Batka ,köszönöm az ötletet,megnézegetem majd. Én addig gyűjtöm a mélyhűtőben,amíg 14 db.lesz,akkor szoktam egy gáztepsi méretű gyümölcskenyeret sütni belőle. Azt hosszú hasábokra vágom/5 lesz/ ezek egy része megy a fagyóba vissza,jó vésztartalék sütinek.
Miután én holnap már nem leszek gép közelben, ezért most ragadom meg az alkalmat, és minden Klárinak, Klárának, Masalának nagyon boldog névnapot kívánok! Nelly
Hát csak ámulok és bámulok, micsoda gyönyörűségek készültek ma is..Superkeri, Jégkása, Bau, Edo-bedo, Brigi..(remélem nem maradt ki senki)..Le a kalappal!! Én tegnap csináltam egy sütőporos lenmagos tk kenyeret mert jött a barátnőm, had vigyen finit..Meg vagyok vele elégedve..Most pedig a Moha féle tk nyanyás lenmagos sül a sütőben, remélem rendben lesz..
Ildikó, köszönöm a recit, átnézem majd..Remélem tudok előbb utóbb csinálni apunak mert mostanában nagyon emlegeti, hogy milyen régen evett..
Amarillisz, a Csend hangjait is nagyon szeretem..És ehhez mit szólsz??
Jó érett bodzabogyót használjunk befőzésre. A cukorból 3 dl vízzel sűrű szirupot főzzünk. Beletesszük a gyümölcsöt és gyorstűznél addig főzzük, amíg sűrűn folyós lesz. Forrón üvegekbe rakjuk és szárazgőzbe tesszük. Köhögés ellen, meghűléskor jó házigyógyszer.
Sikerült kigyönyörködnöm a műveitekben magamat. Megfogadtam, hogy csak kaja után ülök a gép elé, mert különben nem bírom ezt a kiképzést. Szebbnél-szebbeket alkottatok. GRATULA!!!
A nyaralni indulóknak nagyon jó időt, de nem 42 fokot kívánok, és igazi kikapcsolódást.
Ígéretemhez híven csütörtökön sütöttem 2 db Szokimoki kenyeret ajándékba, megcsináltam a Nigella duplacsokisát, de ollan lapos lett, és a Margitka sütőben sült fánkját. Andival eldöntöttük, hogy egy pár darabot kipróbálunk olajba kisütni. Lássatok csodát, nem szívta meg magát olajjal, nagyon klassz lett. A 3 gáztepsiből egyet fel is áldoztunk és kisütöttük, tehát meg lehet csinálni kétféleképpen. Azért szalvétára pakoltam rá kisülés után. Nagyon örültem neki.
Holnap kell sütnöm kenyérkét, meg a korpászsömit, mert én azon rágódom. Holnap ebédre maradt francia sajtleves, grillkolbászt kisütök, hozzá krumplipüré és ubi sali lesz.
Szerintem még akkor is megéri otthon sütni a finomságokat és a kenyeret, ha felemelik a liszt árát, meg jó is csinálni.
A talin kapott tótkomlósi lisztet ereklyeként őrzöm, de lejárata előtt azért fel fogom használni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit