Köszönöm szépen Limara!
Azt még szeretném megkérdezni, ezt a fajtát villanysütőben vagy kenyérsütőben kell sütni. A kép alapján azt látom, hogy kenyérsütőben.
Kislányok ezt már nem lehet fokozni, már megint nagyon sok gyönyörűség született, gratulálok mindenkinek!
Erika! Üdvözöllek a pékek táborában, érezd magad jól, süssél sok finomságot, és ne felejtsd el nekünk megmutatni!
Bezsa! Te az almás pitébe is teszel pudingot?
Kel egy kenyerem, valószínűleg ez lesz a Nagyalföld, mikor öntöttem bele a lisztet, csörgött a fránya telefon, mire visszajöttem kikapcsolt a méleg, így hol lisztet, hol vizet öntözgettem a gépbe, de lágy lett a tésztám
Bezsa, nem vettem észre amit írtál nekem. A receptkönyvében levők közül megsütöttem 3-at, azokkal nem volt semmi gond. Csak nagyon szeretjük a rozsos kenyereket és ahhoz kerestem itt elsősorban receptet (illetve barna, vagy teljes kiörlésű kenyerekhez), de mindig beleütköztem abba, hogy azt sem tudom mi az a hozzávaló.. :-)
de amit edobedo javasolt, azt kipróbálom
nem tudom hol keressem egyébként az oldalon az egyszerűbb kenyereket
Nagyon köszönöm, hétvégén ki is próbálom, ehhez nem kellenek olyan különleges dolgok, ami nincs otthon. No ezt a burgonyapelyhet azért megpróbálom beszerezni.
Gombócok csipkedve belőle. 10-15 percig békén hagyjuk.
Formára nyújtva.
Timi azt jelenti, hogy ne kenődjön el, hogy vajnak darabosan kell, hogy a tésztába maradjon, tehát nem alaposan összedagasztani, hanem a tészta széleit megfogod, befelé ráhajtod és megint megfogod és rahajtod. Aztán hagyod egy kicsit, ahogy a recept irja.
A kisült szebbik adagot elfelejtettem lefényképezni.
Timi mindjárt teszek fel fázis képet. Én vajat reszeltem, mert általában abból mindig van itthon.
Moni láttam.
Erika!
Én helyedben azért egyszerűbb kenyérrel kezdeném és aztán mikor több gyakorlatom van akkor kezdenék más fajta kenyereket sütni Ez csak egy tanács, nehogy az első kudarctól elmenjen a kedved. Még az egyszerűeket is gyakorolni kell. Ugye lányok, tudnánk itt mesélni a kezdetekről. (persze mindig vannak kivételek).
Nekem is azóta jó, amióta az utolsó 5 percben kiveszem. azelőtt mindíg az volt, hogy klassz volt a tészta, jó kemény rugalmas, és mégis mikor kivettem ellágyult.
Timi,miben látod a hibát,amiért nem sikerül a kenyered?Én mindig nyitott tetővel dagasztok,mert figyelem a tésztát.és ahogy Limara is mondta az utolsó 5 perc dagasztást már kikapcsolom,mert ekkor már melegit a gép.
Moha, az almás-fahéja kalács nagyon jól néz ki! Változtattál valait az eredeti recepten? tejszínre lecserélted a zsiradékot? Két "rudat" összecsavartál? Bocs, ha sokat kérdezek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit