Isten éltesen minden Máriát és Szokimokit is,mert tegnap véletlenül lemaradt! Vegye vigye mindenki a kedvére valót,SZokimoki,Limara,Rabim,Kartika,és ha van még valamilyen rejtözködő Máriánk annak is Boldog névnapot kívánok!
Limara tejszínes kalács receptjét nem találom. A te módosított recepted is felkeltette a fantáziámat. Mindenesetre ma hajnalban sütöttem egy adag lekváros buktát nagymamám békebeli receptjét kicsit átdolgozva. Nagyon finom lett. Este Bezsa segítségével megpróbálom idevarázsolni. Szép napot mindenkinek!
Batka vigyázunk a receptekkel,én csak olyat írok be, amit kipróbáltam,eleve az általam megváltoztatott módon,ha tudom,jelzem a forrást.
Móni,ahogy Nelly is írta,meg én is, Limara tejszínes kalácsából indultam ki,csak 70 dkg liszttel készítem. Most készül egy újabb variáció,a lisztet és a folyadékot változtatgatom.Ha kisült a mai,és megkóstoltam,akkor este beírom a receptet a Bármitbe. Tulajdonképpen az eredeti is nagyon finom,de a formában sütött kalács tésztája lehet egy kicsit lágyabb,mert megtarja a forma,így a végeredmény foszlós,puha kalács.Azt próbálgatom,hogy ne legyen nagyon tömör,ezért kicsit változtatok a liszt összetételén is. Hozzáteszem,ez az én dilim,lehet,hogy másnak másféle kalács a favorit.
Majd lefényképezem a belsejét, és azt is elküldöm Batkának.Miután tegnap késő este lett kész, már nem vágtam fel. Én egyébként a nyanyát 50 dkg liszttel és 1,2 dkg élesztővel csinálom. Hát igen, innen kell számolni ennek a hatását, de én ehhez nem értek, és ezt a recit sem akarom máshová beírni. Minek, majdnem ugyanaz mint Limarának a jól bevált kenyere, csak nincs benne élesztő.Ha gondolod, mentsd el magadnak, és jó kísérletezgetést!
Én is olvastam Batka Szolgálati közleményét. Tényleg próbáljunk meg vigyázni arra a receptesben amire Batka felhívta a figyelmünket, mert már most elég nagy zűr-zavar van.
Szia Nelly!
Gratulálok a sikeres mentőakcióhoz! Köszönöm a részletes leírást. Azon gondolkodtam, hogy ezt vehetjük-e majdnem élesztőmentes kenyérnek? Úgy számoltm, hogy kb. 4 gramm élesztő lehet benne (ha 50d nyanyából indulunk ki). Az tulajdonképpen nem sok, de ugye az élesztőgombák szapodordnak a tésztába.Nem tudom, hogy beilleszthető lenne-e ez a kenyér egy ilyen diétába. Minden esetre biztató, hogy így is lehet kenyeret sütni. A szerkezete milyen lett?
Most olvastam vissza a tegnap esti hsz-eket, és látom, BAtka újabb szolgálati közleménnyel örvendeztetett meg bennünket. Igazad van Batka, sajnos tényleg kicsit elcsúsztunk a receptekkel. Ígérem, majd vigyázunk, hogy ugyanaz a reci ne szerepeljen kétszer. Itt jegyzem meg, hogy Moha kalácsának is alapja Limara tejszínes kalácsa volt Móni. De Moha majd biztos ideírja, hogy mit változtatott rajta, és akkor Te is eldöntheted, miként fogod megsütni. Nekem nagyon bejött a reci, sokszor sütöm a családnak különféle variációkban.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit