Pulykacombot szeretnek kesziteni,valakinek van jo kis receptje?Meg sosem keszitettem pulykat,gozom sincs mi legyen belole...ha jol tudom nagyon sok ideig kell keszuljon..recepteket varok!
Megkóstoltuk az estikovászos kenyeret,hát nagyon finom lett. Egészen máás a szerkezete,mint az eddigieknek.Holnap kipróbálom a kovászmagos sütést is.Gondolom az megeggyezik a nyanyással...?
Timi! Gratulálok, nagyon szép lett az első kenyérkéd, igazi péklány vagy! Gratulálok a kisfiadhoz is, nagyon csinos kifliket készített
Nekem csak 8 literes jénaim van, én abban sütöm az 50-60 dekás kenyereket. Ha kicsi a jénai, inkább nem tenném rá a tetejét, vagy régebben úgy csináltam, hogy zacsiba tettem a tésztát, majd úgy egy jénai aljba, hogy formás legyen.
Ha van egy kis időd akkor írd már le nekem, hogy fogyasztottad az almaecetet? A fűben fában rovatba! Köszi!Fájni kezdett a térdem de nem elől hanem hátul és be is dagad az a lábam , nem tudja valaki mitől lehet? Most voltam egy hetet itthon és pihentettem is.
aránylag jó minőségü /17 fok-os lett / most vár a sorsára! még nem tudni mi lessz belőle bor vagy must, de tavaly előtt 40 liter mustot csináltunk és nem igazán fogyott el ,mert mi inkább a vizet iszuk az meg olyan édes szőlő volt ,hogy csak na !
Sziasztok! Julika látszik,hogy tegnap már álommanók ültek a szememen,ide akartam írni,amit a Bármibe írtam. Szerencsére oda is bekukucskáltál. Ma zsemlét fogok sütni,meg azt hiszem csíkos kalácsot,már régen volt,és a nagylány szereti elvinni tízóraira is a suliba.
Sziasztok kész a szőlő befőt! Hát nagyon kíváncsi leszek milyen lesz, és főleg arra,hogy medig áll el , otellóból készült és az egyik üvegbe egy körtét is bele metéltem ,hát nem tom ???Próba kép egy kis edénybe úgy csináltam mint a barackot írta,míg szerencse mert gondoltam,ha forr a lé és bele rakom a szőlő szemeket és meg várom míg újra forr akkor a szőlő át megy nudistába és le dobja a haját,HÁT JÓL GONDOLTAM,ezért épp csak bele raktam a forró lébe 1-2 perc erejéig és már kanalaztam is az üvegbe,na de most azon agodalmaskodom,hogy hát izé mi van ha nem elég ez az idő a gyümi konzerválására?Na de most már úgy is mindegy a vak is azt szokta vala mondani,hogy MAJD MEG LÁTJUK!!!
Szia Julika!Értem,és ezért irtam,hogy az enyémben én kevesebből szoktam sütni,és igy is necces néha.Már nem is tudom,hogy ezt a recit Te számoltad-e át nekem,de nagyon szuper!
Timi, Brigitta ! Ha fehér kenyeret sütök nyanyával akkor én is szoktam 40 dkg lisztből sütni benne és akkor is majdnem tele van. Sokszor az 50 dkg lisztből készültnek a teteje lapi, mert még kelne, ha lenne helye.
Timi,nem akarlak megkavarni,mert látod,Julika a kisebb jénaijában több lisztből süt,mint én,de ezt ki kellene tapasztalnod,remélem,kapsz valami támpontot.
Nekem a 8 literes mellet,van egy kisebb,5,6 literes kerek jénaim is ,ha kevesebb kenyér kell,abban szoktam sütni.Ebben a Limara féle tk-s kenyér csökkentett mennyiségét készitem,ami összesen 44 dkg lisztből van.Ma is azt sütöm,több nyanyával,remélem belefér.Volt már úgy,hogy normál nyanya mennyiséggel is ki akart jönni belőle a kenyér sülés közben.
Szerintem is kicsi a Te jénaid ahhoz a mennyiséghez,nagyobbra lenne szükség,és akkor tetővel tudnál sütni,vagy kisebb mennyigégből próbáld meg.
50 dkg lisztből én 3,75 literes kerek jénaiban sütök. És sokszor tele lesz. Ha 60 dkg lisztből sütnél inkább akkor még nagyobb jénai szükséges ahhohz, hogy a tetejét rá tudjad tenni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit