E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.10.12. 18:13 - #28256

Bau!
 
Köszönöm!
 
Szerintem kicsit tovább kellene keleszteni, azért repednek meg ennyire.
 
Bezsa! Nem baj, mikor kiveszed, és visszateszed jénai nélkül pár percre, akkor spricceld le, addig elég az a gőz is, ami a jénaiban keletkezik.

bezsa Előzmény | 2007.10.12. 18:07 - #28255

A fenevigye el csak jöttek hozzánk én meg elfelejtettem levizezni a kenyeremet. A forró jénaiban meg nem merem.

bau Előzmény | 2007.10.12. 18:04 - #28254

Limara! Ismét gyönyörű a kenyered!

de azt mondja meg nekem valaki,hogy az én kenyereim miért repednek meg mindíg?


Edo-bedo Előzmény | 2007.10.12. 18:01 - #28253

Bezsa,en is ugy szoktam a palacsintat.

Limara Előzmény | 2007.10.12. 17:58 - #28252

Sziasztok!
 
Hoztam képet a kenyeremről:
 
kenyér 

bezsa Előzmény | 2007.10.12. 17:31 - #28251

Szia Bau!

Hát bizony a manó vigye el. Most jól néz ki eddig a kenyerem, ha el nem baltázom.

Nagyon jól néz ki a kenyérkéid.

Én fele ásványvíz fele tejjel szoktam a palacsintát csinyáni!!!!


bau Előzmény | 2007.10.12. 17:11 - #28250

Na sziasztok! Megjöttem,-kimérgelődve magam...:(  Tegnap egész nap nem volt internetünk..meg még ma délelőtt sem!:(  Ez még csak hagyján,de a tegnapi sütéseim is rosszul indultak.8|  Ajándéknak szántam egy kenyeret,meg magunknak is kellett volna sütni,és tervben volt a kalács vagy kifli sütése is.Bedagasztottam az első kenyeret kovásszal,korpával...-de a boha istennek se tudtam összeállítani,nem lehetett formázni....:? Morzsálódott,és nem lett sima a felülete..Mérgemben fogtam,és félretettem,-jó lesz nyanyának... Jött a következő kenyér...-bedagasztottam,kelesztettem,az egyik részéből húsos zsemléket formáztam,a másikból kenyér lett.A kenyér szépen kisült,a zsemle ehetetlen ragacs lett!

(ugyan abból a tésztából!!!:?)Ment a kukába a kenyér pedig így néz ki:

kovszos2.jpg picture by bau4

Igen ám,de ugye kéne az ajándék kenyér is,tehát még egy dagasztás,és kelesztés következett,az eredmény ez lett.

Grehem-kovasszal1.jpg picture by bau4

Aztán a maradék kovászomat el akartam használni,és hát ugye még a reggelire való is kéne,tehát jött az újabb dagasztás,kelesztés,és elkészült a kifli:

sosessajtos.jpg picture by bau4

Délután 3-ra én is elkészültem...jobban mondva kikészültem..Most olvastalak vissza benneteket!

a képeket ha látom,már messziről felismerem ,hogy ki remekelt már megint! Persze Moha kalácsa ismét gyönyörű,Bezsa kenyere a rossz manók miatt lett olyan mint az én első kenyerem.Bundik a hólyagos kenyérgyáros...;).

Még egy szóra a palacsintázókhoz...én mindíg szódavízzel csinálom a palacsintát,könnyű,szép vékony és kalóriaszegényebb lesz így.


bezsa Előzmény | 2007.10.12. 16:07 - #28249

Szia Edokám ez bizony nagyon guszta. Én meg nekiálltam újra a tegnapi kenyerem összeállításának.

Remélem ma nem lesz meglepetés vendégem.


Edo-bedo Előzmény | 2007.10.12. 15:44 - #28248

Sziasztok!

Hoztam egy kis cezar salatat ricottaval,nagyon finom lett.

Meg nem jutottam el a palacsinta keszitesig,csak egy kis almalevest sikerult osszehoznom...8|de majd mindjart.

Bundik,micsoda egzotikus kenyeret sutottel!Gratulalok!Nekem ilyesmikre sose lenne idom..

Cezarsalataricottaval.jpg Cezar salata ricottaval picture by Edo-bedo


ILDIKO Előzmény | 2007.10.12. 15:32 - #28247

BOGI!

Valami olyanfajta kerdesed lenne: "Hogyan ragasszam vissza, mert a vagas kozben tusszentettek??....


ILDIKO Előzmény | 2007.10.12. 15:29 - #28246

Knipp-knipp!

Hali BOGI! En specialista vagyok a kopasztasban. hihi. Kit akarsz kopasztani??


boglarka70 Előzmény | 2007.10.12. 15:25 - #28245

Figaró segitség kéne ,egy kérdésem lenne SOS!

boglarka70 Előzmény | 2007.10.12. 15:22 - #28244

halihó!!! NINCS ITT VÉLETLENÜL EGY PÉK AKI FODRÁSZ???????????????????????????,,,,

Cristina77 Előzmény | 2007.10.12. 15:04 - #28243

Bundik, szép lett a kenyered, gratulálok :)

Brigitta, kíváncsian várom a receptet. Nekem ma nagyon ízlett a teljes kiőrlésűs palacsinta, de én tej helyett teljes mértékben síma vizet használtam. Olyan volt az íze, mint a grízes tésztának :) :))


Brigitta Előzmény | 2007.10.12. 13:13 - #28242

Sziasztok!

Nelly,Ildikó,Kati,Moha,Bundik,Nektek is köszönöm a szép szavakat!

 

Cristina!Meg fogom kérdezni a palacsintát,bár Ő nem nagyon méricskéli a hozzávalókat,de bizti meg tudja mondani,miből késziti.Én is sütöttem már tk-a palacsintát,de én a liszten kivűl semmit nem változtattam ,nekem mindig jól sikerül.


Bundik Előzmény | 2007.10.12. 12:58 - #28241

Nem bírtam kivárni míg kihűl, langyosan felvágtam.
nem bírtam kivárni, langyosan felvágtamfinom, puha bélzete, ropogós héja van

Bundik Előzmény | 2007.10.12. 12:00 - #28240

Sziasztok!
 
Csak bekukkantok egy kicsit, nemsokára indulok melózni :(
 
Minden ünnepeltnek sok boldogságot kívánok!
 
Szebbnél-szebb csodálatos finomság készült. Látom a cserepezők sem lustálkodtak :) Moha a kalácsod majdnem elszáll, látszik, hogy milyen jó puha, foszlós a bélzete :) Mindenkinek gratulálok a gyönyörűséges alkotásához!
 
Én ma szokás szerint csak egy komlós-korpás-morzsoltkás kenyeret sütöttem. Valamelyik nap kb 20 dkg tésztához raktam komlófőzettel leforrázott korpát, hagytam kihűlni. Utána hozzádagasztottam a tésztát. Fél napig hagytam érni. Eldaráltam, megszárítottam. Jó sok lett belőle, több mint 10 kenyérhez elég lesz. Így csak kéthetente kell készítenem morzsoltkát. Dagasztás előtt beáztatom, majd leszűrve csak a levét használom fel a kovászhoz.
 
Ez a mai eszméletlenül jó kenyér lesz. Kicsit elterült az edényben, azt hittem hogy túl is kelt cseppet, mert a teteje már nem volt szép domború. Viszont sülés közben "összeszedte" magát. Az oldalán nem látszik, hogy hozzáért, a teteje pedig megemelkedett közben.
 
A kovászt kicsit elfelejtettem, és csak kb 45 perc múlva jutott az eszembe, hogy már dagasztani kellene. Jó nagy buborékok voltak rajta, és a színe is kezdett már sötétedni. A bélzetére kíváncsi vagyok. Talán fél 2-ig kihűl annyira, hogy felvágható legyen :) Fantasztikusan pattogott, amikor kivettem a sütőből. Alig várom, hogy felvághassam :)
 
További szép napot kívánok, üdv: Bundik
megkeltcserepes
 

Cristina77 Előzmény | 2007.10.12. 11:30 - #28239

Zitti, hát nekem az első két palacsinta szuperül leragadt :)) De egyébként azok után pont olyan volt, mint síma liszttel. Még nem kóstoltam, majd ebédkor fogom. Megtaláltam a pici teflonomat és a 100 gramm lisztes tésztából 8 palacsintám lett. Feltekerni ugyan nem tudtam, mert tört, de mint a tortát egymásra pakoltam. Majd házi lekváromat hígítok meg, azzal öntöm nyakon és az lesz a másodikfélém, mármint a fele palacsintával, a másik fele holnapi ebédem lesz.

zitti Előzmény | 2007.10.12. 10:39 - #28238

Hú ez a tk. palacsinta mostmár engem is érdekel. Kérlek osszátok meg a tapasztalatokat, és ha van rá egy fincsi recept azt szívesen venném.

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.12. 10:25 - #28237

Cristina,ma en is sutok palacsitat tk lisztbol,regen ettunk mar.Toltelek ricotta lesz es nutella.Teljesen ugy keszitem mint a rendes lisztest.Majd hozok kepet bemutatni:))

Kellene egy kis zoldborso fozeleket is keszitsek valamivel...


[Későbbi] [28396-28377] [28376-28357] [28356-28337] [28336-28317] [28316-28297] [28296-28277] [28276-28257] [28256-28237] [28236-28217] [28216-28197] [28196-28177] [28176-28157] [28156-28137] [28136-28117] [28116-28097] [28096-28077] [28076-28057] [28056-28037] [28036-28017] [28016-27997] [27996-27977] [27976-27957] [27956-27937] [27936-27917] [27916-27897] [27896-27877] [27876-27857] [27856-27837] [27836-27817] [27816-27797] [27796-27777] [27776-27757] [27756-27737] [27736-27717] [27716-27697] [27696-27677] [27676-27657] [27656-27637] [27636-27617] [27616-27597] [27596-27577] [27576-27557] [27556-27537] [27536-27517] [27516-27497] [27496-27477] [27476-27457] [27456-27437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG