még valami, fagyasztani gondolom krémesen is lehet, de azt nem szoktam-így erről nem nyilatkoznék-, én csak a megsült tésztára értettem a fagyasztást, mikor még nincs benne krém...
Brigitta! semmi gond! amíg itt vagyok, mert mindjárt megyek etetni......
én azt javaslom süsd meg az egész adagot, különben elveszne a tészta a formában, mert szerintem őzgerincben jó sütni. amúgy simán le lehet fagyasztani a kész tésztát, én szoktam.......akkor mind a két színűnek a felét elrakod szűkösebb időkre, aztán ha kiengedett dolgozol vele tovább. csak akkor ne felejtsd a krémet is felezni!amúgy mikor megsül az ember nem is hinné, milyen nagy adag lesz belőle, mire összeragasztod a tésztákat,csak nézel nagyokat!úgyhogy nyugodtam felezd csak! ja, és még azt elfelejtettem írni, hogy hogy ferdén kell szeletelni a végén......sok sikert!
Zittinek üzenem, hogy beirtam a "Fehér szelet Nusikától" receptet, ami 6 tojásfehérjéből készül.
Nálam bevált, hogy a tojásfehérjéket lefagyasztottam tejfölös pohárba. Annak még teteje is van. Mikor sütöm a püspökkenyeret, pár órával elöbb kiszedem a fagyasztóból a fehérjéket. Rendesen fel lehet verni a habot.
Ma gombapástétomot csinált a férjem laskagombából. Kinek van ötlete erre? A miénk ugy készült, hogy a fött gombát ledarálta, hagymán megdinsztelte, füszerezte, adott hozzá petrezselymet, majd fött tojást reszelt hozzá és kikeverte.
Bocs,hogy ennyiszer zaklatlak,de fele adagot miben lehetne sütni,szerinted a zebra sütiből?Vagy süssem meg a teljes adagot?Szerinted le lehet fagasztani,bocs ha hülyeség!
Zitti Én mindíg egy kis margarinos dobozban gyűjtöm a tojásfehérjét a fagyasztóban.Készülhet belőle a máglyarakásra,a madártajbe a krémesbe hab.De csináltam már az almáspitének is "tetőt" belőle.fincsi lett.
Képzeljétek,-délután bedagasztottam egy kovászos rozsos kenyeret,bedugtam a hűtőbe hibernálódni,de olyan gyorsan nekiállt megkelni,hogy majdnam kimászott már a jénaiból.Le is kellett vennem a tetejét,és bedugtam az előbb a sütőbe.Szerintem fantasztikus lesz,majd jövök hamarosan a képekkel.Be is kukucskáltam most a sütőbe és ezt láttam...
És itt a tegnap előtti kalácsom belseje is,mazsolás-kandírozott gyüm.
Kár,hogy fedő nélkül kell sütnöm most de majd jövök a képekkel.
Brigitta! beírtam a Bármitbe a liszt mennyiségét, bocsi hogy kimaradt, de kicsit kapkodok ma, mégse érem utol magam...........-amúgy 260 g finomliszt kell hozzá, bocsánat.....
Sziasztok lányok!
Elnézést nem nagyon tudtam vissza olvasni, mindig rohanásban vagyok és fél szemem a gyerekeken:)
Jobbulást kívánok minden náthés gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Ahogy hallottam lépten-nyomon vírusok vannak. Moha csodás a kenyered, melyik reci a Limarás? Hány literes jénaiban sütöd?
Chris hát ezt meg kell kostólni nyam-nyam:)
Lányok van egy csomó tojásfehérjém a hütőben, pár nap alatt összegyűlt.. Van valami ötletetek rá, hogy hasznosítsam?
Hoztam a túrós hókiflit, ma óriás változatban, mert a férjem úgy kérte, hogy ne egy fogára való legyen.
A trotához meg még hozzá sem fogtam, de már rendesen fáradt vagyok. És még mindig nem tudom milyen töltelékkel legyen, de azt hiszem valami gesztenyés lesz.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit