 - #22332

Zsóka!"Bau! Gépből ki, kelesztés és utána a formázás, megvág és jénai, lespriccelve, hideg sütőbe kb. még 20-30 perc kelesztés, utána sütés indítás. Jól csinálom?"

Én addíg hagyom a gépben,amíg az "ejtés" meg nem történik...Akkor kiveszem ,formázom,és újból kelesztem,de kb. egy órát! Ez függ a konyha hőjétől,az élesztőtől,meg hogy a kenyérnek éppen milyen kedve van kelni::))Ekkor pspriccelem és kezdem sütni!

Kenyérke! Látom szeretitek a komolyabb zenét is! Hát itt van még egy gyöngyszem,ha valaki még nem ismerné! Ők az IL DIVÓ együttes. Hallgassatok bele ,-megéri

http://www.youtube.com/watch?v=tNef4iPWmGg

http://www.youtube.com/watch?v=MlltXdighDQ


Angi7711 Előzmény | 2007.07.07. 11:47 - #22331

Margitka: nem tudom, szoktál esetleg a Herbaházban vásárolni? Ott lehet kapni kukipelyhet, 500 g 168 ft, legalább is az árlistájuk alapján. http://www.herbahaz.hu/data/productimages/fullsize/5999880658346.jpg

Brigitta Előzmény | 2007.07.07. 11:03 - #22330

És még egy,amitől bármikor táncra tudok pattanni

http://www.youtube.com/watch?v=vYFdgHuA4h8&mode=related&search=


Brigitta Előzmény | 2007.07.07. 09:40 - #22329

Sziasztok!

Gabye!Köszi a dalocskát,én imádom ezt a két dalos pacsirtát ,

talán nem véletlen!?

Ezért!

http://www.youtube.com/watch?v=VUoEil40qZA&mode=related&search=


kenyerke Előzmény | 2007.07.07. 02:23 - #22328

ezután:

Igaz álmos nem vagyok, de ez az összefüggéstelen mondat már a fáradság jele.

Legyen szép napotok!

Bau, köszönöm a linket! Azt még nem hallottam!


kenyerke Előzmény | 2007.07.07. 02:19 - #22327

Szép Jó Reggelt!

Nagyot adtam a zenein élvezetnek. Igy én most megyek aludni, mely egy esti imával felér:

http://www.youtube.com/watch?v=pMN5GJnYjrk&mode=related&search=


EmMargit Előzmény | 2007.07.06. 23:07 - #22326

Szia Bezsa!
 
Biztos jól sikerült a kenyered. Aludj jól, jó éjszakát! Üdv, Margit

bezsa Előzmény | 2007.07.06. 23:00 - #22325

Mi minden sült itt persze "szokás" szerint. Elkészült a cukkínis is. Most hül. Én meglandolok az ágyam felé, mert már egy órája is leragadt a szemem, de hát a kenyér nagy "úr". Holnap kiderül, hogy milyen lett.

EmMargit Előzmény | 2007.07.06. 22:30 - #22324

Szia Zsóka!
 
A rozsos nyanyából azért tettem az előzőnél többet, mert ebbe frissen kevertem még lisztet. Egyébként majd meglátod, ha csinálsz, hogy mennyi liszt kell még bele pótlólag, akkor kb. ki tudod számolni a korábbihoz hasonlóan az arányt. Én úgy gondolom, hogy ha az előző volt 50-60 dkg liszthez 20-30 dkg nyanya, akkor ez 50-60 dkg liszthez akár 30-40 dkg is lehet.
(A Riegelbe eleve kevesebb nyanyust tettem, mint amennyit lehetne.)
 
Majd mesélj, kíváncsi vagyok, hogy válik be. Sok sikert, üdv, Margit
 

zsoka Előzmény | 2007.07.06. 22:27 - #22323

Bau!Sztem azért is lett ilyen, mert egy kicsit hosszabbra sikerült, mint a jénai hossza.

zsoka Előzmény | 2007.07.06. 22:23 - #22322

Bau! Gépből ki, kelesztés és utána a formázás, megvág és jénai, lespriccelve, hideg sütőbe kb. még 20-30 perc kelesztés, utána sütés indítás. Jól csinálom?

bau Előzmény | 2007.07.06. 21:57 - #22321

Zsoka! Örülök a jó hírnek...-majd a formája is lesz még jobb!  mikor formázod? A kelesztés melyik szakaszában?

 


Gabye Előzmény | 2007.07.06. 21:54 - #22320

Szép estét!

Gratulálok a mai "terméshez" is...megint csodás dolgok születtel..Én ma megint Limara joghurtos nyanyás kiflijét készítettem, holnap viszem az anyukáméknak..Remélem nekik is ízleni fog..nálam most ez a nyerő!!

Kenyérke lavinát indított ezzel a Youtube betevéssel..Én szoktam ott bolyongani, és ma találtam valamit, ha jól emlékszem Bogi fog neki örülni:

http://www.youtube.com/watch?v=OGRgm9ZHG3A&mode=related&search=

Mindenkinek szép estét, jó hétvégét!

 


zsoka Előzmény | 2007.07.06. 21:45 - #22319

Szia Bau!
Én már másodszor sütöttem meg a kenyeredet, nem vagyok elkeskenyedve, mert eddig az összes kenyerem közül ez lett a leglyukacsosabb. Formailag nem az igazi, a lényeg, hogy fini.

EmMargit Előzmény | 2007.07.06. 21:43 - #22318

Sziasztok!
 
A rozsos nyanya készítését itt is megmutatom, de az eredeeti mellett is megtalálhatjátok:
 
Rozsos nyanya:
 
Rozskovásszal készítettem rozsos öregtésztát, a következők szerint:
 
30 dkg érett rozskovászt
40 dkg BL 80-as liszttel,
2 dkg burgonyapehellyel,
1,5 kk sóval,
1 kk cukorral,
késhegynyi aszkorbinnal
és annyi vízzel, hogy szoros tésztát kapjak, megdagasztottam.
 
3-4 órai állás után ismét összeforgattam, majd kb. 15 órát állt. Ezalatt gyakorlatilag elérte azt, amit a nyanyustól várunk, tehát megkelt és vissza is esett. Az állaga a kovász és a megszokott öregtészta között volt, tehát erősen kenődött. Amikor összecsapattam a gépben, még tettem hozzá annyi lisztet, hogy összeálljon egy kicsit, kézzel dolgozni lehessen vele. Így használtam fel és a maradékot eltettem egy dobozban a hűtőbe.
Nagyon jó, intenzív kovászos illata volt a tésztának.
 
A végleges felhasználásakor ugyanolyan jó állagot biztosított a tésztának, mint a megszokott öregtészta, csak úgy durrogtak a hólyagok a nyújtáskor.
 
Hát ezzel készült a rozsos Riegelem és mondhatom nem okozott csalódást. Nagyon finom lett. Üdv, Margit

[Későbbi] [22637-22618] [22617-22598] [22597-22578] [22577-22558] [22557-22538] [22537-22518] [22517-22498] [22497-22478] [22477-22458] [22457-22438] [22437-22418] [22417-22398] [22397-22378] [22377-22358] [22357-22338] [22337-22318] [22317-22298] [22297-22278] [22277-22258] [22257-22238] [22237-22218] [22217-22198] [22197-22178] [22177-22158] [22157-22138] [22137-22118] [22117-22098] [22097-22078] [22077-22058] [22057-22038] [22037-22018] [22017-21998] [21997-21978] [21977-21958] [21957-21938] [21937-21918] [21917-21898] [21897-21878] [21877-21858] [21857-21838] [21837-21818] [21817-21798] [21797-21778] [21777-21758] [21757-21738] [21737-21718] [21717-21698] [21697-21678] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség