Ezt a fórumtémát azért hoztam létre, hogy elkülönüljenek azok a receptek, amelyek valamiért szimpatikusak, de személyesen még nem próbáltátok ki, hogy valóban stimmel-e a leírás. Ezentúla "Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni" részleg helyett az ilyen recepteket ide írjátok be, hogy megkönnyítsük a bevállalós kísérletezők, illetve a biztosra menők dolgát :-)
Elkészítés: A megszitált lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, cukrot, vaníliás cukrot és a 2 dl bort. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tésztát a vajjal kikent vagy muffinpapírokkal bélet tepsibe kanalazzuk.
A sutemeny dekoralos oldalrol kaptam SZEVATOL valaszt MARSHMALLOW-viragformazasi ugyben. Ide bemasolom Nektek. BEZSAM lenne 1 keresem HA lehetseges lenne e meg megoldani. Betenned ezt a linket amar leirt MARSHMALLOW receptes reszre amit mar atmasoltam. EBBOL: viragot es miegymast tudtok formazni csakogy mint a marcipannal.Koszi!!
Az eredeti recept: 16x28 g pillecukor 2X45 g porcukor 2-5 evőkanál víz
Vajjal kikent tálba beleteszed a pillecukrot, 2 kanál vizet és elkezded olvasztani 30 mp-ig. Megkevered, majd újra olvasztod. Ezt mindaddig amíg nem, olvad föl Nálam ez olyan két és fél- három perc. Beleöntöd a cukor háromnegyedrészét összegyúrod. (kicsit várj előtte, mert megég a kezed) (tapasztalat) Ha ezt beledolgoztad mehet a többi cukor is. Ha nagyon kemény még egy kis vizet bele. Én ilyenkor szoktam szinezni is. Olvastam a másik topicon (e-margit), hogy ragad a kézhez. Nos ez így van, de ennek az a megoldása, hogy a kezedet állandóan vajazod. Akkor nem fog hozzáragadni. Én amivel olvasztás közbe is keverem, azt is be szoktam vajazni. Amikor formázom akkor is néha kell a kezemre egy kis vaj, mert egy idő után ragad. Nagyon jó formatartó Bevonáshoz is ezt az arányt kell használni. Egyébként én is csak most próbálgatom, de ez nagyon bejött. Hűtőbe neylonba rakva nagyon sokáig eláll. Ugyanúgy bánj vele mint a marcipánnal, csak az íze nem olyan:)) Egyébként én 14 g pillecukor 28g porcukorral csinálom. (kiszámoltam az arányokat) Azért pont ennyi, mert a pennyben kapható pillecukor egy szine 14 g Bocs hogy hosszú voltam.
25 dkg margarin 25 dkg dio 10-12 dkg mazsola 4 tojas 1 cs. sutopor folyadek edesito (super sweet plus)izles szerint rumeszenc 1 evokanal kakao 2 dl tej 25-30 dkg liszt
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, amikor kihul hozzaadjuk a darabosra tort diobelet, beaztatott mazsolat, egesz tojasokat, rumeszencet, a sutoport, az edesitot, kakaot. Jol kikavarjuk, hozzaadjuk a tejet, majd a lisztet folyamatos kavaras kozben hozza adjuk kis adagokban. Ha tul kemeny a massza, akkor lehet tejjel higitani, ha tul folyos, akkor meg lehet lisztet adagolni hozza. Vastagabb, nem folyos kell legyen az allaga. Muffin sutobe kanalazzuk 1-1.5 cm vastagsagban. Ha nincs muffinsutonk, akkor halmokat rakunk a sutopapirral belelt tepsibe. Nem fog szetfolyni. Sutotol fuggoen 10-12 perc alatt megsutjuk kozepes langon.
Tanácsok:
Nagyon finom, sokaig eltarthato, enyhen edes sutemeny
1 kg zöldparadicsom, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1 ek só, 3 ek cukor, egy ek mustármag, 1 ek koriander. A zöldparadicsomokat alaposan megmosom. 8 dl vízbõl, az ecetbõl és a fûszerekbõl levet fõzök, amelyet azon nyomban ráöntöm az üvegekbe rakott zöldparadicsomra. Másnapig száraz dunsztba teszem.
8 szem szegfűszeg, kis darab fahéj, 1/2 rúd vanília
50 dkg kr. cukor
A megszurkált, áztatott diót forrásban levő vízben 25 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vizet öntünk rá és másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta ruhán leszárítjuk.
Az 50 dkg cukrot 1 dl vízzel és a fűszerekkel sziruppá főzzük és jó forrón ráöntjük a dióra. Egy napig állni hagyjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük a diókat és a szirupot újra felforraljuk. sűrűbbre főzzük és a diót visszatesszük, másnapig állni hagyjuk. A diót ismét kiszedjük, a szirupot felforraljuk, sűrűbbre főzzük és a diót visszatesszük, másnapig állni hagyjuk és ezt még 2x ismételjük. Összesen 4x. Végül a diót 10 percig főzzük az addigra már sűrű szirupban.
Forrón üvegekbe tesszük és lekötjük. Ha kihűlt, eltehetjük a helyére. Rendkívül finom, de nagyon hizlaló csemege.
Előkészítjük a győzfürdőt, azaz egy lábasba 2 ujjnyi vizet engedünk, ebbe teszünk egy tűzálló (lehetőleg fém) edényt. Amíg a víz felforr elkészítjük a krém alapját.
A tejbe beletesszük
a kikapart a kettéhasított vaníliarúd fekete magos belsejét,
valamint magát a vanília rudat kisebb darabokra vágva,
és a megmosott, megszárított citrom feléről nagyon vékonyan lehámozott héját. (Fontos, hogy csak a sárga részét vágjuk le, a fehéret ne, különben keserű lesz.)
Mindezt lassú tűzön felmelegítjük, 2-3 percig forraljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Közben a tojássárgákat és a cukrot egy közepes műanyag tálba tesszük és kb. 3-4 percig habosra keverjük, majd a lehűlt, sűrű szitán átszűrt vanília eszenciát hozzákeverjük.
Ezt a masszát áttöltjük az előkészített gőzfürdő fém edénybe, és gőz fölött besűrítjük folytonos keverés mellett. Először kicsit folyósabb lesz, de ahogy melegszik kicsit sűrűbb masszát kapunk. (Lassú folyamat, türelem kell hozzá.)
Amikor már sűrűbb állagú levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni a fém edényben.
Nem kell hűtőbe tenni, de ha sietni kell, a gőzfürdő vizét cseréld le hideg vízre, és abba állítsd vissza a fém edényt. (Így néhány perc alatt lehűl megfelelő hőmérsékletre.)
Amikor teljesen kihűlt töltsd át egy közepes méretű műanyag keverőtálba. Add hozzá a Ráma margarint és alaposan, több percen keresztül keverd habosra gépi habverővel. Fontos: a margarint felhasználás előtt 1-2 órával vedd ki a hűtőből, tedd tányérra, nyissad szét a csomagolását. Ha nem elég lágy, akkor a krémben apró margarinpöttyök lesznek, bármennyi ideig is dolgozod össze robotgéppel. Mikrózni felesleges, könnyű túlhevíteni és akkor nem lesz alkalmas a krémhez.
Egy átlagos tortához kb. 2 adag szükséges, tehát a fenti hozzávalók 2x-ese! Nagyobb tortához természetesen még több.
Tipp:
A vaníliás krémhez nagyon jól passzol az apróra vágott sárgabarack befőtt, vagy az apróra vágott aszalt sárgabarack.
Ha nincs otthon vaníliarúd hagyd el a tejet is, és a tojásos-cukros masszába 5-6 csepp vanília aromát tegyél. Igaz, az így kapott „kence” meg sem közelíti a fentit,de ha nincs más ez is megteszi…
itt és most, megosztom Veled az igen közkedvelt csokikrémem receptjét.
Meglátod nem is nehéz elkészíteni, és bizony semmi boszorkányság sincs benne.
Ha követed az alábbiakat nagyon finom, igazi házi ízű (nem émelygős!) csokikrémet kóstolhatsz.
De azért hagyj a tortába is... :))
Hozzávalók:
(1 adaghoz)
4 dbtojássárga
3 ekkristálycukor
4-5 eklefőzött fekete kávé
4-5 tkkakaópor(Holland, vagy Mozart kakaó)
250 gRáma margarin (tejérzékenyeknek Liga)
8-10 cseppcsokoládé aroma(el is hagyható)
Elkészítés:
Előkészítjük a győzfürdőt, azaz egy lábasba 2 ujjnyi vizet engedünk, ebbe teszünk egy tűzálló (lehetőleg fém) edényt.
Amig a víz felforr, elkészítjük a krém alapját.
A tojássárgákat és a cukrot egy közepes műanyag tálba tesszük és kb. 3-6 percig habosra keverjük. (Mint ha piskóta-tészához kevernénk ki.)
Ezt a masszát áttöltjük az előkészített gőzfürdő fém edénybe, és gőz fölött besűrítjük folytonos keverés mellett. Először kicsit folyósabb lesz, de ahogy melegszik kicsit sűrűbb masszát kapunk. (Lassú folyamat, türelem kell hozzá.)
Amikor már kicsit sűrűbb állagú apránként a tetejére szórjuk a kakaót, hozzáöntjük a kihűtött kávét, majd alaposan, határozott mozdulatokkal összedolgozzuk.
Mindezt addig folytatjuk, amíg a szükséges mennyiséget hozzákevertük. Ekkor hirtelen sokkal sűrűbb lesz a krém, tovább kell keverni kézi habverővel. (Ne robotgéppel!!!) Figyelni kell arra, hogy a kakaóport alaposan és egyenletesen keverjük el.
Amikor kellően besűrűsödött, vedd ki a gőzfürdőből a fém edényt és tedd félre. Nem kell hűtőbe tenni, de ha sietni kell, a gőzfürdő vizét cseréld le hideg vízre, és abba állítsd vissza a fém edényt. (Így 2-3 cserével néhány perc alatt lehűl megfelelő hőmérsékletre.)
Amikor teljesen kihűlt a masszát töltsd át egy közepes méretű műanyag keverőtálba. Add hozzá a Ráma margarint és alaposan, több percen keresztül keverd habosra gépi habverővel. Fontos: a margarint felhasználás előtt 1-2 órával vedd ki a hűtőből, tedd tányérra, nyissad szét a csomagolását. Ha nem elég lágy, akkor a krémben apró margarinpöttyök lesznek, bármennyi ideig is dolgozod össze robotgéppel. Mikrózni felesleges, könnyű túlhevíteni és akkor nem lesz alkalmas a krémhez.
Egy átlagos tortához kb. 2 adag szükséges, tehát a fenti hozzávalók 2x-ese! Nagyobb tortához természetesen még több.
A csokis krémhez nagyon jól passzol a magozott meggybefőtt.
Aki szereti még az üvegben (a lecsurgatás előtt) 4-6 csepp rum, vagy konyakmeggy aromával ízesítheti. Ebben az esetben néhány órát állnia kell, hogy a meggy átvegye az aroma ízét. Legjobb a tortakészítés előestéjén előkészíteni, hogy másnapra fincsi legyen. Ha a torta csak felnőtteknek készül használhatsz valódi rumot.
A tortába lecsurgatott felezett meggyet szoktam tenni, jó sokat, hiszen nagyon pikánssá teszi. Nagyon kellemes, ha minden falathoz jut egy szem meggy. Aki mégsem szeretné „kipöckölheti”.
Bundázott cukkinivirág (Fiori di zucca fritti) /borivo lapról
Hozzávalók 4 személyre: 20 hibátlan cukkinivirág 20 dkg finomliszt 2 dl sör só és frissen őrölt bors a sütéshez bőven olaj A szirmokat ollóval tövig bevágjuk, hogy a virágok teljesen kinyíljanak. Ezután kevés vízzel meghintjük, és lefelé fordítva papírtörlőre tesszük őket. Így a szirmok teljesen kiterülnek és könnyebben megszáradnak. A tésztához a lisztet meg a sört kézi habverővel csomómentesre keverjük, és sózzuk, megborsozzuk. Az olajat 7-8 cm vastag rétegben beleöntjük egy nagyobb lábosba, és mérsékelt tűzön felforrósítjuk. Ha már elég meleg, beletesszük a virágokat és aranybarnára sütjük őket. Vigyázat, egyszerre csak 3-4 virágot tegyünk a forró olajba, mert ha telezsúfoljuk az edényt, az olaj túlságosan lehűl. Az aranybarnára sült virágokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat, majd finoman még egyszer megsózzuk, megborsozzuk őket, és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Magyarországon biopiacokon lehet kapni cukkinivirágot, de érdemes a receptet friss zsályalevéllel vagy tökvirággal is kipróbálni.
Torták és mignonok bevonására szolgáló mázak.-Ildikó
A mázak készítésénél tortákra 30 deka, mignonokra pedig a nagyságuktól függõen 2--3 deka cukrot számítsunk.
Fehér cukormáz hideg úton.
30 deka egész finom szitán átengedett porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázt azonnal használhatjuk. Langyos sütõben szárítva a bevont süteményeket, szép fényt nyernek.
Fehér cukormáz meleg úton.
30 deka cukrot egy kis borospohár vízzel leöntünk s tiszta edényben kis lángon addig fõzzük míg a belemártott s lecsurgatott lyukacsos habkanálra fújva a lyukakon hólyagok nem keletkeznek. Ekkor a forró szörpöt márványlapra öntjük ki és széles lapos késsel forgatjuk ide-oda (cukrásznyelven táblázzuk), míg átlátszatatlan és kemény lesz. A fehér megkeményedett cukortömeget most nedves kézzel meggyúrjuk és tiszta edénybe téve, gõz felett önthetõvé olvasztjuk. Melegen öntjük a tortára vagy a mignonokra és meleg késsel simítjuk. Szárítás fényezés mint a hideg máznál.
Kávémáz.
30 deka cukrot egy kis borospohár erõs feketekávéval elkeverünk és a meleg úton készült fehér cukormáznál leirt módon fõzzük és táblázzuk.
Cukros csokoládémáz.
20 deka finom szitán átszitált porcukrot 2 tojás fehérjével elkeverünk, ezután 12 deka megolvasztott csokoládét öntve hozzá, gõz fölött simára keverjük. Szükség szerint a bevonás elõtt pár csepp sûrû szirupot is tehetünk a mázhoz. Langyosmelegen öntjük a süteményre és gyengén fûtött sütõben szárítjuk meg.
Csokoládémáz, vajas.
12 deka cukrot 10 deka csokoládéval és egy kis pohárka vízzel sûrûre fõzünk. A tûzrõl levéve, simára keverjük. Ha kissé kihûlt, még kis tojásnyi vajat keverünk hozzá és a tortára kenjük.
Csokoládémáz olvasztott.
20 deka megolvasztott mártócsokoládéhoz (Tunkmassa) kis kanálnyi vajat teszünk. A tortákat vagy mignonokat melegen vonjuk be e csokoládéval. Evvel a mázzal bevont süteményeket csak szabad levegõn száríthatjuk.
A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal* elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább amíg a krémből tart. A szép minta elérése érdekében abszolút nem kell, sőt nem szabad kenegetni, magától fog szétterülni a formában. Mikor ez megvan, 175°C fokra előmelegített sütőbe** teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.
*Azért használok mártáshoz használaos merőkanalat, mert azt tapasztalam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól. **Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.
Hozzávalók:A kevert tésztához: 150 g lágyvaj vagy margarin 100 g cukor 4 tojás (közepes méretű) 200 g búzaliszt 1 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor 50 g hámozott, őrölt mandula A tetejére: 200 ml tejszín 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília 300 ml frissen préselt narancslé 80 g cukor 250 g szeder A grillázshoz:50 g hámozott, vagdalt mandula70 g cukor Elkészítés: A tésztához keverőtálban, konyhai robotgéppel habosra keverjük a vajat. Apránként belekeverjük a cukrot, és tovább keverjük, míg sima és egyenletes nem lesz. Ekkor egyenként beletesszük a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük. Két részletben, közepes fokozaton belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és mandulát. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent) torta – vagy lepényformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A tetejéhez a pudingport jól összekeverjük a tejszínnel. A narancslevet és cukrot edényben felforraljuk. A tejszínes pudingport a tűzhelyről levett narancslébe keverjük, utána keverés közben jól felfőzzük. A kész pudingot, ha kissé lehűlt, a tésztalapra kenjük. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, és elosztjuk a pudingon. A grillázshoz a mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül, keverés közben aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. A mandulás karamellt elosztjuk a szeder tetején. A formát az előmelegített sütő rácsára rakjuk, és megsütjük a süteményt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 40 perc
A lepényt a süteményrácsra helyezett formábanhűlni hagyjuk, majd tálra tesszük.
Az itteni Holl piacokon nagy –lapos ontottvas formaval sutnek es egy kerek amolyan kiszuro szetvalasztot hasznalnak az ostyak melegen valo szetvalasztasahoz kozvetlenul lesutes utan. EZ kb hasonlit a festok spatnijahoz./festekkaparo/
A karamelles cukorsziruphoz: 250gr barna nadcukor szirup /esetleg juharszirup/ 125gr barnacukor! IS 200gr tejszinvaj 1tk orolt fahej.
Elkeszitese/teszta/: Tegyet a lisztet egy melyebb talba kozepre csinal melyedest.Tedd ebbe a fahejat, tejet, brandyt, es a sot. Vagjad a vajat apro kis db-okra es oszd el a liszt felett. Szord meg a cukorral. Dolgozd gyorsan egybe egy gyenletes tesztava. Formalj majd belole 1-2cm atmeroju golyokat.
Karamell keszitese:A karamellhez leirt hozzavalokat egy labosba rakjuk es kozepes tuznel egybedolgozzuk hogy a cukor is feloldodjon benne. NEM!! Szabad folnie!!
Kozben felmelegitjuk az ostyasutot, bevajazzuk egy ecsettel, majd egy tesztalabdat belerakunk es osszecsapjuk a sutot rajt. Az ostya hamar barna szinu less.Keszits joparat paros szammal es ragaszd egybe a karamellesmasszaval.Ne kend tul vastagon, mert akkor kifolyik. Jo etvagyat! Eet smakelijk
Elkeszites: Melegitsd fel200ml tejet a hosszaban felszelt vanilia ruddal es aztasd igy 10 percig benne.Add hozza a cukrot. Add a kemenyitohoz a maradek 50ml tejet es keverd ki pepesre, majd add hozza a meleg tejhez. Kb pudding v. vmivel lagyabb pap legyen belole.A lapjaban felvagott mandulakat/vekony szeletkek!/ piritsd meg egy palacsintasutoben ovatosan hogy le NE egjen. Verd fel a tejszint kemenyre.Add ehhez a vanilias pudingmasszat es a piritott mandulakat es keverd egybe ovatosan de egyenletesen.Tedd a hutobe hulni. Kozben a tortalapokat kend be a mandula likorrel majdkenjel ra egy resz mandulakremet es tegyel erreepreket v. eperszeleteket. Halmozhatod igy a lapokat egymasra.
Velemenyem: En ugy gondolom hogy “talan”egy 24cm atmerojutortatesztaratalan/?/ eleg lenne. En soha nem sporolok mert utallok 2x ïsmetelni” ezert en 2x vennem EZT a krem mennyiseget!/vagy 26cm tortat sutni.Vegul is egy probat meger.
3dl tejszint felforrositani/NEM! Fozni!/ 300gr Tobleronetfelolvasztani Benne, jol atkeverni es kihulni hagyni. Ha kihult mar habverovelfelverni mig egyfajta mousse allaga nem lesz/habos-krem/ Ezutan hutobe tenni es hagyni hogy kisse “megszilarduljon”kemenyedjen. Utana felhasznalhadod tolteni
(kb. 18 db) Hozzávalók:Tészta: 5 tojás (közepes méretű) 150 g cukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 150 g búzaliszt 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor Töltelék:3 lap Dr. Oetker Lapzselatin/1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília/500 ml tej/ 60 g cukor/ 3 evőkanál rum /200 g hideg tejszín Bevonat: 7-8 banán/ 300 g étcsokoládé/2 evőkanál napraforgóolaj Előkészítés:A tepsit kivajazzuk, és belehelyezünk egy sütőformát (30 x 30 cm)A sütőt előmelegítjük. Elkészítés:Tészta:A tojást egy keverőtálban a konyhai robotgép legmagasabbfokozatán 1 percig habosra verjük. A vanillincukorralösszekevert cukrot keverés közben hozzáadjuk, és a masszát további két percig keverjük a géppel. A lisztet összekeverjük asütőporral, átszitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozatonhozzákeverjük a masszához. A tésztát a sütőformába öntjük, elsimítjuk, a sütő középső sütőrácsára csúsztatjuk, és megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 15 perc A süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni a tepsiben, asütőformából nem vesszük ki. Töltelék: A lapzselatint a csomagoláson lévő előírás szerint felolvasztjuk. A pudingporból a tasakon lévő előírást követve, viszont 60 g cukorral elkészítjük a pudingot. A zselatint kinyomjuk, és keverés közben a forró pudinghoz adjuk. A rumot belekeverjük. A pudingot keverőtálba öntjük, a forró felületre alufóliát terítünk, és hagyjuk a pudingot kihűlni. A tejszínt felverjük. A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabot. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Bevonat:
A banánt meghámozzuk, majd kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A banánkarikákat sűrűn egymás mellett a töltelékre helyezzük. A csokoládét durva darabokra törjük, és víz fölött az olajjal, kislángon felolvasztjuk. A csokoládét egy sütőecset segítségével egyenletesen elosztjuk a banánkarikákon, és hagyjuk megszilárdulni. A sütőformát óvatosan eltávolítjuk. A süteményt tálalásig hideg helyen tároljuk.
BEZSA!! /Enaltalam NEM kiprobalt recept.Innen vettem:lasd alul/
Ecetes zöldparadicsom-Ildiko-grocceni
1 kg zöldparadicsom, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1 ek só, 3 ek cukor, egy ek mustármag, 1 ek koriander. A zöldparadicsomokat alaposan megmosom. 8 dl vízbõl, az ecetbõl és a fûszerekbõl levet fõzök, amelyet azon nyomban ráöntöm az üvegekbe rakott zöldparadicsomra. Másnapig száraz dunsztba teszem. http://recept.grocceni.com/eceteszoldparadicsom.html
Elkészítése: A tojást a cukorral habosra keverjük, beletesszük a lisztet, sütőport, margarint, ásványvizet, és egyenletesre keverjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük. A gyümölcsöt utoljára rakjuk bele a masszába, ezt bele a tepsibe. A tetejét megszórjuk kristálycukorral, így szép máz lesz rajta. Forró sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit