Na sziasztok! Megjöttem,-kimérgelődve magam... Tegnap egész nap nem volt internetünk..meg még ma délelőtt sem! Ez még csak hagyján,de a tegnapi sütéseim is rosszul indultak. Ajándéknak szántam egy kenyeret,meg magunknak is kellett volna sütni,és tervben volt a kalács vagy kifli sütése is.Bedagasztottam az első kenyeret kovásszal,korpával...-de a boha istennek se tudtam összeállítani,nem lehetett formázni.... Morzsálódott,és nem lett sima a felülete..Mérgemben fogtam,és félretettem,-jó lesz nyanyának... Jött a következő kenyér...-bedagasztottam,kelesztettem,az egyik részéből húsos zsemléket formáztam,a másikból kenyér lett.A kenyér szépen kisült,a zsemle ehetetlen ragacs lett!
(ugyan abból a tésztából!!!)Ment a kukába a kenyér pedig így néz ki:
Igen ám,de ugye kéne az ajándék kenyér is,tehát még egy dagasztás,és kelesztés következett,az eredmény ez lett.
Aztán a maradék kovászomat el akartam használni,és hát ugye még a reggelire való is kéne,tehát jött az újabb dagasztás,kelesztés,és elkészült a kifli:
Délután 3-ra én is elkészültem...jobban mondva kikészültem..Most olvastalak vissza benneteket!
a képeket ha látom,már messziről felismerem ,hogy ki remekelt már megint! Persze Moha kalácsa ismét gyönyörű,Bezsa kenyere a rossz manók miatt lett olyan mint az én első kenyerem.Bundik a hólyagos kenyérgyáros....
Még egy szóra a palacsintázókhoz...én mindíg szódavízzel csinálom a palacsintát,könnyű,szép vékony és kalóriaszegényebb lesz így.
Brigitta, kíváncsian várom a receptet. Nekem ma nagyon ízlett a teljes kiőrlésűs palacsinta, de én tej helyett teljes mértékben síma vizet használtam. Olyan volt az íze, mint a grízes tésztának
Nelly,Ildikó,Kati,Moha,Bundik,Nektek is köszönöm a szép szavakat!
Cristina!Meg fogom kérdezni a palacsintát,bár Ő nem nagyon méricskéli a hozzávalókat,de bizti meg tudja mondani,miből késziti.Én is sütöttem már tk-a palacsintát,de én a liszten kivűl semmit nem változtattam ,nekem mindig jól sikerül.
Csak bekukkantok egy kicsit, nemsokára indulok melózni :(
Minden ünnepeltnek sok boldogságot kívánok!
Szebbnél-szebb csodálatos finomság készült. Látom a cserepezők sem lustálkodtak :) Moha a kalácsod majdnem elszáll, látszik, hogy milyen jó puha, foszlós a bélzete :) Mindenkinek gratulálok a gyönyörűséges alkotásához!
Én ma szokás szerint csak egy komlós-korpás-morzsoltkás kenyeret sütöttem. Valamelyik nap kb 20 dkg tésztához raktam komlófőzettel leforrázott korpát, hagytam kihűlni. Utána hozzádagasztottam a tésztát. Fél napig hagytam érni. Eldaráltam, megszárítottam. Jó sok lett belőle, több mint 10 kenyérhez elég lesz. Így csak kéthetente kell készítenem morzsoltkát. Dagasztás előtt beáztatom, majd leszűrve csak a levét használom fel a kovászhoz.
Ez a mai eszméletlenül jó kenyér lesz. Kicsit elterült az edényben, azt hittem hogy túl is kelt cseppet, mert a teteje már nem volt szép domború. Viszont sülés közben "összeszedte" magát. Az oldalán nem látszik, hogy hozzáért, a teteje pedig megemelkedett közben.
A kovászt kicsit elfelejtettem, és csak kb 45 perc múlva jutott az eszembe, hogy már dagasztani kellene. Jó nagy buborékok voltak rajta, és a színe is kezdett már sötétedni. A bélzetére kíváncsi vagyok. Talán fél 2-ig kihűl annyira, hogy felvágható legyen :) Fantasztikusan pattogott, amikor kivettem a sütőből. Alig várom, hogy felvághassam :)
Zitti, hát nekem az első két palacsinta szuperül leragadt De egyébként azok után pont olyan volt, mint síma liszttel. Még nem kóstoltam, majd ebédkor fogom. Megtaláltam a pici teflonomat és a 100 gramm lisztes tésztából 8 palacsintám lett. Feltekerni ugyan nem tudtam, mert tört, de mint a tortát egymásra pakoltam. Majd házi lekváromat hígítok meg, azzal öntöm nyakon és az lesz a másodikfélém, mármint a fele palacsintával, a másik fele holnapi ebédem lesz.
Cristina,ma en is sutok palacsitat tk lisztbol,regen ettunk mar.Toltelek ricotta lesz es nutella.Teljesen ugy keszitem mint a rendes lisztest.Majd hozok kepet bemutatni
Kellene egy kis zoldborso fozeleket is keszitsek valamivel...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit