Sziasztok! Itt a narancsos kocka,amiről beszéltem. Nem túl fotogén,de az íze mennyei,aki szereti a csokit és a narancs ízét együtt,próbálja ki.
Receptet képpel együtt beírom a Bármitbe. Változtatni csak annyi fogok rajta,hogy legközelebb a nagyobbik gáztepsiben sütöm a tésztát,hogy kicsit vékonyabb legyen.
hogy kicsit segítsek Bezsának és a többi rendrakónak, ide másolom Bezsabeírását.......hátha valaki nem látta, mikor írta..nem akartam a Bármitbe betenni, hogy ott ne legyen útban, remélem senki nem haragszik meg érte hogy belekontárkodok............
Szolgálati közlemény!
Kislányok akinek nincs képtára sehol és eddig Batkának küldte a képeket, az küldheti nekem és én felrakom.
Az a kérés, hogy mindkettőnknek ne küldjétek, mert akkor esetleg mind a ketten feltesszük és annak nics nagy értelme.
Lehet receptet felrakni a Bármit II-be.
Az a kérés, hogy a recept címe így legyen.
Kapd be kalács/ bezsa
Ha valakinek az alapreceptjét variálod akkor írd oda a forrást, mert az eredeti alatt fog megjelenni a Te neveddel és a változtatásaiddal.
A Bármit I-ben is így rendezte Margit a recepteket, ne térjünk el tőle.
Amennyiben olyan receptet másolsz be amit még nem próbáltál ki, akkor légyszi írd oda, hogy "nem kipróbált" és természetesen a forrás megjelőlésével.
Köszönöm, hogy ezzel a kis változtatással segítitek a munkánkat és Margit lapjának az áttekinthetőségét.
Gratulálok, tegnap megint nagyon szépeket sütöttetek!
Timi! Ha sütés közben összeesik a kenyér, az bizony a túlkelesztés jele. Próbáld meg, hogy nem az időt figyeled, hanem dagasztás után duplájára kelesszed a kenyeret, majd formázás után ismét duplájára, de inkább két és félszeresére, akkor bevágod, majd hagyod egy kicsit tovább kelni, míg 3x-ra nem nő, vagy míg a bevágás szépen szétnyílik. Ekkor vizezd jól le, és tedd be a sütőbe. A kelsztés nekem is sokáig mumus volt, de ha nagyobb gyakorlatod lesz, akkor már nem fog gondot okozni!
Bezsa, míg a fejemben van, a zabpelyhes bonbon kipróbálatlan recept, így kérlek titeket, rakjátok át a kipróbálatlanba, hogy illő helyén lehessen. Köszönöm! Ha kipróbáltam, akkor csinálok képet is róla.
Hazaértünk anyósomtól, elfáradva, felpakolva, de mégis már itthon. Az esti kovászom már a hűtőben pihen.
Minden születés- és névnaposnak nagyon sok boldogságot!
Brigitta, örülök, hogy bejött neked a fagyasztós téma. Én is fagyasztgatok majd le a héten zsömit, kakaós csigát stb. és ha péksütit akarok, akkor csak előkapkodok belőlük a tepsire és amíg kiolvad és megkel, addig lehet mást csinálni, akár bevásárolni is. Nekem annyiból jó így készíteni péksütiket, mert egy adag mindenből sok, ha pedig megsütöm és úgy fagyasztom, akkor szerintem nem olyan az íze. Így igazán frisset tudok a fiúk elé tenni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit