Moha, köszönöm a receptet, így nem kellett keresni. Holnap lehet ki is próbálom. Tegnap Margitka kiflirecijét próbáltam ki, férjem meg is ette egy ültő helyében.
Limara, az én nyanyusom (remélem az lesz) kissé lágyabb tészta lett. Majd holnap kiderül milyen kenyeret sikerül sütni. Jó lenne valami szépet sütni már és nem csak ízleteset.
Majorkaj, akkor csak kézzel gyúrom picit össze és hűtőbe vele. Csak még valami zárható dobozt kell kereseni, amiben el is fér, mert gondolom lassan azért fog ott is kelni, vagy nem?
Nekem ma csak céklám fő, majd télire akarom eltenni. Még sacc 2 órát főlöget és darabolhatom bele a savanyúséglébe.
Cristina! Én mindig úgy csinálom a nyanyát, hogy mikor már láthatóan visszaesik az üstben, akkor az üsttel együtt teszem be a hűtőbe másnapig. Én egyébként jó kemény nyanyust dagasztok. Mikor sütni akarok, akkor csak épp összecsapatom és már használhatom is. A kiflihez még annyit, hogy én Danon joghurtot vagy kefírt használok és az csak 140 g.
Nadobagi! Üdv az oldalon! Sajnálom a gépedet, remélem találsz majd segítséget.
Na, letelt a kávészünet, megyek vissza konyházni. Egy kenyér, egy tepsi almáspite, egy síma és egy csokilencsés-aszalt epres kalácsom már kisült. Még mini virslis bucikat akarok csinálni, és közben persze pakolok is, holnap megyünk a Balatonra. Estefelé még benézek.
Majorkaj, picikét már megereszkedett, de az még szinte nem is látszik :D Akkor hagyom még nyugodtan túlkelegetni. Muszáj gépben összeforgatni vagy elég kézzel picit összegyúrni?
Még nem sikerült rendes lukacsos kenyeret sütni. Eddig csak élesztővel sütöttem, de mind tömör-gyönyör lett:) Az íze jó volt, mert eddig mindig elfogyott, de szeretném a srácokat nagyon fincsivel meglepni.
A fiam megkapta az első biciklijét 16 hónaposan. 3 kerekű, hátsó kosaras, zenélős brinyiglit és a férjem totál kiakadt, mert Dani egész nap zenél vele. Megyek is, mert háború lesz :D Később benézek.
Régóta és szívesen olvasgatlak benneteket, de sajnos kevés az időm. Sok jó receptet és ötletet sikerült találnom ezen az oldalon, nagyon tetszik. Most a segítségeteket szeretném kérni! Keresek egy Funai FAB 200-as tipusú kenyérsütőt. Aki ismeri tudja, hogy ufó szerű üvegteteje van. Ha jól emlékszem Buzablansnak is volt ilyen. Sikerült eltőrnöm az üvegét, ezért teljesen üzemképtelen gép is jó lenne nekem. Ha van valakinek felesleges ilyen gépe szívesen megvásárolnám. Minden megoldás érdekel! Segítségeteket előre is köszönöm. Ági
Onnan tudod, hogy már teheted a hűtőbe, hogy már nem felfelé jön és domború a teteje, hanem vissza van esve a tészta. Tehát már túlkelt, akkor jó.De még hagyjad szerintem nyugodtan, mert az sem jó ha nem elég "érett" a nyanyatészta.
Lányok, mikor a gép gyúrta a nyanyatésztát, az elég lágy volt. Olyannak kell lennie? Már 3 órája kel és azt nézem lehet lassan elkezd ereszkedni. Honnan tudom mikor forgathaton össze és tehetem a hűtőbe?
köszi Moha ,én tavaly csináltam oktobertől karácsonyig nagyon jól birtam /csak hát a karácsony,meg Januárba elutaztunk Hajduszoboszlóra,és hát ott nem igazán lehetett úgy táplálkozni/az a baj ,hogy azóta többször is próbáltam de nem bírtam magam rá száni 1-2 nap után abba hagytam,de most kedd óta csinálom ha jól emlékszem ,mert ilyenkor a memeória sem igazán tökéletes. demost egy kicsit drasztikusan mert reggel nem eszek semit és csak ebédelek meg egy gyenge vacsora szerűség 5 körül és eddig 3 kilotól szabadultam meg!De ez a fagyis oldal felcsigázott és most probálok olyan fagyit kinézni ami még a diétába is beleférne,már egy uborkásat találtam ha más nem lesz holnap azt csinálom a grillcsirkéhez.
A nyanyával biztos sokkal finomabb, illetve lazább lesz a kenyér bélzete. Nagyon fincsi, érdemes kipróbálnod. A kiflivel kapcsolatban pedig csatlakozom az előttem szólókhoz. Én nagyon sokszor sütöm ezeket a kifliket.
Boglárka sok kitartást kívánok a diétádhoz,nézd meg itt a diétásrecepteket is, biztos találsz köztük olyat, amit ehetsz. Nálunk a fiamnak kellet évekkel ezelőtt egy candida diétát végigcsinálni,lónak érezte magát a végére,annyi zabpelyhes,zabkorpás dolgot evett.
Cristina elfelejtettem az előbb,hogy bármelyik kiflirecepthez hozzáteheted a 20 dkg nyanyát,csodákat művel vele,lepipálod a bolti vacak felfújt kifliket! A nyanyagyártásnál meg arra figyelj,hogy ebben a melegben viszonylag hamar elkészül,nem kell neki 12 óra kelésidő.
Ma megpróbálok nyanyát csinálni és majd azzal sütni kenyeret, hátha jól sikerül és fincsi lesz. Még sosem csináltam, így izgulok milyen lesz a végeredmény.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit