E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Cristina77 Előzmény | 2007.09.26. 06:43 - #27215

Sziasztok!

Móni, jó korán keltél és hogy milyen finikét hoztál :)) Gratulálok neked!


moldvanm Előzmény | 2007.09.26. 06:26 - #27214

Jó reggeltT

Ma mogyorókrémes Lalák készültek reggelire, tízóraira.

mogyorókrémes Lala 


bezsa Előzmény | 2007.09.26. 03:56 - #27213

Esti kovászos.jpg Hát tegnap nem tudtam már visszajönni, mert a gép állandóan kidbott a lapról. Aztán meg be sem jött az oldal, pedig direkt lefényképeztem. Még itt javában "beszélget" a kenyerem. Annyi biztos, hogy hagyhattam volna még egy kicsit kelni. Ez meg az én mumusom.

Kartika Előzmény | 2007.09.25. 23:03 - #27212

Bundik (olvasgatok vissza) csodásak a zsemléid, majd elrepülnek! hát most tudnék egyet falatozni (így éjjelelente)

Moha isteni a savanyuság, ismerős-barátok kedvence, egy idős embertől tanultam egy tanyafogadóban. Szerintem fent van receptek között. Megnézem, ma lefotoztam, holnap feltszem és ha nincs fent a receptet is felrakom.

Na elmentem én is aludni.


Kartika Előzmény | 2007.09.25. 22:51 - #27211

Bezsa, dehogy haragszom, gyere amikor tudsz. Majd megint dumcsizunk. Mi van anyukáddal? az én férjem gipszben van, 2 naponta jár ellenőrzésre, kiderült most már elmondta, hogy a csontot is kissé elfűrészelte a hüvelyk újján, a körmét is megsérve.( ezért ellenörzik ilyen sürün)

Köszönöm a kép megigazítást. szoktam entert ütni, de ma valahogy nem müködött jól semmi sem. Azt hittem alatta van! Mégegyszer bocs.

Elrontásról én is beszélhetnék! igaz nem elrontottam, csináltam egy nagyon szép kenyeret, későn kezdtem neki, jó hosszú úgye mire minden kelesztés végig ment. Betettem a sütőbe, vártam süljön, süljön. Már éjjel 1 óra volt. Na mondom csak ledölök nem alszok el, már nem kell sok neki! hát arra ébredek rémes égett szag van.. a kenyér! fekete volt a jénayban, és az a rémes szag. Éjjel fél 2kor szellőztettünk világba. Soha többé nem teszem.

Julika, Bau és mindenki szépségek születtek ma megint.


HBKati Előzmény | 2007.09.25. 21:35 - #27210

Bezsa!Hááááát,én az ész osztásra azért jelentkezem!!A pékek rossz szelleme megszállta a konyhámat,vagy tán engem,nem tudom.Az utóbbi időben nem sikerül semmi sem.Tegnap kiflit sütöttem,ma kenyeret,ment mindkettő,igaz nem a kukába,de az állatoké lett.Olyan nehéz maradt,nem kelt meg.

Pár napja csak olvasgattam az írásaitokat,írnom nem igazán volt miről,de most muszály volt reagálnom az előbbi írásodra.Azt hiszem egy kis időre felhagyok a sütkérezéssel.Búfelejtőnek gépben fogok sütni.


Bundik Előzmény | 2007.09.25. 21:26 - #27209

A neten találtam egy pék riportját a kenyér beszélgetéséről:
 
– Az, hogy a gabona honnan való, hogyan őrlik, meghatározza a kenyér minőségét? 
– A pihentetett liszt a legjobb. Őrlés után tehát legalább 3-4 hétig állnia kell. Csak olyan malommal tartom a kapcsolatot, ahol ezt is betartják, és ahol kiváló a minőség. Ócsáról, Fehérvárról, Orosházáról hozatom a lisztet. 


– A mostani zsömlék miért olyan rosszak? Föl se lehet vágni, üres a belseje.
– Pólus kovász kell bele – ezt én is a régi pékektől tanultam –, ami egy híg, rövid érésű kovász. Ezáltal jó sűrű lesz, és van mibe beleharapnia az embernek. Egyébként a kenyér külsején látszik, hogy szeretettel csinálták-e, vagy sem. Vetéskor, tehát amikor ráborították a szakajtóból a lapátra, meg kell mosni a kenyeret. Aztán látni kell, milyen állapotban van, bírja-e a vágást, vagy csak a szúrást. Mikor már késznek látjuk, egyet ki kell venni, két ujjal meg kell kicsit ropogtatni, és ha s?r? a ropogása, akkor belül is jó. A kemencéből való kivételkor is meg kell mosni, ettől lesz szép, fényes. Mikor rátesszük a kenyeres kocsikra, akkor elkezd beszélgetni a kenyér. 
– Ezt hogy érti?
– Úgy, hogy mikor kezd kih?lni, a héjszerkezet megfeszül, és a kenyerek maguktól elkezdenek ropogni. Erre péknyelven azt mondjuk, beszélgetnek a kenyerek. 
– És ha nem, tehát ha csend van?
– Akkor ott valami technológiai hiba van. Vagy a kovász, vagy a receptúra körül baj van. Tudja, ahány pékség, annyi recept.


– Akkor mondjon egy jó receptet!
– Egy kilós kenyérhez kell 75 deka liszt, két deka só, két deka élesztő és víz, amennyit fölvesz. Orosháza környékén csinálják a legjobb fajta kenyereket. Ott van a legjobb sikértartalmú búza az országban. Egyébként minden pékáru abban az országban a legjobb, ahol azt legelőször kitalálták. Ausztriában a barna kenyér sokkal jobb, mint nálunk, sokkal jobb az enyémnél is. Elkértem a receptjüket, de mégse tudom kihozni azt az ízt, amit ők. A magyar fehér kenyérnek viszont sehol nincs párja.


boglarka70 Előzmény | 2007.09.25. 21:19 - #27208

szép jó estét NUTELLA azaz MOGYORÓ KRÉM rajongok figyelem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a Pennyben 480ft körül lehet kapni 1 doboz mogyoro krémet simát és tejeset is akciós új magyar termék/1kg-os/ ha jól emlékszem Nuss a neve és nagyon finom .

Cristina77 Előzmény | 2007.09.25. 21:06 - #27207

Csak gratulálni tudok minden pékecskének!!

A csiguci meg úgy indult, hogy nem tudtam mit süssek. Bepakoltam a gépbe a tésztát és közben eldöntöttem, hogy nem kakaós csigát akarok, hanem valami finikét. Kinyújtottam a tésztát, lekentem lekvárral, megszórtam dióval, gyors feltekerés, vastagra vágás és már kelesztettem is. Nem sokat "tökölődtem", mert a kisfiam ott állt mellettem és lopta a nyers tésztát. Nagyon kellett igyekezni elpakolni előle. Újabban már az összes ajtót kulcsra kell zárni, mert rájött, hogy eléri pipiskedve a kilincseket. Múltkor a bejárati ajtón is kilépett.

Holnap meg a töltött káposzta mellé (kicsit diétásítottam azt is) valami sós stanglit kéne csinálni. Anyósom jön csütörtökön és délután utazik is vissza, jó néhány órát fog utazni, útravaló kellene neki.


majorkaj Előzmény | 2007.09.25. 20:59 - #27206

Húúúú, micsoda kiflik !!!

bezsa Előzmény | 2007.09.25. 20:55 - #27205

Ez a kifli magáért beszél.

majorkaj Előzmény | 2007.09.25. 20:54 - #27204

Bundik ! A Receptes fórum receptjei ABC I-ben van a Hartyáni krémes recije. Nagyon finom, könnyű sütike.

Bundik Előzmény | 2007.09.25. 20:50 - #27203

Julika a hartyáni krémesedbe szívesen beleharapnék! Receptje benne van a bármitben?

bau Előzmény | 2007.09.25. 20:49 - #27202

Sziasztok! Hú de gyönyörűek azok a zsemlék... de a krémesből is lopikáltam ám egy csipetet!

Én ma kiflit sütöttem,korpás és sós.-ez jó lett,de a hibernált kenyerem,ma nem sikerült! Reggel,mikor kivettem a hűtőből,már a jénai tetejét elérte,aztán mikor levettem a tetőt,szépen visszaesett! mérgemben visszadagasztottam,aztán nem akart megkelni,pedig eltelt már vagy 2és fél óra! Akkor betettem sülni,kicsit fel is jött még,de nem lett könnyű és finom..bosszús vagyok.

korpskifli1k.jpg picture by bau4


Bundik Előzmény | 2007.09.25. 20:48 - #27201

Kartika csodálatos ínycsiklandozó finomságokat sütöttél! Gratula!

Bundik Előzmény | 2007.09.25. 20:43 - #27200

Kartika!
 
Legközelebb minden egyes képbeillesztés után nyomj egy entert, így egymás alá fogja rakni a képeket.

Kartika Előzmény | 2007.09.25. 20:40 - #27199

Bezsa!! segítség! ne utálj! nem akartam széthúzni, nem tudom mi történt! ilyet még nem csináltam

Kartika Előzmény | 2007.09.25. 20:39 - #27198

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://s4.images.www.tvn.hu/2007/09/25/20/05/www.tvn.hu_42374254729a1cbc0ec76e98b5cdc4c3.jpg”.éjszakai kovászos kenyérA következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://s4.images.www.tvn.hu/2007/09/25/20/02/www.tvn.hu_c24e1716284d5d67836a9c3b0fa2d861.jpg”. 

bezsa Előzmény | 2007.09.25. 20:32 - #27197

Az jutott eszembe, hogy versenyt hirdetünk és most az elrontás kategoriát fogjuk meghirdetni, mivel már mindenki csoda dolgokat süt.

Kartikám szia ne haragudj, de most nem tudtam menni, talán azért a héten még eljutok.


Kartika Előzmény | 2007.09.25. 20:22 - #27196

Sziasztok,megjöttem, mindjárt visszaolvasok kicsit. (igyekeztem ma gyorsabb lenni, hogy ne magamban beszélgessek) Mellékelem a vasárnapi sütéseim: 1-2-3 almás-füszeres muffin, almalekvárral töltve (szaftos finom) 4. éjszakai kovászos kenyér

 almás-fűszeres muffin kés


[Későbbi] [27435-27416] [27415-27396] [27395-27376] [27375-27356] [27355-27336] [27335-27316] [27315-27296] [27295-27276] [27275-27256] [27255-27236] [27235-27216] [27215-27196] [27195-27176] [27175-27156] [27155-27136] [27135-27116] [27115-27096] [27095-27076] [27075-27056] [27055-27036] [27035-27016] [27015-26996] [26995-26976] [26975-26956] [26955-26936] [26935-26916] [26915-26896] [26895-26876] [26875-26856] [26855-26836] [26835-26816] [26815-26796] [26795-26776] [26775-26756] [26755-26736] [26735-26716] [26715-26696] [26695-26676] [26675-26656] [26655-26636] [26635-26616] [26615-26596] [26595-26576] [26575-26556] [26555-26536] [26535-26516] [26515-26496] [26495-26476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU