Én is hoztam egy kenyeret,az estikovászosat próbáltam ki.Leirnám,hogy mit tapsztaltam:
Mindent a leirtak alapján csináltam,de nem tudni miért,az én kenyerem nem akart a kelés útjára lépni.Több dologra is gondolok:Lehet,hogy túl hideg hv-ból kezdtem,vagy esetleg az élesztő volt kevés?Ezt majd a hozzáértők megmondják,mindenesetre ird,és mondd:másfél órát kelt formázás után.Nekem ez igen szokatlan,mert eddig a nyanyásnál arra kellett figyelni,nehogy túlkeljen.Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra,ne rejtse véka alá senki,kérlek benneteket!
A végeredmény nem lett rossz,de messze nem azt kaptam,mint a nyanyitól.Lehet,hogy elfogult vagyok,hát kövezzen meg aki akar,de egy életem,egy halálom,én bizony nyanyi-párti maradok,és kész!Nem vagyok egy kisérletező tipus,nekem ez kiszámithatóbb.De ez az én véleményem!!Mindenesetre,egy próbát megért,tapasztalni nem árt!
Nálunk ma "készülünk a télre " napot tartunk az esőre való tekintettel. A befőtt után ,pirospaprikát daráltunk és rktuk el sóval! Anyu nagyon szereti télen vajas kenyérrel meg általába minden ételhez szoktunk adni, mert vegetát és delikátot nem használunk!
no de Cris szilvás lepénye se rossz! Erről jut eszembe van a szomszédomnak egy Isteni szilvás sűtijae majd elkérem a receptjét és beírom sok szilva és dió kell bele!
szia kenyérke én sem szoktam üditőt venni csak forrás vizet iszunk,25-30km-re van tőlünk egy forrás aminek nagyon jó a vize .Oda járunk és 70-80 liter vizet hozunk és azt iszogatjuk amíg el nem fogy. Meg a jó öreg citromot,akarom mondani citromos vizet fogyasszuk,az üditő csak akkor jöhet szóba ha vendégek jönnek ! Régen a pepsi cég gyártotta Kristálykeserű névre halgatott üditőjét ittam hébe hoba nagyon ritkán,ez gyógynövény kivonatokból készült ma már nem nagyon lehet találkozni véle ezért ha muszáj akkor tonikot vagy elvétve colát veszek de nagyon ritkán és még a Capi jöhet szóba de az sem olyan már mint régen.
Bundik! Gratulálok, nagyon szépet sütöttél, kísérletezgessél csak, a mi örömünkre is!
Rózsakvarc! Én 2x sütöttem a héten a Te kovászmagos módszereddel, sajnos azt kell mondanom, mindkét alkalommal enyhén ugyan, de elkovászolódott a tésztám. Nem akartam ide kiírni, mert magamban, a technikámban kerestem a hibát, nem pedig a Te módszeredet kérdőjeleztem meg. Nagyon sajnálom, hogy Te viszont minden ellenszenvedet a nyanyába ültetted át, és piszkálódásra használod a fórumot. Mint már írtam a minap is, ez itt idáig nem volt szokás, mindig elismerően szólunk mások munkáiról, ha valakinek nem sikerül valami, akkor biztatjuk, lelkesítjük. Örülök, hogy Te megtaláltad a tutit, mindig tökéletes kenyeret sütsz, kivéve, ha Margitka módszerét alkalmazod!
Christina nagyon guszta a szilváslepényed! Gratulálok hozzá!
A tegnapi kovászmagos változat után ma egy esti kovászost sütöttem, még több búzakorpával :) Én nagyon szeretem, és azt is, hogy még a héján is látszódik, hogy van benne. Sajnos még meleg, megvágni még nem szeretném.
Nekem annyira bevált ez a módszer, hogy egész nap kenyeret sütögetnék :) Most kiélem a kísérletezgetési kedvemet. Elhatároztam, hogy mindent kipróbálok vele. Legközelebb talán tk-sat.
További szép napot kívánok, indulok melózni Üdv: Bundik
Bundik! Nagyon jó állagú bélzete lett a kenyerednek. Gratulálok!
Bezsa! Szép lett az új kovászolású kenyered. Neked is jár érte a gratuláció! Azon viszont nagyon csodálkozom, hogy a nyanyával nem sikerült jó kenyeret sütnöd. Úgy látom már nem vagyok egyedül a sikertelen nyanyás sütésemmel.
Kellemes napot és sikerekben gazdag sütéseket kívánok mindenkinek.
Folyt.: Általában szilvából és almából. Fűszerek: szegfűszeg, fahéj, gyömbér és ánizs.
Este némi cukorral felforralom s másnap leszűröm 1-2 flakonba és hűtőbe teszem friss fogyasztásra.
Szerintem a szőlőt is meg lehet bűvölni bármivel. Ki kell előbb tapasztalni mivel harmonizál az íze vagy magában egy kicsit hígítva, hogy túl édes vagy sűrű ne legyen. - Az üzletben kapható szürt levek állítólag 12 % gyümölcslevet tartalmaznak s természetesen mindenféle íz-, színfokozót stb.
Köszönöm a forro vízes biztatást én is arra gondoltam de még nem csináltuk ezért kérdeztem! DE MOST kiprobáltam tők jó lett nagyon kőnyen lejőtt a héja-haja -haj! 6 nagy üveg/literes/ és két kicsi befőtt lett ! Nagyon kíváncsian várom ,hogy milyen lesz ,mert ha ez is felforr mint az az évekel ezelőtti /az kopasz barackból volt héjassan/ akkor többet a mi portánkon nem lesz házi befőtt!Legalábis barack biztos nem!maradt ki egy kis lé most is meg a multkoriból is ,NEM CSINÁLT MÉG VALAKI SZŐLŐ KOMPOTOTT! Mert szőlőnk van de más gyümölcs nincs és nem tudom milyen lenne ha leszedném a csumáról a szemeket és bele ebbe a lébe KINEK MI A VÉLEMÉNYE????
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit