Szisztok, Bezsa, Móni és aki már tapasztaltabb, kérezném tőletek, hogy a croissnat és a lala kfili mennyire hasonlít egymáshoz? Megnéztema recepteket, nekem olyan hasonlónak tűnik.
Bezsa, elkészült a savanyúság? Biztos fini lett.
Sziasztok! Moha, úgy örülülök hogy újra működik a géped! Csodaszép kalcsot sütöttél! Megint hoztad a formádat. Nagyon jó, hogy tettél fel fázisképeket, mert így lehet követni. Azon gondolkodtam, hogy a végét hogy fejezted be, hogy olyna szép formás maradt? Sehol nem látszik, hogy alá van hajtva.
Móni gyönyörűek a lala kiflik! A család biztos örül neki, hogy reggelire friss pékárut kapnak.
Szép napot mndnekinek!
Julika az is jó ebben a fonási módban,hogy nagyon szépen megmaradt a formája,nem nyílt,repedt meg sehol. Ja és az általam variált kalácstésztából próbáltam ki, így már nyugodtan mondhatom,hogy nem csak formában süthető,hanem szabadon is.
Móni a lányok közül sokan sütöttek már édes töltelékkel is Lalát,majd biztos kapsz tippeket.
Moha ! Köszönjük szépen a kalácsról készült fázisképeket. Így már van némi fogalmam a kigyótekergetésben. Érdekes, szép formájú kalácska lesz így lesz belőle. Főleg ahogy Iriszi variálta a kakós tésztával. Ki fogom próbálni, mert már úgyis úgy ki vagyok éhezve egy kis fini kalácsra.
Timi ! Én is szoktam használni még az egy hetes nyanyát.
Ildikó köszönöm a szívecskét! Ha szerzel még ilyen fonós képeket szívesen kipróbálom! Biztos az unalomtól akarsz megóvni minket ,mindig csak azok a sima fonott kalácsok! Egyébként én így kép alapján könnyebben tudok dolgozni,mint videóról. Ott csak jojóznak a szemeim,de nem tudom követni. Tegnap kitettem a képet kinagyítva a konyhába,aztán jött a fiam osztálytársa,velük találtuk ki a végét,mert ott elakadtam.
Jó reggelt ! Köszönöm mindenkinek az ötleteket,hogyan fogjam be a szám téma körre.Nelly a jegyzetelésre gondoltam én is ,de félek ,hogy akkor meg rögtön azt gondolják,hogy milyen hülye tyúk ,mindent fel kell írnia és rögtön ott a minusz pont.Mert lehet,hogy el képzelnek a munkahelyen is kis papirral meg ceruzával rohangálni. DE amire rá jötem éjszaka az az ,hogy vissza emlékezve a múltkori állás interjúra csak akkor vágtam közbe amikor számomra már ismert dolgokat kezdett fel sorolni,mondtam is neki ,hogy után olvastam a cégről a neten ,de azért szóról szóra el mondta ugyan azt ami oda le volt írva ,na erre biztos valami unott képet vághatam ,,mert megpróbáltam nagyon érdeklődö lenni ,de nem tudok szinlelni,ami a szivemen az a számon.Na kíváncsi leszek ma hol rontom el ,mert ugyi arról nem kéne beszélnem ,hogy egy csomo egészségügyi problémám van ,de félek ha felvesznek és elküldenek üzem orvoshoz akkor rögrön szemet szur a mütött gerinc,és a törött kéz,amit 50%-ig tudok csak használni.HA meg el mondom az elején akkor meg már az üzem orvosig sem jutok el.NA EZ AZ ÉN BAJOM,BOCSI HA UNTATAM VALAKIT,! De hátha valaki tud valamilyen jó kis praktikát ,hogy hogy kell állást szerezni akkor ha az emberkének vannak hátrányos tulajdonságai.Mivel amikor nagyon öszinte voltam és le írtam ,hogy 2000-ben gerincre mütötek és itthon voltam egy évet,/az önéletrajzba/ úgy kaptam vissza ,hogy alá huzták ceruzával azt a sort,ésvolt képük ráírni a papirra,hogy tulképzett vagyok. Nem ,hogy öszintén leírták volna ,hogy túl hülye,aki ezt is bele írja az önéletrajzába.Ebből okulva most olyan szükszavu amerikai önéletrajzom van ,hogy csak na.
Draga MOHA nagyon ugyes vagy!A FERJED IS!! Koszonom Nektek a faziskepeket es az egesz munkat.Gyonyoru lett a kalacska.Igy ha vha elkeszitem , nemfogom magam "beagyazni"a fonatok kozott. hihi
Van 1 otletem! Bolonditsunk kalacsokat! Megprobalok 1 "hurkos"tanulokonyvet beszerezni. Ki tudja hogy meg milyen hulye dolgok szulethetnek. hihi
A tésztakígyókat 70 cm hosszúra sodortam,lehet rövidebb is szerintem. Így én nem alakítottam kerekre,kicsit hosszúkásabb lett,ha rövidebbek a kígyók,akkor jobban alá lehet hajtani,kerek lesz.
Timi én még egy hetes nyanyával is sütök,sosem fagyasztottam le. Nálunk elfogy.
Kérdezted a narancshéjat,nem bio a narancs,de a héját felhasználás előtt körömkefével,forró vízben alaposan megsikálom. / A citromot is /.
Gratulálok az ügyes kis pékecskéknek!! Nagyon-nagyon ügyesek vagytok! Nem sorolok neveket, nehogy valakit kihagyjak, de megérdemlitek az aranykalász érdemrendet!
Bau: Emese ezt írta nekem néhány napja a hibernált kennyérről:"Teljesen jól értetted: reggel dagasztom, rögtön formázom, és jénaistul csücsül estig a hűtőbe. Csak mielőtt hazajövök kivetetem valakivel, hogy kicsit melegedjen a tészta(kb. 1 órát). De volt már úgy is, hogy nem volt itthon senki, és csak annyit lanyhult, míg be nem melegedett a sütő."
Zitti, még én is ma készítettem úgy a nyanyát, hogy kis langyos vízben megindítottam, ahogy Limara tanácsolta. A kenyérhez szánt vízmennyiségből vettem el valamennyit, kicsit szétmorzsoltam benne. Várta pár percet és hozzátettem a többi alapanyagohoz.
De még mindig maradt 15 d. nyanyám. Szombati. Most betettem a fagyóba! Reggel kiveszem. Este abból sütnék zsömlét! Mit gondoltok Liamra, Moha meg aki tudja véleményezni, fog működni szerintetek??
Moha, remélem hamarosan sikerül megoldani a problémát, és akkor megnézehtjük a sütéseidet, meg itt is tudunk "beszélgetni".
Edoka, megkaptam a recit. Köszike. A csipkelekvár készítésről írsz egy pár gondolatot?
Christina, jobbulást kívánok nektek.
Lassan én is elteszem magam holnapra. Jó éjszakát mindenkinek!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit