Hu Bau kenyered, mint egy kupola, jópofa ilyen kerek formában. Az előbb megnéztem a bagett formázását a péknek, aki összevissza vagdosta nagyon jópofa. Nekem, azt hiszem 3 napra elég a kenyerem. Holnap lesz az almás táska.
Zitti! Te is ügyes vagy,de egy kicsit mintha túlkelt volna az a kenyér...talán azért dőlt le az egyik oldala..de azért biztosan finom lett. Mi az észrevételed? Megvágtátok már? Milyen lett a beleselye?
Itt meg az én mai kenyerem! Kovászos,amit előtte kicsit beindítottam,és csak azután kezdtem bedagasztani. Kivettem a hűtőből,és langyos vízzel elkevertem,majd adtam hozzá kicsi lisztet,és hagytam felfutni majd egy órát! A kenyerem óriási lett,megint ki akart mászni a jénaiból. Itt kukucskál a sütőben,és utána a rácson "beszélget"
Kislányok azt hiszem minden reci fent van, de lehetnek hiányosságok. A hokkaidot is úgy emlékeztem, hogy feltettem aztán nem találtam. Most már fent van.
Ha valaki hiányosságot észlel legyenszíves jelezze felém.
Igen az esti kovászos, már nem volt energiám tovább várni és azt hittem, hogy a sütőben kelni fog. Hát talán minimálist, de látod a lányomnak ez lett az "igazi" kenyér.
Amarilisz, ezzel a túróval olyan krémes lett, mintha egy kicsit tejszínes is lenne, a gyerekeim befalták majdnem az egészet:) Ja és én úgy csinálom, hogy egy sűrű tejbegrízt főzők pici cukor, vaniliás cukor, majd összekeverem a túróval, és citrom héjat reszelek bele. Ebből gombócokat formázok és zsemlemorzsában hempergetem őket. Nem kell főzni, és hidegen is isteni finom. Cukros-fahéjas tejföllel tállalom (nagyon finom ízt ad neki a fahéj)
Bezsa, de jó formája lett a kenyérkédnek.
lányok elkészült a kenyerem az új jénaimba, Limara tk. kenyerét sütöttem, mert volt még tk. nyanya a hűtőben. íme:
Timi a kelesztési idők nekem nem lettek hosszabbak,én mindig előmelegített sütőbe teszem be a kenyeret,sülés közben még emelkedik is. Próbáld így ki,mert az általam leírt idő elég a kelésre,lehet,hogy hideg sütő esetén már mire sülne,túlkel a kenyered.
Bundik gyönyörűek cserepeskéid! Bezsa a tiéd nagyon különleges formájú és szép lett!
Amarillisz a bagoly rám kacsintott,meg kell csinálnom sajna nekem is!
Amarillisz nem hiszem, hogy a liszttől lesz cserepes. Régeben tescos pannont használtam, akkor is cserepesek voltak. Igaz azért nem ennyire :) A tótkomlósi és a szabómalom lisztjei váltak eddig be a legjobban.
Bezsa milyen lett a kenyér bélzete? Melyikben sütötted a 3 v 5 literesben?
Az almás-diós réteshez a Bármitbe felteszem a fázisképeket.
Én sosem mertem rétesnek nekiállni azaz egyszer kész réteslapból, azt is úgy kanalaztuk ki a tepsiből. Ez a módszer megtetszett, mert a párom nagyon szereti a rétest, azaz az egész család.
Ráadásul kevés benne a tészta csak töltelék, talán a kalória sem annyi, de ezt más jobban tudja. Én sosem számoltam a kalóriákat, születésileg alkalmatlan vagyok effélére.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit