Picit megint vagyok. Fantasztikusakat sütöttetek, mindenkinek gratulálok. Én még ma babapiskótát sütöttem.
Edo-bedo, 9-kor jöttek anyukám és a hugaim és vitték Danikámat, azt mondták majd hozzák. Már annyira, de annyira hiányzik a picikém Múltkor is vitték már, de akkor falat bontottunk, nem volt időm hiányolni picinykémet, most meg aztán...
Limara! Cserép az van rajta,de az a szép vágás,és utána az a klassz ropogós hiányzik róla,amit nálad már megszoktunk! Persze jénaiban biztos szebb lett volna....A pompostól nekem is nyüglődik az "epehelyem" az ugyanis már nincs,de valaminek nem tetszik a hagyma odabent...Persze nálulnk volt még mellé babgulyás is!
Bau! Gratulálok! Ismét nagyon szépeket sütöttél! Nem tudom, mi a baj a kenyérrel, mekkora cserép van rajta!! Ma én is pompost csináltam ebédre, bánja is az epém
Sziasztok! Jujj de csurog a nyálam ettől a sok szép sütitől,kenyértől.Mindenkinek gratulálok! Limara! Azért abból a "rosszul sikerült csokisból" kóstólnék...
Pedig ma én is sokat sütöttem.Kipróbáltam Limara kenyerét,de nem jénaiban,hanem szabadon sütöttem...-hát volna még mit ellesni tőle! Aztán csináltam brióst,na azok egész jók lettek,de ha könnyebb lenne a tésztája,jobban örülnék neki,és végül Töki pompos volt az ebéd,abból csak egy szeletet mutatok,mert annyi maradt.
Piroska a kefires lángos receptjét ismered?????????????????????????? az olyan hogy megcsinálod és amikor sütni akarod előveszed a hütőből és sütöd /nem a mélyből hanem a simából /egy hétig is eltarthatod a kis hütöbe!
kukucs!csatlakoztunk mi is a KINDER PINGVING! gyártokhozAnyukám úgy döntött ,hogy megcsinálja,csak tejszines puding nem volt így hagyományos vaniliás lett a pocakja,de nem rosz ,már ilyen kő keményen gyorsan megvágtam,hogy le meozhasam ,JELENTEM a meon átment,a receptet megtartjuk jó lessz máskor is ilyen finom falat !na most elkocogok pihikélni még egy kicsit mert estére a bálba nagyon fáradt leszek csaó!
Juj de szép ez a kenyér sorozat Rózsakvarc! Gratulálok Neked! Én is gondolkodom, hogy sütnék valami fincsit, de a kis menyem fogyózik, a lányom meg már elutazott, így aztán meggondolandó, hogy ki enne belőle? Kedvem lenne hozzá, de valszeg én is fogyózni fogok, ezért csak ácsingózok inkább a szépségeitek után!
Ezt is lementettem. Majd meglátom melyik változatot próbálom ki holnap. Valamit mindenképp "muszáj" lesz. Bár a rossznyelvek szerint csak én tervezgetem és forszírozom az evést folyton, pedig aztán mikor sor kerül rá alig eszek valamit. Azért ha megéheznének és semmi se lenni kicsit kiakadnának szerintem. Hiába bizonygatom, hogy ez csak afféle kötelességtudat.
Gyönyörűek a kenyereid, mint mindig. Mi ez az új kovászolás?
Én ma Szabolcs kenyereét akartam gépben megsütni, hát annyira lágy volt a tészta, pedig még tettem plusz lisztet, hogy kivettem és átgyúrtam, még egy adag liszttel és királyformába tettem. A gyerek ezt a formát szereti, mert szendvicsnek szerinte ez jó. Most keleget a sütőben.
Nagyon régen írtam már ide a fórumba, de azért olvasgatlak benneteket. Nagyon szépeket sütöttetek az elmúlt időszakban. Gratulálok mindenkinek.
Mostanában az új kovászolásommal vagyok elfoglalva, ami azért már alakul. Ezt a kenyeret két hete sütöttem. Ez volt az első próbálkozásom ezzel a kovászolással. Liszt csak BL 80-as van benne. A kenyér neve: Próbakenyér. Íme:
Ez pedig a tegnapi burgonyás kenyerem, amiben főtt burgonya, BL 80-as és fehér tönköly liszt van.
További kellemes hétvégét és jó sütögetést kívánok mindenkinek.
Nekem van egy nagyon jól bevált lángos receptem. Sokat sütöm. Délután megcsinálom, beteszem rögtön összeállítás után a hűtőbe egy olajos nejlonzacskóba. Másnapra szépen megkel a hűtőben. De frissen is lehet használni kelesztés után. 2 hétig is eláll. Használat előtt kb fél órával kiveszem a hűtőből.
1 kg liszt, 1 pohár tejföl, 0,5 l tej, 5 mk só, 5 dkg élesztő.
en is elkeszultem a tortaval,s a tobbi etellel is a szulinapra,kepet majd hozok kesobb,meg nem keszult a tortarol.Most megyek vissza unnepelni,hiszen nem minden evben lesz 2 eves a kislanyom!
Már megint tele az oldal fincsidégekkel! Mivel már ebédeltem először a kinder buenot kóstolom meg. Majd uzsira csenek a kalácsból és a capuccinóból. Aztán este eszek egy kis cserepes Limara kenyereéből készült szendvicset! Így meg is van oldva a nap további része!
Délután, ha alányom (és én) felébredt, sütök egy kenyérkét! De szigorúan csak gépit, mert erre kaptam csak engedélyt az Anyukámtól! De, hogy őszinte legyek, nincs is kedvem máshoz ebben a melegben!
Piroska, ez a lángos nekem mindig szokott sikerülni és mivel egy adag sok nekünk, ezért szoktam fagyasztani is belőle ahogy kiszaggatom. Gyönyörű szépen meg szokott kelni, akkor is, ha már fagyasztva volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit