E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Kipróbálásra váró receptek Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Batka

2007.09.15. 19:57 -
Ezt a fórumtémát azért hoztam létre, hogy elkülönüljenek azok a receptek, amelyek valamiért szimpatikusak, de személyesen még nem próbáltátok ki, hogy valóban stimmel-e a leírás. Ezentúla "Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni" részleg helyett az ilyen recepteket ide írjátok be, hogy megkönnyítsük a bevállalós kísérletezők, illetve a biztosra menők dolgát :-)

bezsa Előzmény | 2007.10.23. 19:22 - #38

Korpás kenyér - Elisabeth
  2007.05.14. 22:39


Korpás kenyér (nem próbáltam)-Elisabeth
- 380 ml víz,
- 2 ek. vaj,
- 2 ek. tejpor, (elhagyható)
- 2 ek. cukor,
- 2 tk. só,
- 100 gr. korpa,
- 450 gr. búzaliszt,
- 1 tk. élesztő.
 
A gépben elkészíteni, és megsütni. Ha úgy gondoljátok, hogy az arány nem jó változtassatok rajta.

bezsa Előzmény | 2007.10.10. 11:49 - #37

http://www.netnagyiklub.hu/Dokumentumok/Szaztizenegy_uj_palacsintarecept.doc

Bogi küldte ezt a palacsinta dömping elérést. Amelyiket kipróbáltátok és érdemesnek tartjátok berakjuk a rendes receptesbe.


ILDIKO Előzmény | 2007.10.04. 21:23 - #36

Sziasztok lanyok!

Itt hozok egy recit a mindmegetterol.Szuretbe jol beillik.Allitolag nagyon finom.

Forralt boros muffin
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál kardamom (szegfűszeg is jó)
  • 1 tojás
  • 8 ml olaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl + 2 evőkanál maradék forralt bor (hidegen)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 dl tej

  • Elkészítés: A megszitált lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, cukrot, vaníliás cukrot és a 2 dl bort. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tésztát a vajjal kikent vagy muffinpapírokkal bélet tepsibe kanalazzuk.

    200 fokra előmelegített sütöben 20-25 percig sütjük.

    A mázhoz 12 dkg porcukrot elkeverünk 2 evőkanál borral, majd bevonjuk vele a már kihűlt muffinokat.


    ILDIKO Előzmény | 2007.10.01. 19:42 - #35

    Ide hozom SZEVA elkeszitett MARSHMALLOWOS tortajat.


    ILDIKO Előzmény | 2007.10.01. 19:34 - #34

    Kedves BEZSA es tortas kislanyok!

    A sutemeny dekoralos oldalrol kaptam SZEVATOL valaszt MARSHMALLOW-viragformazasi ugyben. Ide bemasolom Nektek. BEZSAM lenne 1 keresem HA lehetseges lenne e meg megoldani. Betenned ezt a linket amar leirt MARSHMALLOW receptes reszre amit mar atmasoltam. EBBOL: viragot es miegymast tudtok formazni csakogy mint a marcipannal.Koszi!!

    szeva2 válasz | megnéz | könyvjelző 2007.10.01 10:45:41 © (470)
    Szia ILDIKONL!

    Az eredeti recept:
    16x28 g pillecukor
    2X45 g porcukor
    2-5 evőkanál víz

    Vajjal kikent tálba beleteszed a pillecukrot, 2 kanál vizet és elkezded olvasztani 30 mp-ig. Megkevered, majd újra olvasztod. Ezt mindaddig amíg nem, olvad föl Nálam ez olyan két és fél- három perc.
    Beleöntöd a cukor háromnegyedrészét összegyúrod. (kicsit várj előtte, mert megég a kezed) (tapasztalat)
    Ha ezt beledolgoztad mehet a többi cukor is. Ha nagyon kemény még egy kis vizet bele. Én ilyenkor szoktam szinezni is.
    Olvastam a másik topicon (e-margit), hogy ragad a kézhez. Nos ez így van, de ennek az a megoldása, hogy a kezedet állandóan vajazod. Akkor nem fog hozzáragadni. Én amivel olvasztás közbe is keverem, azt is be szoktam vajazni. Amikor formázom akkor is néha kell a kezemre egy kis vaj, mert egy idő után ragad. Nagyon jó formatartó
    Bevonáshoz is ezt az arányt kell használni.
    Egyébként én is csak most próbálgatom, de ez nagyon bejött.
    Hűtőbe neylonba rakva nagyon sokáig eláll. Ugyanúgy bánj vele mint a marcipánnal, csak az íze nem olyan:))
    Egyébként én 14 g pillecukor 28g porcukorral csinálom. (kiszámoltam az arányokat)
    Azért pont ennyi, mert a pennyben kapható pillecukor egy szine 14 g
    Bocs hogy hosszú voltam.


    bezsa Előzmény | 2007.09.28. 15:07 - #33

    Név: Diós-mazsolás tallér-Ildikó
    Diétás jellemző: Cukorbetegeknek is
    Kategória: Sütemények, édességek
    Hozzávalók: 25 dkg margarin
    25 dkg dio
    10-12 dkg mazsola
    4 tojas
    1 cs. sutopor
    folyadek edesito (super sweet plus)izles szerint
    rumeszenc
    1 evokanal kakao
    2 dl tej
    25-30 dkg liszt
    Elkészítés: A margarint megolvasztjuk, amikor kihul hozzaadjuk a darabosra tort diobelet, beaztatott mazsolat, egesz tojasokat, rumeszencet, a sutoport, az edesitot, kakaot. Jol kikavarjuk, hozzaadjuk a tejet, majd a lisztet folyamatos kavaras kozben hozza adjuk kis adagokban. Ha tul kemeny a massza, akkor lehet tejjel higitani, ha tul folyos, akkor meg lehet lisztet adagolni hozza.
    Vastagabb, nem folyos kell legyen az allaga.
    Muffin sutobe kanalazzuk 1-1.5 cm vastagsagban. Ha nincs muffinsutonk, akkor halmokat rakunk a sutopapirral belelt tepsibe. Nem fog szetfolyni.
    Sutotol fuggoen 10-12 perc alatt megsutjuk kozepes langon.
    Tanácsok: Nagyon finom, sokaig eltarthato, enyhen edes sutemeny

    bezsa Előzmény | 2007.09.27. 10:22 - #32

    Ecetes zöldparadicsom - Ildikó

    1 kg zöldparadicsom, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1 ek só, 3 ek cukor, egy ek mustármag, 1 ek koriander.
    A zöldparadicsomokat alaposan megmosom. 8 dl vízbõl, az ecetbõl és a fûszerekbõl levet fõzök, amelyet azon nyomban ráöntöm az üvegekbe rakott zöldparadicsomra. Másnapig száraz dunsztba teszem.

    http://recept.grocceni.com/eceteszoldparadicsom.html

    bezsa Előzmény | 2007.09.27. 10:21 - #31

    Cukrozott zöld dió - Masala

    1 kg szép nagy, ép zöld dió

    8 szem szegfűszeg,  kis darab fahéj, 1/2 rúd vanília

    50 dkg kr. cukor

    A megszurkált, áztatott diót forrásban levő vízben 25 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vizet öntünk rá és másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta ruhán leszárítjuk.

    Az 50 dkg cukrot 1 dl vízzel és a fűszerekkel sziruppá főzzük és jó forrón ráöntjük a dióra. Egy napig állni hagyjuk, majd szűrőkanállal  kiszedjük a diókat és a szirupot  újra felforraljuk. sűrűbbre főzzük és a diót visszatesszük, másnapig állni hagyjuk. A diót ismét kiszedjük, a szirupot felforraljuk, sűrűbbre főzzük és a diót visszatesszük, másnapig állni hagyjuk és ezt még 2x ismételjük. Összesen 4x. Végül a diót 10 percig főzzük az addigra már sűrű szirupban.

    Forrón üvegekbe tesszük és lekötjük. Ha kihűlt, eltehetjük a helyére. Rendkívül finom, de nagyon hizlaló csemege.


    bezsa Előzmény | 2007.09.23. 11:19 - #30

    VANILIA TOLTELEK-Ildiko-mesetorta

    Hozzávalók:   

                (1 adaghoz)

     

    • 4 db                tojássárga
    • 3 ek                kristálycukor
    • 1 db                vanília rúd
    • 2 dl                 tej
    • 1/2 db             citrom hámozott héja
    • 250 g             Ráma margarin             

     Elkészítés:

     

    Előkészítjük a győzfürdőt, azaz egy lábasba 2 ujjnyi vizet engedünk, ebbe teszünk egy tűzálló (lehetőleg fém) edényt. Amíg a víz felforr elkészítjük a krém alapját.

     

     

    A tejbe beletesszük

    • a kikapart a kettéhasított vaníliarúd fekete magos belsejét,
    • valamint magát a vanília rudat kisebb darabokra vágva,
    • és a megmosott, megszárított citrom feléről nagyon vékonyan lehámozott héját. (Fontos, hogy csak a sárga részét vágjuk le, a fehéret ne, különben keserű lesz.)

    Mindezt lassú tűzön felmelegítjük, 2-3 percig forraljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

     

     Közben a tojássárgákat és a cukrot egy közepes műanyag tálba tesszük és kb. 3-4 percig habosra keverjük, majd a lehűlt, sűrű szitán átszűrt vanília eszenciát hozzákeverjük.

        

    Ezt a masszát áttöltjük az előkészített gőzfürdő fém edénybe, és gőz fölött besűrítjük folytonos keverés mellett. Először kicsit folyósabb lesz, de ahogy melegszik kicsit sűrűbb masszát kapunk. (Lassú folyamat, türelem kell hozzá.)

       

    Amikor már sűrűbb állagú levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni a fém edényben.

    Nem kell hűtőbe tenni, de ha sietni kell, a gőzfürdő vizét cseréld le hideg vízre, és abba állítsd vissza a fém edényt. (Így néhány perc alatt lehűl megfelelő hőmérsékletre.)

     

    Amikor teljesen kihűlt töltsd át egy közepes méretű műanyag keverőtálba. Add hozzá a Ráma margarint és alaposan, több percen keresztül keverd habosra gépi habverővel. Fontos: a margarint felhasználás előtt 1-2 órával vedd ki a hűtőből, tedd tányérra, nyissad szét a csomagolását. Ha nem elég lágy, akkor a krémben apró margarinpöttyök lesznek, bármennyi ideig is dolgozod össze robotgéppel. Mikrózni felesleges, könnyű túlhevíteni és akkor nem lesz alkalmas a krémhez.  

     

      Egy átlagos tortához kb. 2 adag szükséges, tehát a fenti hozzávalók 2x-ese! Nagyobb tortához természetesen még több.

     

     Tipp:

    A vaníliás krémhez nagyon jól passzol az apróra vágott sárgabarack befőtt, vagy az apróra vágott aszalt sárgabarack.

     

     Ha nincs otthon vaníliarúd hagyd el a tejet is, és a tojásos-cukros masszába 5-6 csepp vanília aromát tegyél. Igaz, az így kapott „kence” meg sem közelíti a fentit,  de ha nincs más ez is megteszi…


    bezsa Előzmény | 2007.09.23. 11:17 - #29

    Csokikrém-Ildiko-mesetorta

    Kedves Ildiko,

     

    itt és most, megosztom Veled az igen közkedvelt csokikrémem receptjét.

    Meglátod nem is nehéz elkészíteni, és bizony semmi boszorkányság sincs benne.

    Ha követed az alábbiakat nagyon finom, igazi házi ízű (nem émelygős!) csokikrémet kóstolhatsz.  

    De azért hagyj a tortába is...  :))

     

     

     

    Hozzávalók:   

     (1 adaghoz)

     

    4 db                  tojássárga

    3 ek                  kristálycukor

    4-5 ek               lefőzött fekete kávé

    4-5 tk                kakaópor                     (Holland, vagy Mozart kakaó)

    250 g                Ráma margarin             (tejérzékenyeknek Liga)

    8-10 csepp        csokoládé aroma        (el is hagyható)

     

      

    Elkészítés:

     

    Előkészítjük a győzfürdőt, azaz egy lábasba 2 ujjnyi vizet engedünk, ebbe teszünk egy tűzálló (lehetőleg fém) edényt.

    Amig a víz felforr, elkészítjük a krém alapját.

     

    A tojássárgákat és a cukrot egy közepes műanyag tálba tesszük és kb. 3-6 percig habosra keverjük.  (Mint ha piskóta-tészához kevernénk ki.)

     

     

      

    Ezt a masszát áttöltjük az előkészített gőzfürdő fém edénybe, és gőz fölött besűrítjük folytonos keverés mellett. Először kicsit folyósabb lesz, de ahogy melegszik kicsit sűrűbb masszát kapunk. (Lassú folyamat, türelem kell hozzá.)  

     

     

      

     

     

     

       

    Amikor már kicsit sűrűbb állagú apránként a tetejére szórjuk a kakaót, hozzáöntjük a kihűtött kávét, majd alaposan, határozott mozdulatokkal összedolgozzuk.  

     

     

      

     

     

     

     Mindezt addig folytatjuk, amíg a szükséges mennyiséget hozzákevertük. Ekkor hirtelen sokkal sűrűbb lesz a krém, tovább kell keverni kézi habverővel. (Ne robotgéppel!!!) Figyelni kell arra, hogy a kakaóport alaposan és egyenletesen keverjük el. 

     

     

      

    Amikor kellően besűrűsödött, vedd ki a gőzfürdőből a fém edényt és tedd félre. Nem kell hűtőbe tenni, de ha sietni kell, a gőzfürdő vizét cseréld le hideg vízre, és abba állítsd vissza a fém edényt. (Így 2-3 cserével néhány perc alatt lehűl megfelelő hőmérsékletre.)

     

    Amikor teljesen kihűlt a masszát töltsd át egy közepes méretű műanyag keverőtálba. Add hozzá a Ráma margarint és alaposan, több percen keresztül keverd habosra gépi habverővel. Fontos: a margarint felhasználás előtt 1-2 órával vedd ki a hűtőből, tedd tányérra, nyissad szét a csomagolását. Ha nem elég lágy, akkor a krémben apró margarinpöttyök lesznek, bármennyi ideig is dolgozod össze robotgéppel. Mikrózni felesleges, könnyű túlhevíteni és akkor nem lesz alkalmas a krémhez.  

     

     Egy átlagos tortához kb. 2 adag szükséges, tehát a fenti hozzávalók 2x-ese! Nagyobb tortához természetesen még több.

     

     A csokis krémhez nagyon jól passzol a magozott meggybefőtt.

     

    Aki szereti még az üvegben (a lecsurgatás előtt) 4-6 csepp rum, vagy konyakmeggy aromával ízesítheti. Ebben az esetben néhány órát állnia kell, hogy a meggy átvegye az aroma ízét. Legjobb a tortakészítés előestéjén előkészíteni, hogy másnapra fincsi legyen. Ha a torta csak felnőtteknek készül használhatsz valódi rumot.

     

    A tortába lecsurgatott felezett meggyet szoktam tenni, jó sokat, hiszen nagyon pikánssá teszi. Nagyon kellemes, ha minden falathoz jut egy szem meggy. Aki mégsem szeretné „kipöckölheti”.

     


    bezsa Előzmény | 2007.09.23. 11:15 - #28

    Bundázott cukkinivirág (Fiori di zucca fritti) /borivo lapról

     

    Hozzávalók 4 személyre: 20 hibátlan cukkinivirág 20 dkg finomliszt 2 dl sör só és frissen őrölt bors a sütéshez bőven olaj A szirmokat ollóval tövig bevágjuk, hogy a virágok teljesen kinyíljanak. Ezután kevés vízzel meghintjük, és lefelé fordítva papírtörlőre tesszük őket. Így a szirmok teljesen kiterülnek és könnyebben megszáradnak. A tésztához a lisztet meg a sört kézi habverővel csomómentesre keverjük, és sózzuk, megborsozzuk. Az olajat 7-8 cm vastag rétegben beleöntjük egy nagyobb lábosba, és mérsékelt tűzön felforrósítjuk. Ha már elég meleg, beletesszük a virágokat és aranybarnára sütjük őket. Vigyázat, egyszerre csak 3-4 virágot tegyünk a forró olajba, mert ha telezsúfoljuk az edényt, az olaj túlságosan lehűl. Az aranybarnára sült virágokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat, majd finoman még egyszer megsózzuk, megborsozzuk őket, és azonnal tálaljuk.

    Megjegyzés: Magyarországon biopiacokon lehet kapni cukkinivirágot, de érdemes a receptet friss zsályalevéllel vagy tökvirággal is kipróbálni.


    bezsa Előzmény | 2007.09.23. 11:13 - #27

    Itt talaltam kulonbozo bevonokrol es mazokrol recit.

    Forras:http://szakacskon.freeweb.hu/sutemenyek.htm

    Torták és mignonok bevonására szolgáló mázak.-Ildikó

    A mázak készítésénél tortákra 30 deka, mignonokra pedig a nagyságuktól függõen 2--3 deka cukrot számítsunk.

    Fehér cukormáz hideg úton.

    30 deka egész finom szitán átengedett porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázt azonnal használhatjuk. Langyos sütõben szárítva a bevont süteményeket, szép fényt nyernek.

    Fehér cukormáz meleg úton.

    30 deka cukrot egy kis borospohár vízzel leöntünk s tiszta edényben kis lángon addig fõzzük míg a belemártott s lecsurgatott lyukacsos habkanálra fújva a lyukakon hólyagok nem keletkeznek. Ekkor a forró szörpöt márványlapra öntjük ki és széles lapos késsel forgatjuk ide-oda (cukrásznyelven táblázzuk), míg átlátszatatlan és kemény lesz. A fehér megkeményedett cukortömeget most nedves kézzel meggyúrjuk és tiszta edénybe téve, gõz felett önthetõvé olvasztjuk. Melegen öntjük a tortára vagy a mignonokra és meleg késsel simítjuk. Szárítás fényezés mint a hideg máznál.

    Kávémáz.

    30 deka cukrot egy kis borospohár erõs feketekávéval elkeverünk és a meleg úton készült fehér cukormáznál leirt módon fõzzük és táblázzuk.

    Cukros csokoládémáz.

    20 deka finom szitán átszitált porcukrot 2 tojás fehérjével elkeverünk, ezután 12 deka megolvasztott csokoládét öntve hozzá, gõz fölött simára keverjük. Szükség szerint a bevonás elõtt pár csepp sûrû szirupot is tehetünk a mázhoz. Langyosmelegen öntjük a süteményre és gyengén fûtött sütõben szárítjuk meg.

     Csokoládémáz, vajas.

    12 deka cukrot 10 deka csokoládéval és egy kis pohárka vízzel sûrûre fõzünk. A tûzrõl levéve, simára keverjük. Ha kissé kihûlt, még kis tojásnyi vajat keverünk hozzá és a tortára kenjük.

    Csokoládémáz olvasztott.

    20 deka megolvasztott mártócsokoládéhoz (Tunkmassa) kis kanálnyi vajat teszünk. A tortákat vagy mignonokat melegen vonjuk be e csokoládéval. Evvel a mázzal bevont süteményeket csak szabad levegõn száríthatjuk.


    ILDIKO Előzmény | 2007.09.22. 19:55 - #26

     

    Túrós zebratorta ILDIKO /Macikonyha reci/



    A recept:


    • 30 deka liszt
    • 1 tk. sütőpor
    • 5 deka cukor
    • 12,5 deka vaj
    • 1 tojás
    • 1 csipet só

    A krémhez:
    • 75 deka krémesre áttört túró
    • 4 dl tejföl
    • 1,5 dl olaj
    • 15 deka cukor
    • 2 tojás
    • 2 ek. citromlé
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
    A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal* elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább amíg a krémből tart. A szép minta elérése érdekében abszolút nem kell, sőt nem szabad kenegetni, magától fog szétterülni a formában. Mikor ez megvan, 175°C fokra előmelegített sütőbe** teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

    *Azért használok mártáshoz használaos merőkanalat, mert azt tapasztalam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
    **Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.

    bezsa Előzmény | 2007.09.21. 20:30 - #25

    Szederlepény mandulagrillázzsal- Ildiko    /OETKER-reci/

    Hozzávalók:A kevert tésztához:
    150 g lágyvaj vagy margarin
    100 g cukor
    4 tojás (közepes méretű)
    200 g búzaliszt
    1 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor
    50 g hámozott, őrölt mandula
    A tetejére:
    200 ml tejszín
    1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília
    300 ml frissen préselt narancslé
    80 g cukor
    250 g szeder
    A grillázshoz:   50 g hámozott, vagdalt mandula    70 g cukor
    Elkészítés:
    A tésztához keverőtálban, konyhai robotgéppel habosra keverjük
     a vajat. Apránként belekeverjük a cukrot, és tovább keverjük, míg
    sima és egyenletes nem lesz. Ekkor egyenként beletesszük
    a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük.
    Két részletben, közepes fokozaton belekeverjük a sütőporral elkevert,
    átszitált lisztet és mandulát. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent)
    torta – vagy lepényformába töltjük, tetejét elsimítjuk.
    A tetejéhez a pudingport jól összekeverjük a tejszínnel.
    A narancslevet és cukrot edényben felforraljuk. A tejszínes pudingport
     a tűzhelyről levett narancslébe keverjük, utána keverés közben
     jól felfőzzük. A kész pudingot, ha kissé lehűlt, a tésztalapra kenjük.
    A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, és elosztjuk a pudingon.
    A grillázshoz a mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül, keverés közben
     aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk.
    A mandulás karamellt elosztjuk a szeder tetején.
    A formát az előmelegített sütő rácsára rakjuk, és megsütjük a süteményt.

    Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
    Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 40 perc

    A lepényt a süteményrácsra helyezett formában  hűlni hagyjuk, majd tálra
    tesszük.


    bezsa Előzmény | 2007.09.21. 20:26 - #24

    GOUDSE  STOOPWAFELS-Ildiko /Eredeto karamelles ostya recept/

     

    Hozzavalok: 1 kerek ostyasuto, Vekony kesz elkeszitett nyers! Ostyak, Vaj a keneshez.

    Az itteni Holl piacokon nagy –lapos ontottvas formaval sutnek es egy kerek amolyan kiszuro szetvalasztot hasznalnak az ostyak melegen valo szetvalasztasahoz kozvetlenul lesutes utan. EZ kb hasonlit a festok spatnijahoz./festekkaparo/

    Teszta hozzavaloi: 750gr liszt, 500gr tejszines-vaj, 400gr porcukor, 2el tej, 1el Brandy, egy pici cukor, 1tk orolt fahej

    A karamelles cukorsziruphoz:
    250gr barna nadcukor szirup /esetleg juharszirup/
    125gr barnacukor! IS
    200gr tejszinvaj
    1tk orolt fahej.

    Elkeszitese/teszta/: Tegyet a lisztet egy melyebb talba kozepre csinal melyedest.Tedd ebbe a fahejat, tejet, brandyt, es a sot. Vagjad a vajat apro kis db-okra es oszd el a liszt felett. Szord meg a cukorral. Dolgozd gyorsan egybe egy gyenletes tesztava. Formalj majd belole 1-2cm atmeroju golyokat.

     

    Karamell keszitese:A karamellhez leirt hozzavalokat egy labosba rakjuk es kozepes tuznel egybedolgozzuk hogy a cukor is feloldodjon benne. NEM!! Szabad folnie!!

    Kozben felmelegitjuk az ostyasutot, bevajazzuk egy ecsettel, majd egy tesztalabdat belerakunk es osszecsapjuk a sutot rajt. Az ostya hamar barna szinu less.Keszits joparat paros szammal es ragaszd egybe a karamelles  masszaval.Ne kend tul vastagon, mert akkor kifolyik. Jo etvagyat! Eet smakelijk

     

     

    bezsa Előzmény | 2007.09.21. 20:23 - #23

    MANDULAKREM   TORTATOLTELEK-Ildiko

    HOZZAVALOK: 250ml tej, 1 Vaniliarud/hosszaban felszelve/ VAGY 2 zacsi Vanilcuki,  50gr cukor,  1ek etkezesi kemenyito, 50gr  lapjara”szelt mandula, 250ml tejszin, 2ek mandulalikor, eper,

    Elkeszites: Melegitsd fel  200ml tejet a hosszaban felszelt vanilia ruddal es aztasd igy  10 percig benne.Add hozza a cukrot. Add a kemenyitohoz a maradek 50ml tejet es keverd ki pepesre, majd add hozza a meleg tejhez. Kb pudding v. vmivel lagyabb pap legyen belole.A lapjaban felvagott mandulakat/vekony szeletkek!/ piritsd meg egy palacsintasutoben ovatosan hogy le NE egjen. Verd fel a tejszint kemenyre.Add ehhez a vanilias pudingmasszat es a piritott mandulakat es keverd egybe ovatosan de egyenletesen.Tedd a hutobe hulni. Kozben a tortalapokat kend be a mandula likorrel majd  kenjel ra egy resz mandulakremet es tegyel erre  epreket v. eperszeleteket. Halmozhatod igy a lapokat egymasra.

    Velemenyem: En ugy gondolom hogy “talan”egy 24cm atmeroju  tortatesztara  talan/?/ eleg lenne. En soha nem sporolok mert utallok 2x ïsmetelni” ezert en 2x vennem EZT a krem mennyiseget!/vagy 26cm tortat sutni.Vegul is egy probat meger.


    bezsa Előzmény | 2007.09.21. 20:22 - #22

    TOBLERONE KREMTOLTELEK-Ildiko

    3dl tejszint felforrositani  /NEM! Fozni!/ 300gr Tobleronet  felolvasztani Benne, jol atkeverni es kihulni hagyni. Ha kihult mar habverovel  felverni mig egyfajta mousse allaga nem lesz/habos-krem/ Ezutan hutobe tenni es hagyni hogy kisse “megszilarduljon”kemenyedjen. Utana felhasznalhadod tolteni


    bezsa Előzmény | 2007.09.21. 17:15 - #21

    Banános szelet -Ildiko   /OETKER/ 

    (kb. 18 db)
    Hozzávalók:Tészta:
    5 tojás (közepes méretű)
    150 g cukor
    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
    150 g búzaliszt
    1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
    Töltelék:  3 lap Dr. Oetker Lapzselatin   /1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília/500 ml tej/ 60 g cukor/ 3 evőkanál rum /  200 g hideg tejszín
    Bevonat: 7-8 banán  / 300 g étcsokoládé  /  2 evőkanál napraforgóolaj
    Előkészítés:  A tepsit kivajazzuk, és belehelyezünk egy sütőformát (30 x 30 cm)  A sütőt előmelegítjük.
    Elkészítés:Tészta:  A tojást egy keverőtálban a konyhai robotgép legmagasabb  fokozatán 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral  összekevert cukrot keverés közben hozzáadjuk, és a masszát
    további két percig keverjük a géppel. A lisztet összekeverjük a  sütőporral, átszitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton  hozzákeverjük a masszához. A tésztát a sütőformába öntjük,
    elsimítjuk, a sütő középső sütőrácsára csúsztatjuk, és megsütjük.
    Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
    Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 15 perc
    A süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni a tepsiben, a  sütőformából nem vesszük ki.
    Töltelék:
     A lapzselatint a csomagoláson lévő előírás szerint felolvasztjuk.
    A pudingporból a tasakon lévő előírást követve, viszont 60 g
    cukorral elkészítjük a pudingot. A zselatint kinyomjuk, és
    keverés közben a forró pudinghoz adjuk. A rumot belekeverjük.
    A pudingot keverőtálba öntjük, a forró felületre alufóliát terítünk,
    és hagyjuk a pudingot kihűlni.
    A tejszínt felverjük. A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük,
    majd hozzákeverjük a tejszínhabot. A tölteléket egyenletesen
    elosztjuk a tésztán, majd fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.

    Bevonat:

    A banánt meghámozzuk, majd kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
    A banánkarikákat sűrűn egymás mellett a töltelékre helyezzük.
    A csokoládét durva darabokra törjük, és víz fölött az olajjal,
    kislángon felolvasztjuk. A csokoládét egy sütőecset
    segítségével egyenletesen elosztjuk a banánkarikákon,
    és hagyjuk megszilárdulni. A sütőformát óvatosan eltávolítjuk.
    A süteményt tálalásig hideg helyen tároljuk.


    bezsa Előzmény | 2007.09.21. 17:10 - #20

    BEZSA!!  /Enaltalam NEM kiprobalt recept.Innen vettem:lasd alul/

    Ecetes zöldparadicsom-Ildiko-grocceni

    1 kg zöldparadicsom, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1 ek só, 3 ek cukor, egy ek mustármag, 1 ek koriander.
    A zöldparadicsomokat alaposan megmosom. 8 dl vízbõl, az ecetbõl és a fûszerekbõl levet fõzök, amelyet azon nyomban ráöntöm az üvegekbe rakott zöldparadicsomra. Másnapig száraz dunsztba teszem.
    http://recept.grocceni.com/eceteszoldparadicsom.html


    bezsa Előzmény | 2007.09.21. 17:08 - #19

    Bögrés süti-bezsa

    (nem tudom honnan másoltam)

    Hozzávalók:

    ·  2 bögre cukor

    ·  1 kocka margarin

    ·  1/2 bögre víz

    ·  4 evőkanál kakaópor

    ·  1 vaníliás cukor

    ·  1 bögre rétesliszt

    ·  1/2 bögre finomliszt

    ·  1 sütőpor

    ·  4 egész tojás

     

    Elkészítése: A tojást a cukorral habosra keverjük, beletesszük a lisztet, sütőport, margarint, ásványvizet, és egyenletesre keverjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük. A gyümölcsöt utoljára rakjuk bele a masszába, ezt bele a tepsibe. A tetejét megszórjuk kristálycukorral, így szép máz lesz rajta. Forró sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


    Gyümölcsöt meg bármilyet tehetsz bele.


    [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

     

    Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
     

     
    Számláló
    Indulás: 2005-07-19
     
    Társalgó
    Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
     
    Hangulatjelek

    A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

     

    Hangulatjelek

    További hangulatjelek

    Egyéb hangulatjelek

    Animációs tárház (Limara)

    Smiley (Limara)

     

    Smile                                                   
    Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

     
    Google kereső

    Google

     
    Kedvenc oldalaim
     
    Diétázóknak
     
    Fórumozók kedvenc oldalai
     
    Elérhetőségeink

    Margit:
    emmargit@gmail.com
    Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

    Bezsa (képfelrakás):
     holczervali@gmail.com

     

    Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

     
    Figyelem!

    A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
     
    Számláló
     

    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?