Már látom,nem hagytátok árvan a kenyerem,zsemlém,nagyon sok szépség szegődött melléjük.Gratulálok Mindenkinek!
Nekem is az a tapasztalatom,még ha friss is,hogy ezek az új eljárással készülő péksütik,kenyér tésztája nagyon szép egyenletes lesz mindig.Első alkalommal siettem megnézni a tésztát,és meglepve láttam,hogy pár perc múlva máris egyenletes cipót állt össze belőle.Jól lehet formázni,és még sorolnám a jó tapasztalatokat,de remélem sokan részesei lesztek Limara legújjabb remekének!
Móni!
Megértelek,de ne görcsölj szerintem ezen,az a lényeg,hogy szived-lelked benne van,amit a családi asztalra teszel,még ,ha nem is mindig tökéletes.Ha ezt képes valaki meglátni,többet ér a világ legszebb kenyerénél.Fel a fejjel!
3 hét múlva jön az anyósom, és addigra szeretnék tökéletes kenyeret sütni. 22 éve vagyok a fia felesége, de még most sem ismeri el, hogy jó háziasszony vagyok. Néha elhagyja a száját egy dicséret, de számomra az az elégtétel, hogy a nálam látott sütit sütögeti otthon is. Bár ő állítja, hogy azt a másik menye mondta neki. Mindegy, csak mosolygok, 270km-re laknak tőlünk és egyébként imádom őket. Nekem nem él anyám, de őt úgy szeretem és tisztelem. És ő tényleg tökélestes háziasszony, de soha nem dolgozott csak a családot szolgálta. Bocs hogy ezzel zaklattalak benneteket.
Nekem az a 40 perc tünik nagyon soknak. Annyi idő alatt szinte megsül a kenyér is. Ha forró sütőbe teszem, akkor 15-20 perc elég neki. Valószínűleg kiszáradt a kiflid. Bár akkor meg nem értem, miért nem pirosodott ennyi idő alatt meg? Lehet, hogy elfelejtettem a recepthez írni, hogy jó gőzös sütőben kell sütni. Egy kis tálkában tegyél vizet a sütő aljába, hogy gőz képződjön, ill. mielőtt beteszed a sütőbe, alaposan spricceld le a tésztát is vízzel.
Móni!
A gépek általában a dagasztás utolsó 5 percében kezdenek el melegíteni jobban. Ekkor vagy felnyitosd a tetőt, vagy leállítod a dagasztást, ha szépnek találod addigra a tésztát. Az új módszerrel készült tészta hamarabb jó lesz, mivel a kovászban már szépen elsímult a nyanya és az élesztő is, nem baj, ha kimarad az utolsó 5 perc dagasztás.
Moni akkor próbáld nyitott tetővel dagasztani, hátha túl melegszik és ha úgy látod, hogy lágy akkor tegyél hozzá két kanál lisztet és kevertesd meg vele egy kicsit vagy kézzel dagasszál még hozzá.
Andrej megnéztem Limara recijét látom, hogy 200 fokon süti. Tudod mi lehet a baj, én is nehezen jöttem rá. Csalt a sütöm, 200 fokon csak 180 fokos volt. Ezért mindig tovább kellett sütnöm, mint amit a lányok irtak. Ezek szeint inkább kiszáradt a kiflid. Akkor legközelebb tedd magasabbra a hőfokot és figyeld a kiflid.
Én is sütögetek serényen, de mióta a fényképezőgép megadta magát, nem tudok dicsekedni a műveimmel. Nem tudom mi lehet vele, fényképet lehet csinálni, csak nem tudom a gépre tölteni. Vajon mikor jutok el a szervízbe? Egyébként még mindíg ellapul kicsit a kenyerem, de már nem olyan vészes. Lehet, hogy a 20 perc dagasztás sok neki a gépben? Mindig figyelem közben, olyan klassz rugalmas, aztán amikor abbahagyja a dagasztást, kiveszem és már akkor érzem, hogy meglágyult kissé. Mondjatok valami okosat lányok!
Megpróbálom,de ha csak megjön a férjem,meg ha a másik gép felszabadul.De előre is köszi.200 fokon,kb.40 percig,de még így sem olyan piros,mint a tiétek.
Én meg itt csak sírok,mert ti olyan szépeket sütöttetek,hogy.....Az én kiflikéim meg olyan kemények,mint a beton.Nincs benne tejpor,csak tej,de van benne burgonyapehely.Ki járt már így???
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit