Sziasztok Pékecskék...Mostanában nem nagyon tudtam jönni,kicst elhavazósan vagyok, de azért be-bekukkantottam, és csak ámultam a sok szép kenyér, süti, torta képek láttán...Gratulálok Mindenkinek!
Neene..CSak egy kérdés..Nincs otthon szárazvirágod???..Csokor, vagy falidísz??..Mert én jártam már úgy, hogy ellepték a lakást a molyok, a manók egész nap vadásztak, én meg megőrültem egyrészt attól, hogy ették a molyokat, másrészt, hogy honnan jöhetnek..Átpakoltam az egész spájzot, átszitáltam a liszteket, mindent átkutattam...De nem jöttem rá honnan jönnek..De mégis mindenütt ott voltak...Aztán egyszer nagytakarításkor véletlen meglöktem a padlóvázát erősebben, és ne tudjátok meg, egy egész hadseregnyi moly szállt fel..Onnan jöttek..Tehát ha van ilyened, akkor azt azonnal dobd ki!!!..Ha nincs, akkor nincs ötletem..
Szia majdnem "öreg"Neene felénk a molyok ellen igaz az a ruhás szekrényben de jól be vált a levendula!!! Hát a liszteknek nem tom milyen illata lenne tőle mert eléggé intenzív a szaga!!!az egyszer tuti!Talán ezért is pártolnak el a molyok más helyre!De lehet hogy ott is jó lenne ha betenéd a levendulát egy pár napra és utánna jó fertötlenitös vizzel átmosnád a polcokat és csak 4-5 nap múlva pakolnál vissza de csak jól át vizsgált termékeket nehogy itt ott meg bújon egy kis molylepke a zacsikba és kezdödjön újra a cécó!!!
Majorka és Ildikó tudom,hogy igértem nektek vmiről másolatot és most az idő is engedné mert nem lehet odakint ténykedni ,de most a skener sza...kodik ezért az igéret el napolva,de nem el felejtve<>img src="http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/Smiles01/smiles_faccina_09.gif"
Szia! Én kb. egy évig szenvedtem a molyokkal. Vettem én is mindenfélét. Az egyik legjobb ilyen ragasztos 3 szögre összehajtható molycsapda. Rendszeresen kipakoltam mindent a kamrából. Találtam a paprikában az originált zacskóban. A tárolónak használt kenyeresem alján. A polc eldugott sarkában. Idegrohamot kaptam amint egyet megláttam, mert időnként nem egy hanem egy csomó repkedett. Az egész család csapkodott.
Vettem egy csomó müa. tárolót.
Szórtam én a polcokra szalicilt, mert azt mondták, hogy azt nem szereti. Szóval sok kínlodással járt.
Most éppen a napokban én is felfedeztem egyet, agyon is csaptam.
A konyhaszekrényt is kipakoltam, átmostam majd mindent. Olyan fura helyeken találtam, hogy csak néztem.
Legtöbbet ez a ragasztós valami fogott össze.
A bio boltba ahová járok, már nem is veszek lisztet, mert egyszer ahogy megemelte, repült a moly. Na azt látni kellet volna, hogy vágtam vissza.
Nagy bevásárló központban is volt, hogy megfogtam a zacskót és az alján ott volt a molylepke.
Régen jártam nálatok, bár bele-beleolvatam írásaitokba, elámultam számtalanszor képeiteken...el sem tudom képzelni, hová fokozható még a kenyérsütő tudományotok!! Csodálatos fnomságokat alkottok nagyon grtulálok mindnyájatoknak!!! Én megálltam most egy szinten, egyre kevesebb is a ráfordítható időm, egyre többet igényelnek belőlem Manócskáink. Épp csak egy kenyeret, és fonott kalácsot sütök, mikor az előző elfogy.Tapasztalatlan kérdéssel jötem Hozzátok, és szomorú is vagyok emiatt: hónapok óta molylepke-üldözésben szenvedek, már rengetegszer kipakoltam a kamraszekrényt, befújtunk molyírtó spayt, de kb 3 naponta 1, v 2 db ott ékeskedik. Nem is tartok itthon - szerintem - sok lisztet, mindig csak 1kg-os kiszerelést veszek, ill. kenyérlisztből kicsit többet. van tk búza, tönköly, graham és rozslisztem meg persze búzada, rizs, és mindaz, ami egy egyszerű háztartáshoz kell. Kedves Pékecskék, ha volt már eféle problémátok, vagy van egy jó tippetek a molyok megelőzésére, kérlek Benneteket, ne hallgassátok el!!! Igazán köszönöm, és klassz sütéseket kívánok már is a végre lehűlt időben!!
Pakoltam tegnapelőtt a liszteket, hát kiakadtam, hogy sok cerbona fehérliszt, cerbona teljes kiőrlésű liszt és cerbona barnalisztem van. Gondoltam egy merészet és nagyot, összeszitáltam 1-1 kg-ot, lesz, ami lesz. Ezeket még akkor vettem, mielőtt sikerült volna találkoznom az oldallal. Sütöttem is belőle kenyeret, de ízre nem lett jó, formailag ugyanaz, mint a többi. Margitkától kértem tanácsot, Ő azt mondta, hogy 2/3 BL-80-as, 1/3-ad a másik. Ebből is sütöttem kenyeret és fini lett.
Tegnap még a fánk is sorra került, Andi most nem pohárral szúrta ki, hanem csak úgy csipegetett a tésztából, hááát, akkora lovak lettek, persze mennyiségileg jóval kevesebb, de változatlanul finom. Rácuppantak az apjával. Úgyhogy még lejárat előtt így fogom elhasználni a lisztet, ahogy Margitka ajánlotta. Süthetek rendesen.
Andi fényképezőgépével videóztam, amilyen szerencsém van lemerült az elem, a lényeget sikerült. Csak kuksizom ahogy formázza a fánkot. Pótlólag csinálok képet a fánk lovacskákról.
Nagyon jó dolgokat tettetek fel. A bagettes pék munkája nagyon tetszik. Kedvet is kaptam hozzá.
Ilyen sok szép sütés láttán már lassan nincs is mit mondani, mert egyre szuperebbek a sütéseitek. Mielőtt még elfelejtem, nyálképződést elősegítők. Lassan már természetessé válik, hogy ilyen sikeresek a kezetek munkái. Már csak azt kellene kitalálni, hogy hogyan lehet ezt megüberelni?
Tegnap délután ki sült az én kis kenyér lángosom is aliasz LÁNGOLÓ!valahogy így ugráltam örömömben mert megint minden maradék liszt volt benne és mégis szépre sikerált .Valahol olvastam minnél feketéb a liszt annál tovább kell gyúrni,hogy könyü szerkezetü legyen na ezt jól betartva kb.10 percig gyömöszöltem a végén ott tartotam ha ez se lesz jó akkor töbet én nem gyömöszölöm ilyen sokáig az tuti!DEEE nagyon jól sikerált pedig ebbe is volt minden ,c viti,buri pehi, kis tejfől,meg a sok fajta liszt,ahogy a nagy öregek mondanák minden csak a jó kidolgozáson mulik,mindegy hogy mit raksz bele NEM??? Csak a kelesztés elött legyen megfelelő állagú a tésztád akkor rossz nem sülhet ki belőle !! Legalábis én az elmult pár nap alapján erre a vég következtetésre jutottamigaz ehhez el kellett telni közel 5 hónapnak de sikerált meg világosodnom!Hát vannakinek előbb van akinek később nekem most gyúlt fény az agyamban.EZ IS OLYAN mint a fogyokura HIÁBA MONDJÁK amig MAGADTÓL rá nem jössz addig kár belé az időt vesztegetni:
22463 kenyérke hozzászolása az első film végén van egy olyan cim ,hogy mixmester egy pék ről szól, hát azt érdemes meg nézni ,hogy formálja az a pacák ollóval a bagettet nem semmi! DE egyébként köszi mindenkinek a jó kis mozikat ezek a lepény kenyerek nem semik!
Lépcsőházi gondolkodó vagyok,most elovastam a mandulás csokitorta receptet,amit beírtam a Bármitbe.Lehet,hogy nem egyértelmű a dolog,a sütőpapírkorongok kb.26 cm átmérőjűek,a nagyobbik tortaformám alját szoktam körberajzolni.Beleírnád ezt valahogyan? Nagyon köszönöm!
Zselatint csak a Horváth Rozi félét szoktam venni,azt használom.Tudod az a mezei,egyszerű kék papírzacsis,ami a hátán van az is jó kiindulásnak,de pontos mértékeket írok majd holnap erre is.Én is kipróbáltam az Oetkert,a kicsit is,a Zselatin fixet is,egyikkel sem sikerült semmi.Sőt az ízesített nagy zacsis gyümölcszseléjüket sem kedvelem,abból az Alsa gyártmányát veszem,az volt a kekszes süti és a citromtorta tetején is.Finom és jól lehet vele dolgozni.
Ne félj neked is sikerülni fog! Megsütöd a torta alapot,rá jön a zselatinos krém,az másnapra megszilárdul a hűtőben,óvatosan leveszed a karimát és ott a díszíthető torta! Meglátod az első után már te fogod a recepteket variálni,és sikerülni fog!
MOHA: sztem az otthoni tubusos tej nem alkalmas erre. En nagyon folyekonynak tartom Hogy kevesebb cukival keszitened? AZ! nem tudom. Nem tudom ha elhagynal belole az eloirt adagot megdermedne e annyira hogy tudjad vagni es ha foleg tejszint is szeretnel belerakni. Probalhatod DE EZT en sem tudom. TE mar annyira edzett vagy ahogy latom a fotoidbol hogy eszreveszed ha baj lenne belole esetleg. En nemreg keszitettem eloszor . Marokkoi reci.Ugy forditottam le.
Figyi! En konzervdobozban veszem 375gr-os/?/ EZT a kondenz tejet es jooo suru. Sztem a tescoban ha van ott ahol laksz kapsz ilyet. Figyelj oda hogy mennyit tartalmaz a dobozon. Mennem kell mert kidobnak a computerrol. A lanyom akar feljonni. Puszi!
ANGIM, megkaptad a mailemet??Minden okidoki akkor?? Puszi!
LIMARAM: hogy Te miket tudsz! El is felejtettem mondani. Ez a kenyer es a csaszarzsomi! Latom, nemfelejtetted el az ujjacskadat kivenni belole !Hogy ennek a csaszarosinak mennyi fulet kell hajtogatni!
NELLYM, MI ez a diszkos ugy amirol szoltatok? NELLYM, befoznel egykis napsugarat nekem, mert itt az uszohartyaim kezdenek kinoni a sok esotol.
A Duna-hullám tortarecit holnap előásom,/végig kell bogarászni több kiló tina és egyéb magazint/beírom majd a bármitbe.
Viszont Ildikó Te gondolatolvasó vagy,mert kiírtam a receptet,és azon töprengtem,hogy mielőtt megcsinálom,kifaggatlak.Alapnak jó lesz akkor egy nem túl édes linzertészta.De nekem a karamellkrémmel is bajom van:sűrített tejet én eddig csak a cukrozott,tubusost láttam itt.Ha azzal készítem,akkor legyen kevesebb a cukor benne,igaz?Mi lenne,ha egy pici tejszínt is tennék bele?
Hogy Ti miket tudtok talalni a NET-en. Ideragad mindig az ember. Szuper jok ezek a videok! Huu, a bagett keszitese is nagyon tetszett.Ahogy bevagdosta a peklegeny.A fonas: nos az En szemem meg mindig gubancban all.hihi. Ezzel ugy vagyok mintha mozgo vonatban ulnel es a sineket probalod kovetni a szemeiddel. Tisztara dili!hihi
Megneztem am a Barmibe az uj reciket.Puszi a szorgos ujjacskaknak.Mindegyiknek.! MOHAM, En is szeretnem elkerni Toled a Dunahullam recijet.Nagyon megtetszett. Orulok hogy van 1 sorstarsam"". A kenyernel nem mutatkozom Jenai-tehetsegnek sem. Lanyok, ehhez tenyleg erzek kell. A tietek a palma ebben.
LIMARAM, nagyon finom lehet ez az almaspite.Leirnad?
MOHAM, mivel elszeretned kesziteni a csokis -karamelost. Mivel minden "keleti"suti Jooo edes, erre szamolj!! Megjegyzes: Nekem a tesztaja nagyon homokos volt. NE nevessel!! Nem ugy!! hihi. En egyszeru linzerteszta alapot javaslok. Ha akarod probald meg az eredeti recivel.Akkor megerzed a kulonbseget.Hogy mondjam: Nekem durva a tesztaja, az allaga.sztem ilyen fini sutihez nemszabadna ennyire szarazat hozzavarialni. NEEE m akarlak befolyasolni.Haggyad allni, hogy a karamell visszahuljon.En forrovizzel felmelegitett kessel/JO eles/ vagtam. Nem riszalo mozdulattal mert a karamell tapadhat es vele huzod akkor. NE kedvetlenitsen el amit irtam, csak azt akarom hogy sikeruljon es sajat tapasztalatomat ezzel a tesztaval kapcsban. Sok sikert es jo etvagyat hozza!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit