Brigitta,nagyon szepen sikerult a kalacsod!A kiflik is szepek.
Nekem is kisult a Moha-fele kalacsom,ennyire nem lett szep,de az izeeee....mennyei,mennyei!Kepet kesobb hozok rola.
Nalunk a tejszin borzaszto draga.Az lenne a kerdesem(aki tudja),hogy mivel,hogyan tudnam a tejszint helyettesiteni,mert ugy erzem sokszor meg fogom sutni,ugyanis nagyon finom.Kar lenne a tejszin miatt ne sutni...A segitseget elore is koszonom.
Délelőtt már háromszor beírtami, hogy a felső sorban lévő sütéseket hol találjátok. De már elküldeni nem siekrült a hozzászólást. De Margitka már megelőzött !
Ma sütöttem egy Moha-féle kalácsot kisebb adagban,foszlós,finom lett.
És megsütöttem a fagyasztóból elővett kifliket is.Fél óra múlva engedett ki,és onnan számitva 2 óra volt,mig megkelt,és gőzös sütőben sült.Máskor is fogok igy sütni,köszönöm Cristina ,hogy megosztottad velünk ezt a módszert.nagyon finos ropogós héjú ,és puha belsejű kifli lett.
Szia! A kezdetekben én is sokszor keltem korán,hogy frisset süssek,de itt a lányok javasolták,hogy kisülve fagyasszam le a dolgokat,és mikor kienged,ugyanolyan finom.Igazuk van,és azóta sokmindennel igy csinálom!
Most én is a nyersen fagyasztott tésztával kisérletezem,ha beválik ez is jó lesz.
Köszi szépen a segítséget. Azt még áruld el, hogy ha este sütöd a zsemlét, reggel még finom puha? Mert én mindíg 5-kor kelek ha sütni akarok, de elég fárasztó.
Én pedig a felső sorban az első helyen lévő kakaós kis kiflicskékért csorgatom a nyálam. Annak van valahol leírása?
Limara! Tegnap este megnéztem a képtáradat. Gyönyörűségeket sütöttél!! Mi a titka annak, hogy a kalácsot gépbe is olyan szépen megtudod sütni. Régebben kísérletezgettem vele én is. Volt egy elég jó receptem - amibe a foyladék-élesztő arány jónak tűnt. Sütögettem is vele, volt amikor sikerült, de volt amikor nem. Az utolsó kettő teljesen beesett, úgyhogy feladtam. Ennek már van 2 éve is. Nem volt kedvem aztán vele kísérletezni. De most hogy láttam a tiedet érdekelne a titok nyitja.
Lányok! A felső képsorba középen van egy mákos-diós kalács képe. Annyira jól néz ki! Persze mindegyik gyönyörű! Mi lehet a neve és szerintetek a recijét mgtalálom?
Köszi előre is!
Móni, a bármitbe nekem a múlt héten Moha beírta azokat a kenyér meg zsömle recepteket, amit a Limara receptje alaján - pici változtatással - készített el.
Én tk. párti vagyok, úgyhogy ezek a receptek nálunk nagyon bejöttek. Nézd meg őket beírom a számokat: Nyanyás-jh-os tk. kifli,zsömle, kenyér: bármit 397,383 hsz.
A 418 hsz-át Brigitta írta ott pedig a receptebe rozslisztet is tesz (én tk rozslisztet tettem bele). Nagyon fini lett az is. Nálunk ezek a zsömlék nagyon mennek, nem győzöm készíteni. Reggelire, tízóraira azóta mióta sütöm, csak ez fogy.
Megint gyönyörűek a kalácsaid.Hétvégén én is próbálok sütni. Őszintén, mióta titeket olvaslak és sütök rendületlenül, a keservesen leadott kilóim visszaugrottak. De ez nem is akkora baj, inkább a kamasz lányomat féltem, aki imádja a reggeli kalácskáimat és hajlamos megfeledkezni magáról. Ugyanakkor a "cérnagéza" kisfiamnak pedig tök jó lenne, mert ezt megeszi jóétvággyal. Most mit tegyek?
Lanyok, ez a hutos modszer tetszik. Igazi UJRAELESZTOK vagytok!! NEM is tudtatok, mi? Bezsa zsomii csak ugy mosolyognak!
TOTIMI, popsi veres lesz!! Szep az a kalacs! Ez nem a Jami Oliver oldala NE feledd! Eloszor a minoseg "oszt "a kulso kabaton kesobb is tudunk valtoztatni!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit