E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly Előzmény | 2007.07.28. 21:03 - #23175

Nálunk benn a konyhában 26-27 fok van, ez is bőven elég. A nyitott tető egyébként jó ötlet, ezt így is kell ilyenkor. Én is Limarától tanultam, és mindig így dagasztok nyáron.

nelly Előzmény | 2007.07.28. 21:01 - #23174

Amarillisz! A napra nem kellett volna szerintem kitenni, mert ma is dög meleg volt, nekem mindig benn a lakásban kel, az is bőven elég neki. Ráteszem a tetőt kelesztéskor, és nagyon szépen megkel a duplájára. Legközelebb így csináld szerintem.

Amarillisz Előzmény | 2007.07.28. 20:59 - #23173

tudtok tanácsot adni, még -még tanácsot, mit csináljak legközelebb?

amúgy a sütőben sült fánkom mennyei lett!!!!!!!!!!!de a kenyerek.........


nelly Előzmény | 2007.07.28. 20:59 - #23172

Hát igen, itt látszik, hogy mennyire másként sütünk. Nekem ugyanis 20 perc dagasztás, 40 perc kelesztés tálban, aztán rövid formázás után 40 perc dagasztás jánaiban, 15 perc a bevágás után, és 1 óra sütés. Ugye mennyire eltérünk egymástól? Moha! Megtennéd, hogy a zselatin átváltását beírnád a Bármitbe is, mert annyira hasznos dolognak tűnik, de innen soha nem fogom megtalálni, ha mondjuk keresem 1 hónap múlva! Köszike!

Amarillisz Előzmény | 2007.07.28. 20:56 - #23171

Batka!köszi hogy segítettél! azt írod sok az élesztő? 1 dkg van benne, meg 25 dkg nyanya.Limara szerint is, pedig sokat kelt.......

Limara!én azt hittem inkább túl sok a víz benne..........annyit kelt, amennyit tanácsoltál!először 40 perc, majd megformáztam, ekkor még szép volt, majd 45 perc, megvágtam, és még 15 kelés.és nyitott tetővel dagasztottam.amúgy a napra tettem ki kelni, lehet ez is baj volt?egyébként jó pihenést neked!

nekem nincs szerencsém a kenyerekkel, se a gépi, se a sütős még egyszer se lett igazán jó............63116.gif


Moha Előzmény | 2007.07.28. 20:54 - #23170

Cristina, ha azt készíted amit írtam,akkor a kelési idők nekem ma a következők voltak: dagasztás gépben,kivettem,tálban kelt 25 percet, formáztam,ment a jénaiba,25 perc után bevágtam,kelt még 15 percet,spriccelés, sütés,70 perc. 30 dkg nyanya volt benne,15 gr élesztőt tettem hozzá. / de tudod nekem 20 dkg tk.búzaliszt van benne/  Ha ilyen dögvész meleg van,akkor nagyon kell lesni!

nelly Előzmény | 2007.07.28. 20:54 - #23169

A szilikonos sütőpapírt én a Lidl-ben vettem, és 200ft körül volt, de a Corában is vettem már, ott sem volt sokkal drágább, legalábbis úgy emlékszem. Igaz, mostanában ha akciós volt a Lidl-ben, akkor vettem, mindig úgy szoktam. Elég 1 dobozzal sokáig. A jénai ára? Hát igen, én a Metróban vettem a 4,6 l-esemet és nem volt 4000.-ft akciós áron. De mostanában már az 5,1 l-es is ezen az áron szokott lenni, ha van. AZért majd nézegetem, és ha látok kedvező áron, akkor beírom ide, hátha valakit érdekelni fog. Én nagyon szeretem mindenesetre, mert nagyon szép kenyereket tudok benne sütni. Hála Istennek, mostanában már nem tudom a kenyeret elrontani, max. egy kicsit berepedezik a vágásnál, de akkor is egyenletesen szép magasra sül. Érdemes sokáig kísérletezni vele, mert a végén csak sikerül, és akkor már van az embernek hasonlítási alapja. Most már azt is látom, ha csak 1 ek víz kell hozzá, mert esetleg kemény a tésztája. De ehhez kellett a tapasztalás. Szóval lányok nem szabad elkeseredni. Amennyit tudok, én is szívesen segítek, akár lépésről lépésre is átrágni a munkamenetet. Annál jobb érzés nincs ugyanis, ha a család ujjongva örül az általam sütött kenyérnek. Aztán pillanatok alatt el is fogy!

Moha Előzmény | 2007.07.28. 20:48 - #23168

Sziasztok! Bezsa! Átváltások: 12 zselatinlap = 20 gr zselatin, 2 lap zselatin = 1 ek.zselatinpor,  6 lap zselatin fél liter folyadékhoz elegendő. Ezeket még régen írtam ki valahonnan, én még sosem használtam lapot, de kiindulásnak azért jó lesz. Horvát Rozi félével is sikerül,csak tartsd be az arányokat amiket írtam,és a készítés módját. Néha én sem hittem,hogy elég lesz bele annyi amit írtak,akkor gumi lett nekem is.Néhány év kísérletezése lett a gyűjtemény, amit írtam, ezek már beváltak mind.

Cristina77 Előzmény | 2007.07.28. 20:40 - #23167

Brigitta, nem vezettél félre, nekem is lehetett volna gondolatom rá, hogy az még frissen nem jó. Majd legközelebb jobb lesz. Férjem most vacsizik belőle, azt mondja ízre nem rossz. Lukacsos az nagyon is, de pici lukacsos.

Hát nekem szilikonos sütőpapírom nincs, nem is hallottam még olyat. Nekem csak síma van. Akkor csak síma cipót csinálok és imádkozom, hogy ne terüljön szét. Jénaim még nincs, majd valamikor bele kellene szorítani a keretbe, de az nem holnap lesz.


boglarka70 Előzmény | 2007.07.28. 20:31 - #23166

jó nyaralást Limara és érezétek jól magatokat!

Limara Előzmény | 2007.07.28. 20:08 - #23165

Sziasztok!
 
Csak benéztem elköszönni, még sok a dolog, szerintem nem is tudok lefeküdni. Tiszta zizi vagyok, 2 napja csak takarítom a házat az udvart, közben sütök, mosok, vasalok, pakolok. De én így szeretem itt hagyni, ha tudom rend vár mikor haza jövünk.  Kész a kenyér, a kalácsok, almás pite és virslis buci
Nagyon örülök, hogy megyünk holnap, mi a Balaton szerelmesei vagyunk, de hiányozni fogtok.
 
Legyetek jók, de ne nagyon Sziasztok!

bezsa Előzmény | 2007.07.28. 19:58 - #23164

Cristina ha szilikonos sütőpapírt használsz akkor nem ragad bele.

 

Limarám nagyon jó pihenést és jó időt kivánok a nyaraláshoz.

Kész az eperbombám, csücsül a hütőben, remélem nem kanállal kell megennünk. Bár úgy sem rossz csak nem az igazi.

Horváth Rozis zselatinom nincs itthon, mert nekem még sose sikerült vele. Hol kanállal ettük, hol gumi lett, de inkább a kanál szeepelt többször.

Múltkor hoztam zseletin lapokat és azzal elég jól sikerült csak még igazából annál sem tudom az arányokat, mert németül van.

Mára elfáradtam, most lustulok egy kicsit.

Ja képzeljétek a kisebbik lányom akinek 15 éve derékon túl érő haja volt, levágatta rövidre.

A nagyobbik lányom aki fodrász nem igazán akarta neki levágni.

Ma én is rövid hajú lettem, a melegben nem igazán tudtam mit kezdeni a hajammal és így én is az olló alá ültem.


Brigitta Előzmény | 2007.07.28. 19:58 - #23163

Cristina!Ne haragudj,elfelejtettem szólni,hogy friss nyanyából még ne süssél,nem akartalak félrevezetni,bocsánat!

Cristina77 Előzmény | 2007.07.28. 19:50 - #23162

Limara! Biztos vagyok benne, hogy túlkelt a kenyér, mert azokat a tüneteket produkálta. A nyanya is biztos nem volt jó még, hiszen friss volt, megint tömör-gyönyör kenyerem lett:(

A férjem le is lombozott, azt mondta inkább süssek gépben, azok jól szoktak sikerülni, de én azért is megmutatom neki. Holnap még hagyom hűsölni a nyanyust, de hétfőn reggel újra nekiállok kenyérkészítésnek. Csak most nem formatepsiben, hanem síma nagy tepsibe formázok bucikát és meglátjuk. Más nem 2 oldalról kitámogatom. De ha sütőpapírt teszek oda, nem ragad bele a tésztába?


Brigitta Előzmény | 2007.07.28. 19:30 - #23161

Limara!Köszönöm,hogy válaszoltál,tudom,hogy igy nehéz megitélni,próbálok odafigyelni,nem tudom mi ez a pech széria!

Igazából túl is kelt,meg keletlen is volt,nemtom hogy jön egyszerre a kettő össze,ez igy sikerült.

Mégegyszer köszönöm,és jó utat holnapra,szia!


Limara Előzmény | 2007.07.28. 18:58 - #23160

Sziasztok!
 
Csak néhány percem van, kel a virslis buci tésztája.
 
Brigitta! Így látatlanban sajnos nem tudom megmondani, hogy mi lehetett a gond. Sajnos az élesztővel én is megjártam nem is olyan régen, sok bosszúságot okozott. Lehet a nyanya is éretlen volt még, de tényleg csak találgatni tudok.
Sajnos ma nekem is mindkét kenyerem szétnyílt csúnyán, a nyanya éretlen volt szerintem.
 
Amarillisz! Jó lett volna egy megvágott képet is látni, de úgy gondolom, több hibája is van a kenyérkédnek. Egyrészt nagyon keletlennek tünik, azok a nagy repedések az oldalán sütés közben keletkezhettek, ez mutatja, hogy még kelni akart a kenyér. Kicsit keménynek is gondolom a tésztát, és talán egy kicsit el is kovászolódott, az meg a nagy buborékokból látszik a tetején. 2-3 ek. vízzel többet tegyél a tésztába. Jó lenne tudni, hogy lépésről lépésre hogyan csináltad. Sajnos 1 hétig most nem leszek.
Próbáld meg nyitott tetővel dagasztatni, és egyfolytában figyelni, hogy a tészta nehogy átmelegedjen, csipogáskor inkább kapcsold ki a gépet.
 
Cristina! Jól tetted, hogy levizezted a kenyeret sütés előtt. Nekem inkább az tünt fel, hogy a ma készített nyanyából máris sütöttél? A nyanyának szerintem legalább 24 órát kellene pihizni, hogy jó érett legyen. Ha sütés közben összemegy a kenyér, akkor az a biztos túlkelés jele. Reméljük nem így van.
 
Megyek bucizni, megpróbálok még benézni. Sziasztok!

kenyerke Előzmény | 2007.07.28. 18:41 - #23159

Sziasztok!

Még egyszer szeretném megköszönni a kedves névnapi köszöntőket. Az igazat megvallva nem gondoltam rá, hogy ilyen figyelmesen s sokan olvassátok a gondolataimat. A szívemet melengető képecskék igen találóak voltak.

Tegnap ismét tettem egy kis zenei kalandozást, aztán erre az oldalra bukkantam.

http://kommunistatcs.mindenkilapja.hu/

Megrémített a sorsszerű dobdübörgés, amivel az oldal indult. Alig találtam meg a mikrofonos fejhallgatóm hangszabályozóját.
Régen hallottam ezt a himnuszt. A nyelvtanuláshoz, más országok kultúrájának, gondolkodásmódjának megismeréséhez ez is hozzátartozott és az is, amit nem hivatalosan, a sorok között és a kulisszák mögött igyekezett az ember felfedezni ahhoz, hogy saját szemlélete mennél inkább kliséktől mentesen kialakulhassson.

Hm. sokat változott a világ, mi minden átértékelődött azóta s mi minden még utánnunk átértékelődni fog.

Hallgatom a dalok szövegét, az Albán rádió magyar nyelvű adása jut eszembe és Hofi.

A lelkesítő forradalmi dalokat hallgatva időnként jókat kuncogok, de el is szomorodom ha arra gondolok hová jutottunk, vandalizmus az iskolákban, növekvő munkanélküliség s a városban egyre több hajléktalan látható.

Egyik kedvenc dalomra is rábukkanta Zefirelli Rómeó és Julia filmjéből. What is the youth?.... Mi is az ifjúság?....

http://makey03.extra.hu/index4.html

Tovább hallgatom a honlap orosznyelvű indulóit. Azok természetesek, mert az orosz nép mentalításához, a történelmében megélt megpróbáltatásokhoz kapcsolódnak. Amit magyarul hallok az a tovatünt ifjúságot idézi. A mai eszemmel hallgatva a szöveget, hm. hogy is mondjam... Idejét múlta...


bezsa Előzmény | 2007.07.28. 18:38 - #23158

Sziasztok!

Most mentek el a vendégeim. A kiflik isteniek lettek.

Én nylon zacsiban tárolom a nyanyámat a hütőben.Ma még egy gyümitortát kell összeraknom, mert unokám keresztanyjának most lesz a szülinapja.

Megyek tanulmányozom Moha recijeit.


nelly Előzmény | 2007.07.28. 18:20 - #23157

Most sült ki a kenyerem. Szerencsére ebéd után készítettem, így a fiacskám most nem volt kiéhezve, ezért jöttek a tetőfedők, és cserepesítették a drágát. Így aztán minden szempontból megfelelő lett a mai adagom is. Én nem nagyon vagyok szakértő még a kenyerek terén, de kíváncsi lennék AMarillisz recijére, és arra, hogy meddig kelesztette. Mert amikor én a jénaiban kelesztem, akkor 40 percig van ott, és utána még 15 perc a bevágás után, aztán sütöm kb 1 órát. Ja, és Limara nyanyás változatát csinálta-e? MErt akkor ahhoz lehetne hasonlítani a fázisokat, na meg a végeredményt.

Cristina77 Előzmény | 2007.07.28. 17:51 - #23156

Moha, tettem élesztőt is a nyanya mellé, de szerintem kicsit túlkelt(céklát kellett elszeletelni), mivel kicsit megereszkedett a teteje, mikor betettem a sütőbe, így nem lett szép domború. Még most sül. Kicsivel többet kelt, mint 1 óra. Remélem a belseje jó lesz. Ha más nem holnap újrapróbálom délután, hiszen van még nyanyám. Vagy lehet nem kellett volna a tetejét megkenni vízzel, mielőtt beteszem sütőbe?

[Későbbi] [23595-23576] [23575-23556] [23555-23536] [23535-23516] [23515-23496] [23495-23476] [23475-23456] [23455-23436] [23435-23416] [23415-23396] [23395-23376] [23375-23356] [23355-23336] [23335-23316] [23315-23296] [23295-23276] [23275-23256] [23255-23236] [23235-23216] [23215-23196] [23195-23176] [23175-23156] [23155-23136] [23135-23116] [23115-23096] [23095-23076] [23075-23056] [23055-23036] [23035-23016] [23015-22996] [22995-22976] [22975-22956] [22955-22936] [22935-22916] [22915-22896] [22895-22876] [22875-22856] [22855-22836] [22835-22816] [22815-22796] [22795-22776] [22775-22756] [22755-22736] [22735-22716] [22715-22696] [22695-22676] [22675-22656] [22655-22636] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU