Julika! Nagyon szépek a kiflik, ügyes péklány vagy!
Brigitta is hozta a szokásos jó formáját, gratulálok!
Edo! Magyarázom én százszor is, nem lehet engem olyan könnyen elüldözni innen!
Szavai! Dagasztás után duplájára kelesztem kelesztőtálban, majd kiborítom, formázom, sütőpapírral bélelt jénaiba teszem. Mikor kb. duplájára kelt, bevágom, hagyom tovább kelni, míg szépen szétnyílnak a bevágások, ez kb. 15-25 perc, majd jól lespriccelem vízzel a tésztát és körben a jénait is. Hideg sütőben kezdem sütni, kb. 1 órán át 220 fokon. Az utolsó 5-10 percre leveszem a jénai tetejét, és úgy sütöm. Mikor kész, azonnal lespriccelem hideg vízzel.
Kifliláznak nagyon örülök, annak meg még inkább, hogy nektek is bejön ez a recept.
Most kel az ezzel a módszerrel készített tk.-s kenyerem, kíváncsian várom a végeredményt.
Edo-bedo! itta tegnapi sörös kenyerem....még mielőtt leharapnád a fejem.....
holnap megyek be a munkahelyemre, megbeszélni a visszatérérsem....előre görcsben van a gyomrom....nem mintha okom lenne rá.... de szinte az összes vezető új lett, mióta eljöttem, nem ismerem őket, és nagyon nem szeretem az ilyen találkozásokat, mert másnak kell magam mutatnom, mint amilyen igazából vagyok....azaz határozottnak, céltudatosnak, magabiztosnak-pedig ez mind nem én vagyok....
Jó reggelt mindenkinek! Majorkaj, szép kifliket csináltál:)
Móni, kár, hogy nem tudod lefotózni a kenyereid, biztosan szépek, jó lenne látni.
Szavai, én úgy szoktam, ha nincs itthon tejporom (és ált. nincs), hogy a víz egy részét tejjel helyettesítem, a kiflinél is úgy 170 ml víz, és 30ml tej így jött össze a 2 dl. Így nem megy bele több folyadék a tésztába sem.
Szia Limara!
Köszönöm a segítségedet.Megsütöttem a kiflidet, hát nem lett rossz csak nekem nem olyan dundi hanem inkább széles.Lehet túl szélesre nyújtottam volna?Vagy a tekeréssel lenne valami gond?A tejpor helyett két evőkanal tejet raktam bele, de szerencsére nem okozott bajt.Ugyan egy kicsit ragados volt a tésztám, lehet kevesebb tej kellene bele?Majd legközelebb úgy csinálom.Még azt szeretném kérdezni tőled, hogy a kenyér amikor már a duplájára kelt, akkor beteszed a jénaiba és már csak sütöd, vagy még kell valamit csinálni vele?
Köszönöm!
Üdv: Kati
De Nogea,te nem fogyozol??kepet hozol a kiflikrol?
Latom mindekinek akad valami kerdeznivaloja Limaratol,csak vigyazzunk nehogy eluldozzuk szegenyt...nem csodalkozom,ha egy ido utan ritkan jonne mert megunja szazszor ugyanazt magyarazni nekunk
Amarillisz,hogyhogy nem mutattad meg meg??Kikerem magamnak!
Na,jol felelossegre vontam mindenkit...
Sziasztok lanyok,alukaljatok jol,megyek vizszintesbe vagom magam,nemtom ma miert vagyok kotekedos kedvembe...Ferjem barmit mondott ma este,mindenbe belekottem..jobb ha lefekszem.
Én is, én is bekapcsolódtam a kifli lázba, íme. Sajnos Chokito forma lett, de az enyém. Nekem sajnos pont nem volt itthon kávéba való tejpor sem, így burgonyapelyhet tettem bele. Még forró, ízre,állagra még nem tudom.
Sziasztok!!!!
Én is,én is,én is!!!!! Mármint én is megsütöttem Limara kiflijét.
FINOM!!!
Mivel tejporom nem volt itthon,így mit tettem bele? Na mit?
Metrós kávéízesítőt,gondoltam az is tejpor.Hát nem rontotta el.Úgyhogy szerintem uccu neki jó a tejpor helyett ez is!
Jó éjt!!!!
Amarillisz! Én 0,33-as Heineken-t vettem..Fogalmam sincs hogy a sörnek mennyi jelentősége van, abszolút nem értek hozzá..Mármint a sörhöz, meg úgy egyáltalán az alkoholhoz..Én sem iszom meg egyik szeszes italt sem..Nem finomak..És ez a sör is csak a kenyér miatt lett beszerezve
Látom kifli lázban ég az oldal!! Limara, lavinát indítottál el, ami úgy érzem hétvégén engem is elsodor majd
Amarillisz, gratula a kenyérhez..Hétvégén én is megint olyat sütök, mert maradt még sör, és el kell használni, mivel én nem iszom meg, kárba meg ne vesszen..CSak most mivel a kiflihez csinálok nyanyát, teszek a kenyérbe is
Nálam ma megint zabpelyhes készült..Hát valami isteni..Én egyébként is nagy műzli szelet faló vagyok, de azt hiszem, ezentúl inkább mindig csinálok egy fél adagot, és ezzel elleszek egy hétig..Nálam tuti nyerő!!
Örülök,hogy sikerülnek a kenyerek,annak nem ,hogy nem láthatjuk.Csak igy tovább,a fűrdőszoba nálunk is becsben van,mennyit bénáztam,mire rájöttem,hogy ott van a legjobb helye a kelesztésnek.De jó,hogy bejött ez Neked is
Biztos sokan kuncognak ezen,de hát mit tegyek,ez az igazság!
KÖszi Limara, akkor kipróbálom a kiflinek olyan hólyagos tésztája volt, hogy csuda, úgy pattogott mikor nyújtottam mint az a pattogós csomagoló:))
na mennem kell mert a gyerekek a kádban vannak, és előszeretettel öntik bele a vízbe a tusfürdőt, fogkrémet stb...
Holnap akarom én is megsütni az új módszerrel. a 15 dkg nyanyust 2 dl vízzel 1,2 dkg élesztővel keverd el, hagyd felfutni. Mikor beteszed az üstbe, nyugodtan tedd hozzá a többit úgy, ahogy a reci írja, tehát a joghurtot, és az 55 dkg lisztet. Remélem jó lesz így, de csak holnap tudom igazából megmondani.
Sajnos én nem tudok képet hozni, mert tönkrement a fényképező gépünk.Bosszantó, hogy pont most, amikor olyan gyönyörű kenyereket sütögetek és senki sem láthatja.
Limara, de ügyi vagy hogy ellenállsz. Én nem bírnám ki kóstolás nélkül:))
Kellene még egy kis segítség...Most elvettem a kifli tésztából 15 dkg-ot, és holnap sütnék kenyeret, megsütném az új kenyeredet, csak tk-kenyeret szeretnék. Hogy hasznosítsam az elrakott tésztát? A tk. kenyérbe joghurt is kell egy pohár, hogy számítsam az arányokat? Nagyon örülnék ha tudnál segíteni!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit