Sziasztok! Itt is elsírom a tegnapi "sikeres" sütéseimet. Szóval elhatároztam, hogy sütök Limara féle fonott kalácsot, meg újkovászos kenyerét. Direkt a tejszínt kivettem a hűtőből előre, hogy ne legyen hideg, és szépen megkeljen a kalács. Eltelt 40 perc, semmi, 50 perc semmi, 1 óra 20 perc semmi. Ezután elkezdtem törni a kis okos fejecskémet, hogy mi a bibi. Jelentem, rájöttem. Elfelejtettem élesztőt belerakni. Usgyi pótlás, aztán dagasztás kézzel, mert a gépben már a kenyér dagasztódott. Aztán vártam türelmesen, és valamennyire elkezdett kelni végre a kalács. Amikor már a kellő idő eltelt, megfontam, és beletettem a formákba, és vártam. Igenám. de közben a kenyerem is elkezdett kelni, ezért kivittem hűsölni az előszobába, hogy egy kicsit lelassítsam a drágám. Amikor már szerintem kellően megkelt a kalács, megsütöttem, aztán a fiamék megkóstolták. MOndjuk nem lett olyan hatalmas, mint szokott, de a fiaméknak ízlett. Én is ettem egy szeletet, de úgy megülte a gyomrom, hogy nem győztem gyógyítani magam. Aztán a kukában landolt a csokilencsés és a síma kalácsom is. Nem sült meg rendesen, és nem is kelt meg rendesen. Na, gondoltam, majd a kenyérrel vígasztalom magam. Behoztam, és vártam, hogy majd keleget. Szerintem nem volt a végén már elég türelmem hozzá, mert a sütés után olyan puha lett a héjja, és valahogy az egész kenyér nagyon laposka lett. Szóval summa summárum, tegnap olyan dolgokat alkottam, amit kezdő koromban talán. A kenyeret még nem dobtam ki, prézlinek még megfelel, ha a következő dolgaim jól sikerülnek. Szóval le vagyok targiázva, és ma talán megint nekiállok a sütésnek.
Zitti itt válaszolok. Ezután még 10-15 percig keleszted aztán golyókat csípsz belóle azt is hagyod 10-15 percig, széthúzgálod., úgy, hogy a golyók közepére helyezed a 2 hüvelykujjad és elkezded nyújtani és a két végét kicsit ellapítod.
Ezután is kell 20 perc kelés amit én most véletlenül kihagytam, nem lett azért semmi baja.
Iriszi nagyon szépeket sütöttél. Hm azok hambi zsömik.
Moni itt van róla kép.
Mindjárt csinálok egy kis meglepetést csak oda kell figyelnem a pacsnimra, így is egy kelesztést kihagytam most belőle. Mindig 5 félével akarok foglalkozni.
Szivböl gratulálok minden régi és új pékecskének,szakácsnak és cukrásznak!Egyre ügyesebb lesz mindenki söt van akinél már nem is tudom,hogy egyáltalán fokozni lehet e(Limara).
Én is a tk. kenyeret sütöm mostanában isteni tényleg jobb a bélzete mint a fehérnek.
Ma kicsit ide bírtam jönni, mert autóval megyek dolgozni.
Szomorúan hallom, hogy egyre több a betegeskedő péktárs, ráadásul mind családostul. Mi már talán, túlestünk rajta, de én már 2. hete húzom, de javuló tendenciát mutatok én is. Mindenkinek mielőbbi gyógyulást!
Hogy nem voltam 2 hétig nagyon lemaradtam sokmindenről.
1: Üdvözlöm az új pékecskéket!
2: Limara új kiflije az új "Limara receptjei" közt van?
Már megint mindenki remekelt! Szépséges és fincsidéges dolgok születtek.
Bezsa! A körrel és a négyzettel én is pont így vagyok! :)
Bau! A te kenyeredet akkor is felismerem, ha nem olvasom hozzá a nevedet! Tudod! Ilyen ropis héjról álmodozom mindig!
Vasárnap este sütöttem kiflit. Limara tejfölös kifli (régi) receptje alapján. Csak éppen nem volt itthon tejföl, ezért csak tej van benne, és persze mag, meg korpa, meg ilyesmi. Így ez tul képp Limara féle tejfölös/tejes kifli a la emes. :)
Ja! És most végre ráraktam a dekorsót, ami nyár eleje óta megvan, de azóta még nem használtam!
Totimi! Megkeresem neked majd a recit a muffinhoz, de most megint nincs sok időm! De nincs elfelejtve!
Mindenkinek szép napot! Meg sok vitamint! Tsók: Emes
Megjöttünk tegnap Debrecenből, hoztunk is haza egy jó kis vidéki dáthát :) Annyit, hogy mindhármunknak kijutott belőle bőven.
Úgyhogy Fannikám egész nap nyűgös volt, apjuk 4kor hazajött végrendeletet írni, én meg nagytakarítottam, teát főztem, orrot fújtam, gyereket abajgattam, apjukot kúráltam...
Úgyhogy most megyek is, most van időm egy kicsit betegnek lenni :)))
Mindenkinek gratulálok, szép dolgok születtek míg nem voltam. Ma sütöttem egy nagyon finom félrész világos rozslisztes kenyeret. Nagyon finom lett. majd jön a kép is.
Moha milyen a Limra féle zsömi? valami új, lemaradtam valamiről? nagyon szép a zsöméd.
Hála a receptedenek a székelykáposztát a te utmutatásod alapján készítettem és nagyon finom lett és sokkal hamarabb kész lettem vele. Jó hogy megosztottad velünk.
Kisült a Limara félre kifli és kenyér nagyon finom lett. Fényképet sajnos nem tudok mert nem jó a fényképezőgép.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit