Hétvégén csak olvasgatni volt időm. De csak ámulok és báumolok a gyönyörűségek láttán amiket alkottatok. Nem is tudom név szerint sorolni (nehogy valakit kihagyjak), mindenki ügyeskedett.
Csorog a nyalam ismet...Ildiko,nalad mar nem lepodok meg,eddig is gyonyorusegeket lattam toled,de Moha!Istenien neznek ki a tortaid!Tokeletesek!Ha lennel kedves esetleg beirni a receptjuket a tortakhoz....Nekem epp kapora jonne,mert nemsokara szulnapoznank es hat szivesen keszitenek ilyen szuper kreaciokat!Elolvasnam azt is,mitol lesz ilyen szep,tokeletes a formaja.
Én is hoztam egy kis sütit. Anyósom megkért, hogy süssek almás pitét. Majdnem megjártam, mert már a tészta készítése közben vettem észre, hogy a tejföl megromlott. Volt itthon viszont sűrű főzőtejazín, azt tettem bele lesz ami lesz alapon. Hát nem rontotta el.
Moha a mentát tejben felfőzöd akkor intenzívebb az íze. Az After Eigh kalácsba így szoktuk készíteni. Büszke is lehetsz, mert nagyon szépeket készítesz, bár a fogyókúrás csapatnak ez egy "gyomorba döfés". Mikor ilyen szépségeket meglátokk, rögtön ingerem van, hogy ezt ki kellene próbálni. Aztán gyorsan korrigálom, hogy most nem lehet. Édességnek nehezen tudok ellenállni.
Sziasztok! Ildikó gyönyörű dolgokat csináltál! A nagyobbik lányom már régóta mondja,ezt a sajtos szélű pizzát,most ki is próbáljuk. Beleszerettünk viszont a karamellsütibe így kép alapján,nálunk a karamell az egyik kedvenc.Megyek kiírom a receptedet és megsütjük! Amúgy a szakmám díszítővésnök,és a torták közt volt "fordított chokito" is,vagyis szép,de nem valami finom. Az After Eight torta megkóstolása után sajnáltuk,hogy nem ettük meg inkább azt a drága csokit magában.Valószínű,hogy valami mentaszósz,vagy erősebben mentolos krém segített volna rajta,így viszont elég gyengus volt.
Margitnak igaza van. Csak a processzor az, ami így tud viselkedni, a videokártya, táp... ezekre inkább a leégés a jellemzőbb. Ha a processzorral van a gond: a hűtőrácsot ki kell tisztítatni (erős légnyomással a legjobb (pl belefújsz, de a sűrített levegő a legjobb)). A processzor és a hűtőrács közé új szilikonzsírt kell tenni, mert ha az elkopott már, akkor nem tudja átadni a hőt a processzor. Továbbá a ventillátort is ellenőrizni kell, lehet már szorul, vagy csapágyas és nem teker rendesen, akkor ki kell cserélni.
Ilyenkor nyáron nyugodtan leveheted a gép bal oldalát. 2-3 csavar szokta tartani és pattintással kijön. Így jobb lesz a ház hűtése, nem melegszik annyira túl. Ha nagyon poros, akkor porszívozd ki nyugodtan, vagy fújjál bele - kikapcsolt állapotban-.
Az eljárást azért írtam le, hátha van valami rokon, vagy ismerős aki kicsit jobban ért ezekhez, és tud segíteni. A szervízekkel az a baj, hogy iszonyat magasan tojnak az emberre. Jellemzően inkább kicseréltetik az alkatrészt jópénzért, pedig csak meg kellene pucolni. Ha van valami kultúráltabb számtechbolt, ott szerintem 1-2 ezer forintért megcsinálnák ezt a műveletet (de én ilyenekben nem hiszem sajnos). Ez az egész közel 5 perces művelet, és csodákat szokott művelni.
Katamami, ha Tatabánya környékén laksz, tudunk segíteni (párom a szakértő, ő évekig számtechboltban dolgozott).
Amennyiben a processzor már túl sokat kapott az élettől, akkor sajnos cserés lesz. Ezzel az a gond, hogy ha idősebb a gép, akkor nem kapni hozzá valót már. Akkor használt boltokban kell kutakodni. Nem is inkább az összeg a nagyobb probléma hanem az öreg alkatrész.
De, hogy mondjak nyugtatót is: örülj, hogy lefagy a processzorod, amikor eléri a kritikus hőmérsékletet (ha jól emlékszem 80-90 fok). Ilyenkor bekapcsol a védelme, és leáll. Pár éve még rendesen elégtek a gyengébb minőségű processzorok. Füstölt, elszenesedett... amit el tudsz képzelni. Így legalább tudod használni, ha újra kihült.
Nos ez kicsit hosszúra sikerült, de remélem mondtam valami használhatót is.
MOHA:!!! Sztem cukrasz a szakmad es suttyonban hogy MI itt ehezzunk ilyen gyonyorusegeket muveszkedsz! Nagyon szepek!-es biztos nagyon finomak. A csaszar zsomi is nagyon szep.
MARGITOM: A pizzat en is vhol ugy lattam, de mivel en szuper komp szorfolo vagyok "soha"nem tudom honnan jottem merre tartottam, szoval nemtudom visszakeresni. Ez a Ti altalatok beirt reci az alapja Jami Oliver teszta. A tobbi fantazia, de fini lett.A Tostini "csak"azutan erdemes HA speci grillezo-osszenyomosba megsutod. Akkor lesz csak jo ropogos. Amugy ahogy a pulton latod meg jo puha.
Koszonom Neked hogy feltetted a fotokat. Mindenkinek szep jo napot kivanok. Megyek dolgozba.
Meghoztam Ildiko képeit, természetesen megint nagyon szépeket sütött
Tényleg gyönyörű lett minden, gratulálok Ildiko!
Ilyen sjatos szélű pizzát a TV-ben láttam reklámozni, már én is gondoltam rá, hogy ki kellene próbálni. Biztos finom, de még sosem szántam el magam, hogy megcsináljam.
A Tostini képeket köszönöm, ez alapvetően eléggé hasonlít a Riegelhez, gondolom ezért is jutott eszedbe pont ez. Kíváncsain várom, hogy sikerül-e az összetételét megtudnod.
Nekem a processzor csinált ilyet, nem volt más baja, mint rettentően el volt porosodva. Csak ki kellett takarítani és máris helyreállt a lelki békéje Remélem sikerül neked is megcsináltatni, mert ez várhatóan csak egyre rosszab lesz. Az ország melyik részén laksz? (A szgép szerelőm miatt kérdezem.) Üdv, Margit
Bemelegszik, különböző időben és fogja magát, kikapcsol. Várni kell utána, hogy lehűljön és csak aztán lehet bekapcsolni. Azt hiszem, kell majd valamilyen megoldást keresnem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit