Szia Limara!
(Megint itt vagyok. Nem tudok elszakadni a fórumtól míg gépközelbe vagyok.)
Gyönyörű a kenyered!! Gratulálok!
Ez pontosan melyik recept? Azt látom, hogy a nyanyásak itt vannak a baloldalon, de van több is.
Timi még egy: a Spar előrukkolt egy sajátmárkás lisztcsaláddal,bio, NaturPur a neve. Vettem mindenfélét belőle már,nagyon jó a minősége, árak: tk.búza éstk.rozs 159, tk.tönköly 299, fehér tönköly 349, fehér búzaliszt 179. Ezek még a mostani áremelés előtti árak,lehet, hogy több lett már.
Timiiii! A kenyér recept a Bármitben a 329-es hozzászólás, a napocska zsemlék 363-as hsz. Ma már csak este lesz időm jönni,ha kérdésed van írd le, válaszolok. Az öregtésztáról bal oldalon a Néhány tanács-ban olvashatsz. Este írok be majd barna zsemle és kiflireceptet is.
Kedves Limara!
Köszönöm szépen! Annyira kedvesek vagytok.
Ki fogom próbálni az esti kovászost gépben is, meg áttanulmányozom a jénais sütést és abban is. Majd beszámolok az eredményekről.
Szép napot mindenkinek! Üdv, Timi
Szerintem meg lehet sütni az esti kovászost fele tk. liszttel. Az lehet hogy egy nagyon picivel több folyadékot felvesz, figyelni kell a tésztát. Hogy gépi sütésnél hogyan viselkedik, azt nem tudom, de mindenképpen megérné kipróbálni. Az élesztő nem sok a gépi sütéshez, a folyadék is úgy tünik, nem rossz, de ha ennyi éve sütöd a kenyereket, akkor neked már nem gond a tészta állagát figyelni.
Érdemes lenne kipróbálni a sütőben sült kenyreket is. Ha nincs jénaid, egy sütőzacsi is megteszi, abban is nagyon jól lehet sütni. Margitka évekig egy régi sütőben sütött kenyereket, nem tudta ő sem, hogy éppen hány fokos, mégis szépségeseket sütöt. Ha nagy lángon kezded, majd 20 perc múlva kisebbre veszed, nem lesz vele gond.
Kedves Limara!
Köszönöm a jótanácsokat! Tőled is megkérzeném, hogy az esti kovászost fele tk. liszttel meglehet sütni?
Még az a kérdés is felmerült bennem, hogy kenyérsütőgépbe is érdemes kipróbálni? Azért ragszkodom a géphez, mert sokszor a sütéssel szúrom el az "alkotásokat". Egy hagyományos sütőm van amin hőfokot nem tudok állítani. Nagy lángon éget, kis lángon tovább kell sütni, de akkor meg gyakran kiszárad. Egész kenyeret még nem is mertem benne sütni. De a zsömlék szerencsére sikerültek, és nagyon finomak lettek!
Üdv a fórumon, gratulálok a sikeres sütéseidhez! Gyere sűrűbben, örülünk az új péktársaknak!
BL 80 főleg a multikban van, a Sparban itt sincs, de kisebb boltokat is érdemes megnézni, itt lehet néhányban kapni. Biobolt, vagy esetleg ha van malom a közeletekben ott érdemes érdeklődni. Ha sikért teszel a finomliszthez, úgy is tökéletes. Még 2/3-ad rétesliszt, 1/3-ad finomliszt aránnyal is tudsz javítani a tészta állagán, kalácsoknál fordítva.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit