Köszi Batka! Nekem a vásári is nagyon megtenné. Dehát ez van :-( Nekem pont a legkisebb kell! Fűszeres darált húst kell bele tenni. Sós vízben kifőzni s tejföllel tálalni.
Udvozlet az uj pekeknek! Sok sikert es elmenyt, es jo etvagyat kivanok a sotmenyeitekhez!
No, 2 nagy tepsi Hajtovany lett!! EEES most nem egette meg a sutom az ajjat!! Pedighat alul kellett sutnom. Nagyon orulok ennek! Batka, erre mondana AZT a ferjed amit 1x IS mondott! hihiNagyon finom. Imadom a Parmezan sajtot. A tetejet mas sajtival cifraztam.
Ti mit buveszkedtetek ma? Lesz tobb "varazsfoto"? A hajtovany melle elfermeg a pociban.
Bau! Én már nagyon régóta így készítem a gombócot, valóban sokkal könnyebb így!
Maraj! Üdv az oldalon, ha jól láttam a társalgóban, Te is a hagymavárosból vagy, mint én!
Control! Neked is üdv! BL 80-as lisztet a multiktól lehet legkönnyebben beszerezni, de már sok kisebb élelmiszerbolt is tart. Sikért a bioboltokban lehet kapni, ott a lisztet is érdemes megnézni. Ha nem kapsz Bl 80-at, akkor addig a kenyereknél a megadott liszt 2/3-ad részét rétes, 1/3-ad részét finomliszttel készítsd, kalácsoknál pedig fordítva!
Nálunk a vásárban a legnagyobb ilyet kb. 200 Ft-ért adják, bármilyen töltött tészta (derelye, hámántáska) leszorítására jó. A legkisebb túl kicsi bármihez, úgy emlékszem. Nekem csak ez az egy van, ha vkit érdekel, megnézem, mekkora.
Nalam az egyik fele Angliaban van, a masik fele meg Ukrajnaban kopgtat be az alt.oldal. Ilyenre meg nekem SEM sikerult!hihiMajd jon BATKA es O tudja hogy hogyan kell osszepofozni ujra az oldalt. Itt EZT nevezik "breedbeeld".
Nekem is ilyen gépem van és nagyon szeretem! De azt tapasztaltam, mikor elkezdtem vele sütni, hogy ez a gép (60 deka lisztnél) kb. 1/2 dl folyadékkal kevesebbel tud jó tésztát csinálni, mint az itteni receptek. Ezért, én azt javaslom, hogy tarts vissza fél deci vizet a dagasztás kezdetekor! De, ha mégis úgy látod, hogy nem áll össze a tészta még kanalanként csöpögtethetsz utána!
A bal oldalon lejebb Margitka gépi receptjei közt próbálkozz először a fehérkenyérrel. Azon jól lehet tanulni!
Várjuk a beszámolót a kenyerekről! Ha tudsz, hozz képeket, is, még, ha nem is sikerül tökéletesre, mert akkor az itteni NAGY péktársak kielemzik, és akkor legközelebb még szebb, és jobb lesz a kenyered! Itt mindenki nagyon segítőkész.
HAUSER BM 800-as kenyérsütőgépem van, de igazán szép, magas kenyeret nem tudtam még sütni vele.Pedig már egy pár receptet kipróbáltam. Ha valakinek van ilyen gépe, melyik receptet
Sziasztok!
Új vagyok és gyakran sütök otthon, látok itt olyan alapanyagokat amiket nem tudom honnan szereztek be pl: sikér, BL 80-as liszt.
Köszi hogy segítetek!
Szegeny EMES!! Pedig nagyon drukkoltam Neked.Egykis kezkremmel ha bekened es rajthagyod es utana letorlod? Ez az utolso otletem.Jo lett volna ha elobb latjuk meg a firkat. EMES, azt mondod akkor ha kerdezik ki volt: A modern Picasso! Biztos sajnala mar a gyrek is hogy anyunak ennyi gondot okoz!! ez a firka.
Képzeljétek! Benn voltam a Corába tintátlanító eszenciáért, DR Backmennél! Még jó, hogy elolvastam a hátulját! Hát mi van ráírva? Az, hogy bőr, és bútortextilen ne alkalmazza!!! Ilyen pechet!!! Hát így jártam! Majd csak elhalványul a tollfolt! Reménykedem, hogy idővel lekopik.
Na csak ennyi. Azért ide írtam, hogy aki velem szurkolt, és kíváncsi volt a végeredményre az tudjon róla!
Sziasztok!
Moha, majd én is még megnézem azt az oldalt, de most szétesőben a netem. Meg álmitos is vagyok, de mire elalszom, fiamébred. Mindig így járok.
BAU, tudod jooo regen nemkeszitettem szilvasgombocot akkor. Aztan nekialltam es az itteni krumpliknak es az osszes zoldsegnek is nagyon magas a viztartalma. Hollania meg mindig mocsar. hihihi. Mit akarsz ilyen akvarium orszagban ahol a fold AAAZ homok, es azon terem minden.AZT!-a kinlodast kellett volna latnotok. Jol megszenvedett gombocok lettek, DE vegulis finom volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit