Limara, jól néz ki a waffelod, én ededig csak keverőset sütöttem, de kifofom próbálni ezt a variációt is. A csigucikból loptam egyet:)
Bezsa, nagyon finomakat főztél megint a képekről ítélve, gondolom a családodtól megkaptad a dícséretet érte!
Moha, próbáld meg a Kókuszos kinder pingvit az nagyon finom a tésztája és a töltelék is. Én nem tettem kókuszt bele, anno amikor csináltam de nagyon finom.
Bevallom bár megcsináltam a tejszeletet nekem nem jött be:( Külsőleg hasonlít ugyan rá, de ízre semmiképp. Már gondolhattam volna a hozzávalókból, hiszen puding egy kis vajas krémmel (bocsánat , de én nem nagyon rajongok a pudingos-vajkrémes dolgokért, de még bizakodtam olyan jól nézett ki a képeken. Ha csinálsz legközelebb, próbáld ki a másik tésztáját, és főleg a töltelékét (az már a másik süti). Aztán ha akarsz teszel rá csokimázt, ha nem akkor nem, és kókuszt sem kötelező bele rakni. A receptes II.-ben találod nogea receptje: kókuszos kinder pingui
No elvonult a csapat. A csirketorta annyira jó lett, hogy még a vegás lányom is egy pici csücsköt megevett.
A tökleves nem igazán jött be. A párom megette, a lányom is evett belőle, de azért nem lett a kedvencünk. Ja még a mama is evett belőle, az ő véleményét még nem tudom.
A TVN.HU már másodjára küld meghívót KENYERES TALÁLKOZÓ címmel. Tudtok róla, mi lehet ez? Egy elfekvő postafiókomban bukkantam rá. Egész friss levél mai.
Be-benézegetek, de sokszor meghalni sincs időm. Most nagy égzengéseknek nézek elébe, így aztán enni sincs kedvem, nem hogy sütögetni. - A fogyni kellene még mindig aktuális. - Na, ne aggódjatok mert elemében vagyok a rendrakásnak ott, ahol hülyére akarnak venni.
Én a csirketortát úgy szoktam csinálni, hogy kivajazom a jénait. A csirkemelleket felszeletelem és fokhagymát nyomok rá és felöntöm kb 2 dl tejjel, jól összekeverem. Félreteszem és a a sajtot én nem reszelem hanem szeletelem. lerakok egy sor sajtot, a mellet lisztbe, tojásba mártom és rárakom a sajtra.picit sózom. Most füstölt sonkát raktam még a sorok közé. Aztán így tovább a tetején a sajt. Aztán a tejfölt összekeverem a tojással és ráöntöm, sóz, borsoz aztán mehet a sütőbe vagy a hütőbe. Attól függ mikor akarjátok fogyasztani. Én már tegnap összeállítottam és ma sütöttem meg.
Nem kell forgatni, nagyon gyorsan megsülnek. A sütő rácsán sütöm, egyszerre 3 ráfér. Mikor beteszed a tésztát, hamarosan felfújódik mint egy labda, csak 2-3 perc kell hozzá, utána már csak nagyon rövid ideig sütöm, hogy ne száradjon meg, mert akkor nehezebb tölteni. Zacskóban, hűtőben szerintem 2 napig eláll, mikróban melegíthető, de símán lehet fagyasztani is, én szoktam, már ha marad.
Köszönöm szépen a gyors választ. Forgatni kell sütés közben? Fagyasztani lehet a tésztát vagy a kisütött pitát? Meddig tartható el készen? Csak azért nyűgdődök, mert vettem a múltkor a Plusból, és azt akarom elhasználni, de önmagában kevés lenne. Lehet, hogy fél adagot sütök hozzá.
Tegnap sütöttem egy kalácsot Margitka csokis áfonyás receptje alapján aszalt sárgabarackkal az áfonya helyett. Elszúrtam, mert a közepébe sütésálló baracklekvárt is tettem, elázott a tészta körülötte, és nem sült át. Mikor a teteje rendesen megpirult kivettem, és ahogy a formából ki akartam venni szétment. Utána kicsit visszatettem sülni, de már nem lett az igazi. Viszont a családom szerint isteni finom lett.
Melyik pitareceptet érdemes használni? Ki melyiket próbálta már? Milyen tapasztalatokkal? S. O. S.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit