nagyon szépek születtek ismét!!!!!!!!!!!!!nem mondok neveket, nehogy kimaradjon valaki, ezért minden sütögetőnek gratulálok!
Christina!én meg megsütöttem a pogid, finom, bár küllemre nem lett olyan szép, mint a tiéd..........meg nem tudom kicsit puhának találtam, ragacsosnak ez így normális? vagy valamit nem jól csináltam?mondjuk nem volt itthon annyi ráma ami kellett volna, ezért tettem bele még teavajat, meg egy kis kenyérre kenhető margarint.......lehet ez volt a gond.............hajtogattam is, de nem lett leveles, sajna.no igen pogiban nem vagyok túl ügyes.
Hát gyerekek, még jó, hogy jól záródó dobozokban tartom a lisztet. 2 hete vettem teljes kiőrlésű búzalisztet és mit látok az előbb benne, mikor kinyitom a szekrényt? Bogarakat!!!! Most már aztán besokalltam. Még jó, hogy más dobozokba nem megy át.
A mártás az tzatziki. Kicsöpögtetek 2-3 nagy doboz joghurtot,kb.két órán át./lehet több is/ Ezalatt a reszelt uborkát besózom,állni hagyom. A joghurtot kifordítom a textilből,egészen sűrű krém lesz! Frissen őrölt bors,extra szűz olívaolaj és fokhagyma megy bele,aztán a lecsöpögtetett ubi.Ha kell,még sózom.
Almáspitéhez annyi az újdonság,hogy valamelyik gasztroblogban olvastam egy számomra új megoldást és kipróbáltam. Az almát meghámoztam,kimagoztam és uborkagyalun leszeleteltem,gyorsan ment rá citromlé,összekevertem egy kicsi fahéjas cukorral és már ment is a kinyújtott tésztára.Rá a másik tészta és zsupsz a sütőbe.
Így az almában benne marad minden,finom lett! De ezt csak rögtön a tésztára tevés előtt lehet,mert így nincs ideje levet ereszteni.
Sikerült megaludnum egy csöppet, de jól esett. Lehet majd kipróbálom tepsiben a muffintésztát, mert ami muffint ettem eddig, az min d olyan puha és finom volt. Biztos az elkészítési technika miatt.
Batka köszi a képigazítást! A Bármitben kellene még egy igazítás,ha ráérsz: A Barnakenyér Limara kenyere után című receptben annyit kellene,hogy a 35 dkg nyanya,az tk-s.Egy hsz-ben fölötte odaírtam,de lehet,hogy azt nem olvassa el valaki. A recept a 383-as hsz.Köszönöm!
Dícséret minden Pékecskének. Még ennyi szép kenyér, péksüti, kalács, süti, pogi. Fantasztikusak vagytok!
Én csak egy szerény kis kenyérkét sütöttem, a recept szerint Limara bevált kenyere, de nekem nem akar cserepesedni . Tegnap pedig a halászlé mellé kapros-túrós lepény készült. (megkérem Batkát, mutassa meg a képeket)
Cristina, pont azt akartam írni, mint Julika: a muffin kevert tészta, simán tepsiben is meg lehet sütni. A kekszeket (ez a csokis tallér is az) meg csak addig szabad sütni, amíg éppen, hogy megszilárdul: ha kicsit benyomod az ujjaddal, még puha, de ne nyers legyen. Különben sziklát rágcsálhatsz.
Bezsa köszi a gyors választ. Nem is reméltem, hogy itt vagy. Csak most olvastam a recidet és nagyon egyszerűnek találtam. Gondoltam kérdezek és majd ha erre jársz válaszolsz. Megpróbálom nem kiszárítani. Csinálnék egy próbasütést hétközben, de az a baj, hogy én most fogyozók és nincs ki megegye.
Cristina ! A Nigella féle dupla csokis muffint én már sütöttem sima tepsiben is, úgy mint egy kevert tésztát. Szerintem úgyis megsütheted bármelyik muffint és felkockázod.
Bezsa ! Azt szeretném kérdezni, hogy a Stahl féle Csokis tallérba lehetne tenni a csokilencsét ? És nem tudod véletlenül, ha előző nap sütném meg akkor másnap még ehető? Ugyanis jövő héten vasárnap megyünk vendégségbe, de csak szombaton tudnám megsütni és szeretnék vinni egy adagot.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit