E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bau Előzmény | 2007.09.24. 21:47 - #27155

Szép álmokat Neked is!
 

jegkasa Előzmény | 2007.09.24. 21:30 - #27154

Szép álmokat!
 

jegkasa Előzmény | 2007.09.24. 21:26 - #27153

Igértem már Bezsának is fázisképet is de most nincs időm.
Csütörtökön itthon leszek ha jól emlékszem. Meg majd még Ildikóval is konzultálok.
 

moldvanm Előzmény | 2007.09.24. 21:14 - #27152

Jó estét lányok!

Kalácsot sütöttem, ebben van sikerélményem. Nem valami kalóriaszegény. De én csak nézem.

 

kalácskoszorúkalácskoszorú belülről

Szilikon formában csináltam.


Amarillisz Előzmény | 2007.09.24. 21:12 - #27151

szia, jégkása! majd beírod hogy hogyan jobb készíteni azt a mázat?engem is érdekelne!köszönöm!;)

jegkasa Előzmény | 2007.09.24. 20:57 - #27150

Szia Moha!
 
Jó ez a pillecukor máz . Nekem a mignon bevonat jutott még róla eszembe, csak még ki kell tapasztalni, mennyi cukor és víz kell hozzá.
 
Én most kétfélét is csináltam mert az elsőnél a szivecske lett kicsit nyomi. Másnap sütöttem ujat és higabb mázt készitettem rá, de ugy nem volt olyan finom. Kinézetre viszont szebb volt.
 
 

Cristina77 Előzmény | 2007.09.24. 19:54 - #27149

Sziasztok!

Jöttem jelenlétit aláírni. Mostanság rengeteg dolgunk lesz, nem fogunk unatkozni. Van vagy 100 oldalnyi papírunk, amit ki kellene tölteni, de 3-4 oldal után máris elakadtam.

Holnap kellene valamit sütni, de fogalmam sincs mit süssek. Lehet brióst próbálok meg, vagy dejós valamit, esetleg almásat. Ötletem sincs, csak sokat nem fogok ráérni vele foglalkozni.


masala Előzmény | 2007.09.24. 18:43 - #27148

  

http://miday.xfree.hu/58152

Mostanában nagyon finom és hatalmas kenyereket sütök. Ideköltözött a konyha szelleme! Remélem még marad egy darabig! / csak a cserepesek nem jönnek! /

Sütöttem egy gépi kalácsot is, de nem hagyott mély nyomokat bennem, mert a sütőben sültek után nem tetszett! Sűrű volt, tömör. Egyhamar nem sütök ilyet.


zitti Előzmény | 2007.09.24. 18:20 - #27147

Sziasztok!

Bundik, gyönyörű ez a morzsoltkás kenyér!

Hoztam nektek egy kis zsömit, csak négy fért bele a Jénaimba, meg talán kissé túlkelt, de nagyon finom. Amit sütőben sütöttem fele ekkora lett mint a jénais:

És hoztam egy kis túrós batyut kenyérke félét, hihetetlen könnyen lehet formázni ezt a pihe-puha lágy tésztát:


Amarillisz Előzmény | 2007.09.24. 17:50 - #27146

ó, így már értem, megyek is keverni! köszönöm!5405.gif

bau Előzmény | 2007.09.24. 17:46 - #27145

Amarillis! Vegyél ki belőle annyit amivel sütsz! Aztán a másik feléhez teszel lisztet, meg vizet,ez az etetés! Ez fog a hűtőbe kerülni,ha megkelt -ezt kell keverned,és pihentetni,majd újra keverni,és hűtőbe tenni.

Amarillisz Előzmény | 2007.09.24. 17:42 - #27144

szia, Bau! köszönöm! bár ezt nem egészen értem.szóval veszek el belőle, besűrítem, eddig tiszta aztán hagyom kelni közben, keverem , aztán hűtő.de ez csak egypici nem? és mi van a többivel? belekeveredtem, bocsi.........:((

bau Előzmény | 2007.09.24. 17:37 - #27143

Amarillis! Itt van a lényeg!

"Egy-két kanálnyit el kell venni belőle és - már méregetés nélkül - néhány kanál liszttel és vízzel galuska tészta sűrűségűre kell bekeverni. Ezzel „etetjük” a kovászt. Ezt addig szoktam szobahőmérsékleten hagyni, amíg az előbb leírt állapotot eléri. (Külső hőmérséklettől függően néhány óra, fél nap. Ha nagyon hűvös van akkor egy nap is lehet.) Ha már 2-3-szor visszakevertem a doboz aljára és jó savanyú az illata, akkor beteszem a hűtőbe"

Látni fogod,mikor beindul... Aztán keversz rajta egyet, mikor az edényből szökni próbál.Aztán dagadás-keverés. Majd lecsendesedik,és mehet a dutyiba...


Amarillisz Előzmény | 2007.09.24. 17:29 - #27142

jaj, nem is köszöntem, bocsi! tehát szia, Bundik!

Amarillisz Előzmény | 2007.09.24. 17:28 - #27141

Bundik! köszönöm, épp most böngésztem át. viszont nem tudom hogy most ugye itt ez a kovász, teszek hozzá lisztet, meg vizet, aztán?????????hova tegyem, kinnt, vagy bennt a hűtőben? és kevergessem? vagy csak hagyjam?mert most szaporítani kéne, de nem tudom pontosan hogy, pedig elolvastam.........

a malomra meg úgy értettem hogy az ismerősöm szeretne venni ami elektromos-otthonra, mert állítólag van ilyen, erről érdeklődnék..........


Bundik Előzmény | 2007.09.24. 17:24 - #27140

Itt pedig a kovász etetéséről, szaporításárül olvashatsz:
 

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 17:22 - #27139

Szia Amarillisz!
 
Kovászt lehet szaporítani //gportal.hu/gindex.php?pg=7433695 Margit itt ír róla. Egyszerrre a kovásszal és nyanyával nincs értelme szerintem, mert a nyanya a kovász pótléka. Ha mégis megpróbálod, akkor nagyon vigyázni kell, mert hamarabb kovászolódik a kettőtől a tészta. Kovásszal és élesztővel lehet egyszerre sütni. Van is egy-pár recept itt Margitnál is.
 
Kézi malomban szerintem már nagyon régen nem őrölnek. Írdatlan munka. Gondolom a liszt ára is olyan. Egy-két kisebb malom van még, ahol nem nagyüzemben őrölnek. Ott jobb minőségű lisztet lehet kapni.

Amarillisz Előzmény | 2007.09.24. 17:16 - #27138

sziasztok!

most jöttünk meg egy ismerősömtől, ő most próbált kovásszal sütni, hát valami isteni, teljesen más ízre mint az élesztős kenyér...........kaptam tőle egy kevés kovászt, majd megpróbálom valahogy szaporítani, ha lehet.:?

lehet egyszerre kovásszal és nyanyával sütni?vagy kovásszal és élesztővel? ezen a területen sehol se vagyok.....:?

és tud valaki valamit a kézi malmokról? van aki így őröl?és tudna ajánlani valamilyent?:?


Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:54 - #27137

Köszi! :)
 
Közben kimentem még lefényképezni a kenyeret, hogy most milyen. Azt hiszem több cserép már nem fér rá :)
fél óra múlva

bau Előzmény | 2007.09.24. 16:45 - #27136

Köszi,meg fogom próbálni,bár most hibernáltat csinálok,és annak jó a lassú kelesztés.Ha csak holnap akarom sütni.

Hoztam Neked köszönetként szép zenét!

http://www.youtube.com/watch?v=hSPXlUsHbcg


[Későbbi] [27435-27416] [27415-27396] [27395-27376] [27375-27356] [27355-27336] [27335-27316] [27315-27296] [27295-27276] [27275-27256] [27255-27236] [27235-27216] [27215-27196] [27195-27176] [27175-27156] [27155-27136] [27135-27116] [27115-27096] [27095-27076] [27075-27056] [27055-27036] [27035-27016] [27015-26996] [26995-26976] [26975-26956] [26955-26936] [26935-26916] [26915-26896] [26895-26876] [26875-26856] [26855-26836] [26835-26816] [26815-26796] [26795-26776] [26775-26756] [26755-26736] [26735-26716] [26715-26696] [26695-26676] [26675-26656] [26655-26636] [26635-26616] [26615-26596] [26595-26576] [26575-26556] [26555-26536] [26535-26516] [26515-26496] [26495-26476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU