Baukám dehogynem hiányoztál, de hát van amikor az emberlánya nem tud gépközelben lenni. Hát rendszeresen kiabálhatnék néhány társunk után, de biztos, hogy a téli estéken előkerülnek.
Sziasztok!
Edó !! Sajna nem tudok képet hozni a kiflikről mert valami úton módon elpárologtak.Nem tudom mitől lehet ez.Talán a kávéízesítő?))))
JA! Fogyóznék! Persze de Limara folyton megmerényel! Most is az a tiroli rétes.......jaj!
Ma megfőzök egy kondér székelykápit diétásat,csirkemellből,és azon fogok élni 1 hétig az tuti fix!
Hát szerbusztok kenyeres pajtásaim! Látom,nem hiányolt senki... pedig hozzám újból eljött a gonosz szellem... Tegnap volt két helyes vesegörcsöm, azt hittem a kórházban kötök ki... De túléltem.. most aztán mehetek mindenféle kivizsgálásra...hú e útálom már előre.
Vigasztalás képpen (no meg a fiam szülinapjára) sütöttem kinder tejszeletet (most előszőr) Sajnálom,hogy a receptben nincs benne,hogy a tésztát mekkorára kell nyújtani,és mennyi ideig sütni.Szerencsére azért kisilabizáltam és ez lett belőle:
Limara és Szeva tényleg megérdemli a PÉK OSZKÁRT! De a többieknek sem kell búsúlni! Már tervezem a nekik járó érdemérmet...
Edo, bocsánat nem tudtam, hogy sütöttél már Jénaiban, én azóta sütök csak amióta rátaláltam erre az oldalra:) Addig nem is tudtam, hogy lehet és finomabb is a kenyér! Esetleg próbáld meg a nyanyás kenyeret gépben sütve, azt hiszem arra van Limarának receptje, és nincs vele sok plusz munka!
Amarilisz, hú de finom lehet a csigád, leveles tésztából csináltad?
Zitti,jo ideig sutottem en is jenaiban,de aztan megszuletett a masodik gyerekem azota sajnos nincs idom,orulok ha a gepbe be tudom dobni a dolgokatSutnem jenaiban,hidd el.
Szeva a tortád nagyon szép ! Milyen ízre ez a formix? Mennyire édes és mi az összetétele? (ha megvan még a csomagolása leírnád?)
Limara a kenyér mesés,de a nyanyás kovászból a leírásban nem hagytad ki a 20 dkg BL 80-at? Tegnap még benne volt a reciben a kenyérnél.Az enyém most úgy készül.
Ez a szövött rétes is jól mutat,én ilyet kalácstésztából szoktam készíteni,Lajos Marinak van egy recije hozzá. Nálunk az egyik boltban árultak ilyen kalácsot mákos és meggyes töltelékkel,nagyon finom.
Amarillisz guszták a csigák még ilyen sápadtan is!
Szeva, nagyon szép a tortád! Mi ez a formix, és milyen ízű, hol kapható?
Limara, a kenyeredhez már nemtudok mit mondani mindenki elmondta már amit gondoltam, te ebben profi vagy! Tényleg kiadhatnál egy könyvet lassan, végre lenne ami valóban kipróbált és bevált recepteket tartalmaz! Nagyon guszta a kalácsod is, húú de finom lehet.
Nagyon finom lettaz új recepted szerint a zsemlék, csak nem tudok még rendesen formázni. De ízre nagyon jó, és tényleg mintha a héja is ropogósabb lenne. Csak nekem nem volt tk. tönkölyöm így tk búzalisztet raktam bele, és egy kicsit bepánikoltam, hogy kevés a folyadék és raktam még bele. Sajnos még nem sikerült tk. tönköly lisztet vennem. Sokat segített amit egyszer írtál nekem tanácsot, és rájöttem, hogy kevésfolyadék volt a tésztámba azért repedt mindig meg már kelésnél. Lehet, hogy számít, hogy tk. búzalisztet raktam bele, és volt, hogy nem volt elég joghurt itthon. Na, szóval köszi minden tanácsot sokat segítettél vele:))
Edo, nem akarod megpróbálni a Jénais sütést? Nekem sokkal finomabbak a kenyerek, és azóta nem vettem boltba. Amikor még a gépben sütöttem néha, elég hamar megszáradt (2-3) nap. Amióta a Jénais kenyereket sütöm, még 4 nap múlva is ehető, és finom puha. Arr nagyon jó bevált recepteket találsz, és biztosan sikerülne neked is!
Szeva! NAgyon szeretnék én is egy ilyen nem túl fantáziadús tortát sütni, de nekem még sosem sikerült. Nem vagyok egy tortakészítő emberke. Azért nem adom fel, és Nálad sokkal egyszerűbb tortának is nagyon tudok ám örülni!
Limara! Nem is tudok mit írni, mert már annyira sablonosnak tűnik, de mit csináljak? Nagyon szép lett ismét a kenyered! Biztos azért csinálod, hogy amikor már azt hiszi az ember, tud valami klasszat alkotni, akkor Te bedobsz egy újabb recit, hogy megint törjük a kobakunkat rajta, miként lehetne nekünk is ilyen szép kenyérkénk? Hát igen, ez egy új cél lehet, hogy ne legyen unalmas a téli esténk!
Mit gondolsz, én miért nem rakok föl kenyér képeket. Mert nem igazán mutogatni való, de az íze jó. Egyébként eleinte sok ilyet sütöttem a kenyérsütőgépben. Azután valaki mondta, hogy süssem a gyorsprogin, és ott nem fog összeesni, és nem lesz kráter a teteje. Azóta, ha gépben sütök mindig azon a pőrogin csinálom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit