Limara a vizezés stimmel. Ventillátor persze nincs, de enélkül is lehetne legalább cserép kezdemény. Lehet, hogy még is a liszt minősége számítana ennyit? Te szitálod a lisztet?
Boglárka! Szívesen sütök neked kenyeret, ma már eljutottam oda, hogy jobban szeretem sütni, mint enni. Az utóbbi 3-4 kenyérből nem is ettem, talán 1x, pirítóst.
Masala! Nem tudom, mi lehet a különbség a technikánk között. Az enyémben bizony van tejtermék, burg. pehely és margarin is. Formázás után mikor beteszem a jénaiba a kenyeret, a jénai tetejét spriccelem le vízzel, a kenyeret nem, így kicsit párásítva az a tapasztalatom, hogy szebben kel. Mikor beteszem a sütőbe, akkor jó bőven vizezem a tésztát, a jénait, sőt az alatta lévő papírt is. Mikor kiveszem a kész kenyeret, akkor pedig hideg vízzel spriccelem meg azonnal,de ekkor már vigyázva, hogy ne áztassam el. Sőt most a nagy melegben egyből a ventillátor közelébe teszem. Azt látom, hogy kicsi neki a jénai, de attól még cserepesnek kellene lennie, a belseje nagyon szép. Úgy szeretném, ha neked is lenne cserepes kenyered, remélem kiderítjük az okokat. Üdv
Szerintem sem ez az, amit keresel, de hátha jó lesz. Ez nem olyan sűrű, mint a dobozos, mert lötyög, ha megrázom. Azt a régi dobozost csak az "átkosban" láttam, talán csehszlovák volt. Sajnos az összetétel nincs feltüntetve, de szerintem sincs benne cukor. A tubusos, cukros sűrtett tej nem jó helyette?
Csoda szépeket sütöttél! Tavaly én is csináltam a meggyesedhez hasonló, zselés tortát. Nagyon finom volt csak egy kicsit munkás. Sütés nélküli túrótorta receptem is van. Ezzel meg az a bajom, hogy nyers tojás van benne és néha kicsit tartok tőle.
Sokat gondoltam rátok, és azokra a mennyiségekre, amit néha sütni szoktatok. Két fiúunoka volt velem, 12 és 10 évesek. Nem győztem sütni-főzni. Nekem két lányom volt, így kicsit rácsodálkoztam, mennyi finomság elfér egy ilyen kis bendőben.
Kalácsból kellett a legtöbbet sütni, mert azt ők gyurhatták, sőt, fonhatták is. Meglepően nagy élvezettel csinálták, és ráadásul nagyon szépen.
Annyira belejöttek a sütésbe, hogy az iskolai angolkönyvben lévő receptet is ki kellett próbálni.
Picit belekukkantotam az előzményekbe is, látom, itt változatlanul nagy az élet, és készül a sok finomság.
Sziasztok! Masala köszi a képet,akkor majd vadászok ilyet.Nem tudom miért,én fém konzervdobozosra állítottam be magamat,azt kerestem.Bár azt hiszem ez nem cukrozott,és szerintem Ildikó receptjéhez az kell.
Moha köszi a receptet ,Limara küldesz egy kis kenyeret mert lassan ki fogy a hűtőnk de sütni nem igazán szeretnék ebben a hűvös időben mert félek,hogy fel melegszik a konyha!!!nem tudom ti micsináltatok délután ,de mi át mentünk óvisba és csendes szunyokálással múlatuk az időtNem tudom ,hogy birja ki az akinek a tűzö napon kell dolgoznia egész nap??? Tiszta szívből sajnálom őket.pl:vagy őketmegyek bicajra pattanok és locsolok egyet mert a növényeknek sem leány állom ez az idő
Ebben a kenyérben semmilyen tejtermék nincs. Szépen megkelt csak kicsi lett a jénai, ez látszik is a tetején. A cserepesek viszont most sem találtak ide. Lehet, hogy rossz címet adtam meg?
Limara! Köszönöm a dícséretet, recept a bármitben. Fogyis nasi: összeturmixoltam fél zacsi fagyott szedret 1 nagy doboz joghurttal és édesítővel, isteni fagyi volt! /csodás színű is/.
Ildikó, dobozos sűrített tejet nem sikerült lelnem,de jó ötletet adtál a lengyelekkel! Arra gondoltam,hogy egy zacsi lengyel karamellát felolvasztok a recept szerinti vajban,vagy egy pici tejszínben,és azzal készítem el.Szerintem a hűtőben az vissza fog szilárdulni, mit gondolsz?
Amúgy jót nevettem,mert a fiam olvasta a gratulációkat,amiket kaptam tőletek,és azt mondta,hogy büszke rám,mert nem is gondolta,hogy ez ekkora dolog,neki természetes volt,hogy bármilyen tortát megcsinálok,amire rábök az újságban. Szokott nekem kuktáskodni, Feketerdő tortát már ő is tud készíteni,az az egyik kedvence. Nagyon jó osztályuk van a suliban,számon tartják a szülinapokat,és sütnek egymásnak tortát.
Az ember gyereke nincs itt egy kicsit es na tessek micsoda csodanlatos dolgokrol marad le!! NAAAAAgyon gratulalok mindenkinek. Jol befaltam mindegyikbol! A vonalam meg nemszolt semmit mert mar reg Afrikaba koltozott!
Sziasztok! Csak egy percem van most,benéztem,délután írok tortareceptet majd.
Limara te is a tortareceptet kérdezted? Ja és melyiket? Boglárkának a málnás kell.
Egyébként a bármitbe beírtam a zselatinos torták általam készített variációit,ezek alapján készült a málnás és a meggyes is,de azért majd leírom részletesen a Bármitbe du.
Kilók elleni merényletet nem akarok elkövetni,ahogy írtam Margitkának tegnap, ezek elkészíthetők édesítőszerrel,és lehet a joghurt arányát növelni,vagy a túróét benne,így is finomak lesznek,és nem kalóriabombák.
Moha amit te itt el követsz az vétek az emberiség kilói ellen mert még a látványa is hízlaló légyszíves minden tortához rövid receptet mellékelj vagy hivatkozz egy elözöre és írd le hogy csak mi az amiben modositotál,mert jobb olyan recept után dolgozni ahol kép is van mivel az ember leánya tudja milyenek kéne lenni a végeredménynekmegértésed köszönöm és legnagyobb elismerésem a torta készitéseidhez!!!D E A TÖBBIEK IS NAGYON ÜGYESEK VOLTAK csak hát egy ilyen habkönnyű csodától mindig elgyengülők!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit