Az egér ragasztóhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy lehet hogy hatékony de a legembertelenebb módszer. Az állat iszonyatosan sokat szenved mielőtt meghalna. Letépődik a szőre, a bőre, eltömödik az orrjárata a ragasztóval, összeragad a szája, ha szerencséje van akkor hamar megfullad és keveset szenvedett. Tény, hogy az egér befogása nem egyszerű, de vannak apró cselek amikkel békés módon el lehet őket kapni. Igaz ezek időigényesek és macerásabbak. Pl: csokoládé, fahéjas müzlik nagyon vonzák az egereket, ezekkel könyedén be lehet fogni őket barátságos egérfogó ketrecbe. Barátnőm már mentett meg ragasztóból egeret. Nos Cimbi mára már jól van de barátnőm közel 8 órát küzdött akkor az életéért, mert másvalaki ragasztót rakott ki. Állatkereskedésben a ketrecbe fehérhalat tesznek, ez odavonza a megszökött egereket. 1-2 darabot el kell dobni a ketrec körül, had kostolják meg, rájönnek hogy finom és bemennek a ketrecbe, és el lehet őket engedni egy erdőszélen pl. Én tisztában vagyok vele hogy az egér kártékony állat, de mégis ha van emberségesebb mód, akkor használjuk azt, szerintem.
írtam már ,hogy nem nagyon vásárolok tartositós dolgokat de egy kívétel akad az pedig a majonéz no olyat sajna nem tudok kreálni mint a jó kis bolti tubusos pedig ÚGY SZERETNÉK!!mert tudom ,hogy csak tartositóból áll de a házi olajos trütyüt nem szeretem és hát az igazi hamburi amit itthon csinálunk nem nélkülözhet egy kis majonézt sem!!!HA VALAKI TUD JÓ kemény majonéz receptet házilag ami nem olajjal van felturbozva azt megköszöném,/de nem tudom létezik -e egyáltalán ilyen mert az olaj csinálja a majonézt nem???/Mert imádom a hidegtálakat és mi is szoktunk sürün csinálni hasonlót mint amit tegnap vagy tegnap előt mutatott Bau,/TALÁN/!Aszpikos francia salit de mi csak simán megcsináljuk a francia salátát és a zselatint megmelegitjük és már amikor egy kicsit hült hozzáadjuk a francia salátához és beleöntkük egy formába ,ezt még lehetne fokozni virslivel főtt tojással stb de mi csak egyszerüen simán szoktuk csinálni és a sültekhez remek köretnek bizonyul meg csak simán egy zsömlével is kitünő!
Vastagabb mint az atlagos sult krumpli. es szep formara van vagva. Tudod, olyan nyomokeses kr izen"".Aztan eszed ezt: majonezzel, ketchup, pindaszosz, VAGY EZT itt ugy nevezik PATAT-orloog:vagyis sultkrumpli haboru. EZ Belga patat+majonez+ketchup+aprora vagott hagyma a tetejere. IGY eszik az utcan. Sok Holland es foleg a fiatalsag EZEN! el. Azert van itt oriasi gond az emberek egyre dagadtabbak. Egeszsegtelen kajak Mac Donalds" Mi a ferjemmel a hamburgerjuket RATBURGERNEK mondjuk vagyis patkanyburger. Brrr!
Ezt a karamell csirizt meg melegen toltik bele!! Itt allandoan egyforma homersekleten melegen tartjak es ahogy a vevo keri csak akkor sutik ki az ostyat. Melegen kapod a "cipotalp ragasztast"2 szalveta kozott. Aztan lehet am keszen IS kapni HA melegen nem szeretned. Az illata: Nos az illatat a 7-dik szomszedban IS erzed!!!! A lanyommal feltartott orral szimatoljuk ki az arust hogy hol tartozkodik!hihihi. Isteni!!! Itt meg a BELGA PATAT vagyis a Belga sultkrumpli nagyon finom, En mogyoroszosszal nagyon szeretem! HA eszek s. krumplit. Amugy felolem eheti mas is.
Holnapra bableves es palacsinta lesz. KI jon kajalni??
Ildikó nem haragszom sőt nagyon örülök a receptnek mert eddig csak sajtos ostyát csináltam de mostmár finom fahéjasat is tudok és ezt neked köszönhetem,KÖSZI PUSZI!!! De amit nem írtam az a gond vele talán ,hogy nem olyan anyagokból van a tőltelék,csak sima cukor és sima vaj volt itthon ezért azt tettem bel-e no meg egy kis sűrű tejszint ami okozhatta a gondott ,úgyanis nem olvadt a lelekm hanem kristályos maradt! A következő adagnál csak cukor meg vaj és amikor olvadt ,jó magyarhoz hüen ,hogy ne vesszen a másik tetem belőle az olvadó masszához.NO gondolom mondani sem kell ez sem olvadt tovább ,tehát a hiba nálam keresendő és nem nálad!DE AMIRE GONDOLOK,hogy szerintem inkább egy jó sűrű karamell mártás kéne mert szerintem ez a vajas csoda túl gyorsan fog meg kötni és nem lehet tölteni,mert az ami az igazi hollandban van az inkább krémes és kicsit szilárd ,de ha csak a cukor meg a vaj ,fahéj lesz benne az inkább kristályos és kemény lessz!Ezért vagyok oly kiváncsi rá ,hogy másnak hogy sikerál,mert nekem már nincs itthon vajam és így nem kisérleteztem vele tovább simán megeszük!De ami még furcsa ,hogy melegen igen igen hajlékony az ostya a sajtosom nem ilyen furi lehet formázni is tök jó!
EGÉR problémára AJÁNLOM az egér ragasztót! Nálunk nagyon bevált!BIOTOLL a neve piros dobozban lehett kapni /hasonló mint a technokol szintelen szagtalan ragacs de ami egyszer rámegy tőbett nem engedi el/. Célszerü egy kartonra vagy rossz csempére rányomni egy keveset ebből az anyagból,és lehetőleg olyan helyre rakni ahol más állat nem léphet bele/mert nálunk már volt úgy ,hogy egy kis madár ragadt bele,pedig félig el volt takarva a fészer alatt a kukoricás zsákoknál!Vigyáz mert ahogy megolvad úgy szét terül ezért nem kell sokat kinyomni belőle.ELNÉZÉST AZ ÁLLAT BARÁTOKTÓL de akármilyen kedves aranyos állat az egér RENGETEG kárt tud okozni és ha nem írtanánk akkor igen igen meg gyülne a bajunk véle mert túlon túl szapora a lelkem!
Moha! igaz nem tőlem kérdezted, de én ezt a bagettet sütöttem, nagyon fini, Limarától-természetesen!
Sajtos baguette - Limara 2007.02.09. 18:09
1 doboz kefír, 2 ek. burg.pehely só, aszkorbinsav, sikér, kb.2 dl víz (nem mértem), 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, olaj majdnem fél deci, pici cukor.
20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, majd formázás, fél óra kelesztés után hideg sütőben kezdtem sütni 200 fokon. Mielőtt rászórtam a sajtot (közvetlenül sütés előtt) vízzel jó alaposan lespricceltem!
azért tettem be az egész recit , mert nem tudtam hogy kell csak a címet idetenni, bocsika..........
Sendy! én is kérnék gombócot, sajna nekem nincs szilvám, pedig szeretem, de nagyon!már a szilvásgombit!
Szioka! Sajnalom hogy nem jott ossze En meg nem keszitettem mert itt keszen remekeket lehet kapni.Akkor meg mit eroszakoljam magam.No, ezert is irom hogy NE haragudj ram erte. Gondolom hogy csalodas volt! Szegenyem! Talan MOHA beszamol majd az overol.Olyan suszter csiriz surusegunek kell hogy legyen a tolteleknek/karamell/ Irjal bovebbet legyszi hogy mi is volt a dorges vele. Jo??Tenyleg NE haragudj.
SENDY, En elbirnek parat.hihihi.Ebedeltem: Epres turotorta volt kezdetnek!!! Aztan zoldseges-daragaluska leves, aztan tepsis rakott sulthusis krumplis kreacio parmezan es Gouda sajttal lesutve.Vegezetul : fott kukorica. MOST targonca kell a hasam ala persze hogy tudjak totyogni, DEE megerte! Nagyon finom volt minden! Most levasalom!!a vasalodeszka var egy oriasi Himalaja heggyel. Nagyon finom volt a torta, a cukrot csak sejteni lehetett benne.
kukucs kész a holland ostya süti! a tésztája nyersen is fogyasztható remek,de a töltelék nekem nem jött be.Még jó.hogy harmadoltam a menyiségeket mert 2x csináltam a tölteléket de 1x sem sikerált !HÁT KÍVÁNCSI leszek ha kiprobálja vki neki ,hogy sikerül!
ILDIKO: mond hány gombócot küldjek? :D Van bőven... egy hadseregnek is elég lenne. Óriásszilvák nőttek mama kertjében és abból készítettem. Kicsit turbóztam az eredeti receptet és valami mennyei lett. 1 gombóccal jó lehet lakni.
Én ma piaci lángost gyártottam, de fotó az nix, mert el is fogyott. 5 kiadagolt tésztát bedugtam fagyasztóba, meglátjuk milyen lesz, ha majd kiolvasztom ésa keleszteni akarom. A többit kelesztettem és sütöttem, felét el is vitte hugom
Na és hogy jártam? Azt mondta a férjem, hogy ő ugyan meg nem eszi a lángost, mert fujj, meg nem. Aztán meg nagy nehezen rábeszéltem, hogy kóstolja meg ebéd után csak egy kicsit, és kért még. Azt mondta, hogy ez nem is lángos, hanem fánk Csak, mert nem csicsogott az olajtól, mert papírszalvétára szedtem ki. Kiderült, hogy életében egyszer evett lángost és úszott az olajban. Akkor azt mondta soha többet, de szerintem süthetek nyugodtan neki is
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit