Le a suveggel! Micsoda kenyer! Elneveztem "Sokkolo- kenyernek"ENNYI cserep! Sztem kalapaccsal jool megveritek es osszetorik mint a tukor. hihi Ez mar egy kesz tetofedo brigad. hihi
Bau ez csiga reci tényleg nagyon jó. A féladag bőven elég. Könnyebb is vele bánni. Én az eredeti mennyiségből sütöttem, nem győztem a tepsiket előszedni, még tortaformába is tettem, mert annyi lett. Sőt az első tepsibe szorosan egymás mellé tettem (az nem jó) és így Kúposak lettek, mert oldalra nem tudtak dagadni.
Moha nagyon szép a kenyered és a péksütik is jól néznek ki.
A mai napom kettős volt. Sütöttem rétest a videó alapján. Az első tekercs jó lett (kaprós túróst, kissé intenzív íze lett, mert én nem szeretem a kaprot még a szagát sem és fogalmam sem volt, hogy mennyi kell bele) be tudtam tenni a tepsibe a második úgy szakadt szét ahogy volt, ment a kukába. Holnap lehet, hogy ismétlés lesz, mert az a tudás atyja. Aztán gyorsan sütöttem egy Kenyérke féle túrós táskát, az isteni lett. Párom anyukájának vittem belőle. Nagyon örült neki.
Moldvanm! Ne legyél szomorú,nem olyan rossz az a kenyér! Szerintem egy kicsit mintha keveset kelt volna! Az alján egy vékony csíkban úgytűnik még tömör a kenyered! Szerintem egy pár perc sütés is ráfért volna még! A cserepek hiányát a bennelévő tej,vagy tejtermék okozhatja.Lesz ez még jobb is! Ne add fel!
Nem látom rajta a túlkelés jeleit, én inkább úgy látom, nem kelt meg eléggé. A bevágások nem nyíltak szét.
Persze, hogy ne add fel!! Ha nekem így sikerülnek az első sütős kenyereim, örömömben ugráltam volna.
Azt próbáld meg, hogy ne az időt nézd a kelesztésnél, hanem a tészta nagyságát. Dagasztás után 15-20 perccel egy kicsit forgasd át, akkor már látszódnia kell a hólyagoknak, majd hagyd hogy duplájára keljen. Akkor formázd meg, és hagyd megint jó duplájára, két és félszeresére kelni. Ekkor vágd be, de ne túl mélyen, éppen csak, a legjobb közönséges pengével. Várd meg míg a bevágások szépen szétnyílnak, ez lehet 15-30 perc is. Ha az ujjad hegyével kicsit megnyomod a tésztát és nem marad ott a bemélyedés, akkor megkelt a tészta. Csak ekkor kezd el sütni 220 fokos sütőben, a tepsi alatt vízzel, és jól lespriccelve. 20-30 perc után vedd vissza 180-170 fokra a sütőt. Összesen 50-60 percig süssed.
Egyébként én egyáltalán nem látom laposnak a kenyeret, szép formás szerintem, nem terült szét.
Bármit 412, Moha formában sült kalácsa. Csíkossá pedig Margitka csíkos kalácskoszorúja alapján varázsoltam. De csináltam már mazsolával, aszalt gyümikkel.
Langyos volt még. kb 20 perc után. Nem tudom, hogy túlkelt e vagy nem kelt meg rendesen. Mindent az esti kovászos recept útmutatása alapján csináltam. Amúgy már el is fogyott jó kis kolbászkával és töpörtyűvel. Holnap megint próbálkozom. Én nem adom fel.
Limara, Bau, Moha és mindenki aki szép cserepes kenyeret süt. Itt az enyém. Mi lehet a baj? Miért lapos? Igaz nincs jénaim, de a sütő aljába teszek vizet és spriccelem is. Az íze jó, az állaga is. 2-3 "cserép" is megjelent.
Ildikó! Csak egy baj van.. ki nem állom a szeszes italokat.. Tőlem aztán bár ki megihatja a részemet,én egy feketekávéért,vagy forró teáért elcserélem..
ÓÓÓÓ! Úgylátom,hogy tényleg nagyon beteg vagyok...
Nem Limara,hanem Bezsa receptje a csiguci... bocsi! Az első receptgyűjteményben megtalálod! Mostanában olyan sok Limara receptet próbáltam,hogy már egészen természetesnek tűnt,hogy ez is az...
Ildikó! Ne ijedj meg tőlem,nem bonyolult,csak annak tűnik. Okvetlen próbáld ki! Nagyon fini. El akartam tenni belőle a fagasztóba,de valami manók jártak erre,és hát...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit