Végre, hogy már beizzítottad a sütőt, mert már kezdtem hiányolni a gyönyörűséges kenyereidről készült képeket. Ez ismét szépséges lett. És tényleg milyen könnyű a bélzete, látszik a képen.
Végre beizzítottam a sütőt, graham kenyeret sütöttem 60 dkg lisztből. Eredetileg úgy terveztem, hogy fele megy a fagyasztóba, de melegen elfogyott még jó része, a fiúk már kiéheztek a saját kenyérre.
Nelly! Neked hoztam a megvágott képet, látod nem olyan sötét, és pihe-puha lett.
Cserébe adok egy másik jó tippet:
http://gasztro.blog.hu/ Itt mindig megtaláljátok a legfrissebb recepteket a gasztroblogokból. Jjobb oldalt a fórumozók kedvenc linkjei között is megtalálható, de a kedvencek közé is tehető. Sokszor segít eldönteni, hogy mit főzzünk holnap.
Ildikó, lehet, hogy meg fogsz haragudni rám, miután sok munkával idemásoltad őket, de ezeket én ki fogom törölni. Nem csak a személyes ismeretség miatt, hanem elsősorban azért, mert a blogoknál adott esetben sokat számít, hogy hányan kattintanak az oldalra. Igaz, hogy az oldal tulajdonosa alapján megadott creative commons licensz alapján szabadon terjesztheted, ha megnevezed a forrást és nem változtatod meg, de ezek a receptek mindig is megtalálhatóak lesznek nemisbékánál - akinek a blogja egyébként itt jobbra már rég ott van a linkfalon Rettegj, Nigella! Nemisbéka főz címmel, azon belül ezekhez a receptekhez többek között a fahéj címkére kell kattintani a hozzávalók között (de rengeteg más recept is van, hasonlóan ínycsiklandó képekkel). Ráadásul a blog arra is jó, hogy a receptekhez hozzá lehet szólni, és a kérdéseket feltenni, vagy beszámolni az eredményről - itt a hozzászólások már nem szerepeltek.
Sziasztok, bár már mindenki alszik, ahogy látom, én meg most baglyoskodok itt.
A fagyigéphez szólnék hozzá: hát nekem is volt egy, de elajándékoztam, bár finom és egyedi fagyikat csináltam vele. Gondom: nekem se túl nagy a fagyasztom, nagy helyet foglalt el, nekem a hengert kellett betenni. min. 15 órát kellett fagynia, tehát jó rá kell készülni. Utána még min. fél órát, de néha többet kevert és olyan kis mennyiség volt a négytagú családnak, hogy azonnal elfogyott. nem volt praktikus, csak finom. Sokszor én is kacérkodom, hogy veszek egy modernebbet, de aztán elballagok valamelyik multihoz, ahol nagy a választék és veszek valami olyan fagyit amit kedvelek.
bár sokáig nem jelentkeztem, olvasgatok vissza, hiányoztatok, gondolok rátok, de nem igen volt időm, estére meg annyira hulla voltam, hogy nem irogattam. remélem mindki jól van, átvészelitek ezt a nagy meleget.
Limara, lemérted? Az enyém 70 literes, 3 polc van benne, és a Bosch akkuja 13 cm magas. Mondjuk az igazi, különálló fagyigépeké lehet, hogy nagyobb, mert ez egy univerzális konyhagép. Vigyél magaddal centit a műszaki áruházba :-) Bár ha sok fagyit eszik valaki, vagy egyszerűen csak népes a család, akkor tényleg több akku kell, vagy több részletben, előre le kell gyártani egy nagyobb adagot, az meg mindenképpen sok helyet foglal.
Nelly, néhány napja én is röhögő-, vagy inkább sírógörcsöt kaptam, amikor azt írták, hét fokkal esik a hőmérséklet: 42-ből hét az még mindig csak 35!
Masala! Ne álmodozz, mert tudod, hova ér a kezed! Hol a csudába lesz itt hűvösebb? Sehol. Vasárnapra már megint 35 fokot ígérnek. Nem kell még az a nagykabát!
Oké! Marad a fagylaltozás a cukrászdában vagy jégkrémet eszünk. Én azt is szeretem. Pedig régebben kacérkodtam a fagylalt géppel, de most már nem tudnék ennyi kívánságot teljesíteni.
Egyébként most fagyi elnapolva: már csak 22 fok van. Holnap lehet, hogy pulóvert kell fölvennem reggel?
A szuper dagasztó-robotgépemhez van fagyikészítő is, amiben 6 dl folyadékot lehet egyszerre elkészíteni, ebből valamivel több fagyi lesz. Már régebben is készítettem itthon fagyit (inkább úgy mondanám, próbálkoztam), de mindig tömbbé fagyott. Rá kellett jönnöm, hogy csak akkor lesz krémes, ha folyamatosan kevergetve fagy meg.
Ezek teljesen krémesre engednek fel, akármennyit is állnak a fagyasztóban. Még jó, hogy ilyen kis kapacitású (még ebből is marad), nagycsaládosoknak biztos nem lenne elég (van ez az akku része, amit a fagyasztóban kell tartani, és kb. 8-10 órát kell várni két adag fagyi elkészítése között, mert felolvad a falában a hűtőfolyadék. A fagyasztónk is kicsi, különben lehetne hozzá venni még akárhány akkut.
Egyébként mi is itthon maradunk - lehet, hogy veszünk egy felfújható gyerekpancsoló medencét a teraszra, és lesz itt wellness meg minden :-)
Nálunk már vége az esőnek. Most mondták a híradóban, hogy holnap lehet,hogy csak 25 fok lesz.
A fagyit géppel készíted, vagy hűtőben fagyasztgatod? Azért néha kell egy kis kenyeret is enni. Te nem szoktál a fagyasztóba tartalékolni? Mi újság nyaralás ügyben? Mentek valamerre? Olvastad, hogy Ildikó Balkoniába megy, mi pedig itthon Udvaroniában leszünk. Ez most így jött össze!
Ha hiszed, ha nem, pont most néztem be tegnap vagy tegnapelőtt óta :-)
Köszi az érdeklődést, de a sütéseimről írni nem sokat tudnék: eszembe se jut bekapcsolni a sütőt (a tűzhelyet sem nagyon), fagyit gyártok sorozatszám, azt esszük, meg dinnyét. Kenyérke vizes póló tippje egyébként bejött, de szerencsére most már itt is fúj a vihar szele.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit