Ígértem nektek képet a hétvégi sütögetéseimről. Szóval vendégségünk volt hétvégén sütöttem egy zöldséges pipicicics Lasagnet, sült mézes piupicombik voltak fokhagymás krumplipürével, ananász és meggybefőttel.
Sütik: Hartyáni krémes, almás-kekszes és Grissini volt.
Minden nagyon ízlett a vendégeknek. A Grissini egy kicsit megszívhatta magát nedvességgel, mert igen rágós lett.
Lehet, hogy téged nem fenyeget, de engem igen, ahogy itt nézegetem és megéhezem. Beraktam sülni a kenyerem. Az almás rétes holnapra marad, mert nem akarok későig fent maradni.
Lefedve sütöm. Formázni meg nem tudom elmagyarázni. A lényeg az, hogy a második kelesztés után nem dagasztom vissza, hanem úgy, ahogy van, kiborítom a deszkára, 8 felé osztom, formázom.
Áruld el hogyan tudod ilyen szépen megformázni a zsemléket? Az enyém meg sem közelíti a tiédet kinézetben és szerintem állagában sem. Az a kérdésem, hogy ezt is jénaiban sütögeted, vagy ha nem akkor mivel feded le? A morzsoltkát hogyan kell csinálni? Valahol le van írva?
Edo-bedo, Moha köszi a dícséretet, jót tesz az önbizalmamnak.
Christina nagyon szép a diós lekváros, jó neked hogy így tudsz "összedobni" egy kis péksütit.
Őszintén megmondom,én nem vagyok nagy cukrász,inkább Moha tudja Neked megmondani,én vettem 40dkg-ot,ami nem kellett, lefagyasztottam. 800ft/kg áron vettemNem tudom Neked sikerül-e,ez a mi cukrászdánk is elég menő,szerintem kérdezd meg,itt sem lepődtek meg a kérésemen.
Sziasztok!
Pár percre beugrottam, most olyan zűrösek a napok, hogy Csabi kezdte az ovit, mlg bent vagyok vele délelőtt.
Bundik csodás a zsemléd! chris, már megint valami finomat alkothattál a képekből ítélve:)
Moha köszi, megnéztem a képeidet, sajnos nálunk is csak szamos marcit árulnak, én azt hittem az tök jó minőség. Amúgy mennyi kell egy torta bevonására? Itt 15 dkg tömböt árulnak. Brigi, van nálunk egy cuki, de nem tudom csinálnának-e marcit nekem, mert rettentő jól megy, és szerintem ez nekik nem nagy biznisz:(
Nem tudom még mi legyen. Akartam egy tűzoltó autó tortát csinálni, gondoltam megpróbálkozom vele. Majd meglátjuk még mi lesz... De a fő kérdésem Brigi hátha te vagy Moha tudjátok kb. mennyi marcipán kellene??
Felvágtam a zsemlét. Nagyon finom, puha bélzete van. Kicsit béna lett a vágás, de így is nagyon szép. A második adag is kisült már. Ez még szebb lett. Most cserepesedik.
Őszintén szólva én is úgy terveztem, hogy ezt a hetet sütögetésre szánom. Különösen Moha Winston kalácsára "fáj" a fogam :) Ráadásul nem is képletesen, hanem igazán. Hétfőn voltam fogorvosnál. Gyökérkezelt. Két hét múlva megyek újra, ha addig minden rendben lesz.
Most hétvégén Visegrádon voltunk a párom cége szervezett egy céges bulit. Olyan szép idő volt, hogy napozni lehetett a szálloda teraszán. Nagyon jól éreztem magam. Elmentünk bobozni, masszíroztattam egyet, és borkóstolón is iszogattam egy kicsit. Nagyon jól esett egy kicsit kiruccanni. Megvan még az üdülési csekkünk, ezért a mostani hétvégén elmegyünk Székesfehérvárra egy Wellness szállodába. Remélem jót fogunk pihenni.
Bumdik!Nagyon szépek!Gratulálok!Használd ki a szabit,és gyere,sütögess velünk!
Zitti!Engem emlitett Moha,nekem szoktak késziteni a közeli cukiban marcipánt,ha szinezve kérem azt is elkészitik.Nem tudom máshol megteszik-e,de nekem ha ritkán kell igen.Ők is ugyanazt használják,nagyon finom .
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit