Moha ! Vettem észre, ha keményebb a tészta a kiflinél akkor nem lesz annyira pille könnyű a végeredmény. Tegnap ez történt. Köszi, hogy a recikkel rám is gondoltál. De a kifli formázását sem ártana igazából megtanulnom.
Limara ! Ismég gyönyörűséges a kenyrékéd, mint mindig.
Edo ! Én is csórtam egy pogit.
Timi ! De Limara Tejfölös kiflije is isteni. Azt is el lehet nyanyával is készíteni. Hasonlít a joghurtosra a recije.
Julika azt vettem észre a kiflinél,hogy ha egy picit lágyabbra készítem,akkor nagyon jó szerkezetű lesz,talán ez egy-két ek.vizet jelent pluszban. Meg persze tovább kelnek egy kicsivel,mint a csak kenyérlisztesek.
Limara nagyon szép lett megint a kenyér! Nem is tudsz te szerintem rosszat sütni!
Timi beírtam a Bármitbe a Limara kenyere és kiflije után költött barnakenyér és kifli recit. Fent a bal oldalon a menüben találsz olyat,hogy Videók,nézd meg benne a kifliformázást Limarától! Ezzel olyan gyönyörű kifliket tudsz gyártani,hogy csuda!
Majorkaj ez neked is szól,mármint a recik. Ezek tk-s nyanyával készülnek,és nagyon jó szekezetűek,majd hozok képet vágott kenyérről és kifliről,ha legközelebb sütök.
Csak bekukkantottam, mert megyek vásárolni, de azért Limarának és Crisnek gratulálok, nagyon, nagyon szépeket sütöttetek! Micsoda cserepek készültek azon a kenyéren! És a pogi is nagyon guszta, most megennék egyet!!!
Totimi,en is nagyon vartam a kenyersuto gepemet,kb egy honapja van meg es jol jott,mert a kicsik miatt nincs idom hogy magam keszitsem el.
Limara nyanyas-joghurtos kiflije a Barmi,amit erdemes megsutni II-ben van,azt nem tudom melyik hozzaszolas,de kep isvan,meg fogod talalni es probald ki,mert megeri!Amiota kiprobaltam,azota gyakran sutom.
Mindent a gépbe tettem, 20 percig dagasztattam. Amikor megdagasztotta, lisztezett tálba borítottam, duplájára kelesztettem. Majd háromszor hajtogattam fél órás időközönként. Amikor ezzel végeztem, kiaszaggattam, tepsire tettem és addig kelesztgettem már csak, amíg megmelegedett a sütő. A tetejét direkt nem kentem le semmivel.
Köszi Limara, kinyomtatom. És a nyanyás-joghurtos kiflidet, hol találom ami az Edo kedvence?
Edo, nekem az alapreceptem hasonló volt. Szinte évekig azt sütöttem. Az nlc-n kaptam anno. Nagyon-nagyon vártam már a kenyérsütőmet. Az volt a történet, hogy megrendeltük a helyi műszaki bolta és akkor még picike volt a fiam. A férjem ebéd után elment a gépért és mivel én a kicsit altattam (nagyon rossz alvó volt, mi meg kezdő szülők) megbeszéltük, hogy leteszi az ajtó elé, ne nyitogasson be a lakásba. Én meg úgy vártam azt a kenyérsütőt, mint a gyerek a Mikulást. GYorsan áttanulmányoztam a leírását és még aznap délután megsütöttem az első, majd másnap a következő kenyeret, ami nagy csalódást okozott, mert teljesen beesett a közepe. Ekkor kezdtem el a neten nézelődni és kaptam az azóta jól bevált recit:
65dkg lisztet osztottam mindig el a sima a tk és a rétes között, kell hozzá 3.4dl víz, 3ek. étolaj, 2 kk só, 1-2ek cukor, 1ek sikér, 1és 3/4 kis mk francia porélesztő (a recept alkotója erre esküdött), késhegyni aszkorbinsav. Ez mindig jól sikerült és többen is ezt sütik azóta a családban meg a baráti körben.
Nagyon örülök, hogy rátok találtam, mert ezután sokkal több mindent ki fogok próbálni.
Bezsa, sajnos nem tudom, hogy milyen a böngésző, mert még a mh-en vagyok, de otthol talán jobb lesz. Majd este meglátom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit