Limara, de akkor kukorica pelyhet is kell vennem...Csak halmozódnak az alapanyagok..De azt hiszem holnap nekiugrok egy kis adagnak ebből a kenyárből, meglátom..Legfeljebb földkörülire bocsájtom ha végképp nem lesz jó!!
Én imádom a tejbegrízt és kimondottan azt a menzás, péppé főttet. Elárulták a suliban a konyhások hogyan kell előállítani, azóta csinálom minden héten reggelire.
Kukoricapelyhes kenyérhez illene szerintem, bármelyik kenyérben a burg. pehely helyett lehet kukoricapelyhet tenni, majd a formázott kenyeret levizezni egy kissé és megszórni kukoricadarával. Egy próbát megérne szerintem
Limara, igen, pont egy ilyesmi kenyér recit találtam valahol a neten, bele is tesz, meg meg is forgatja benne..Csak hát nem Ti csináltátok, így kicsit bizalmatlan vagyok
Most már látom, hogy Gabye kért recit kukorica darára.
Olasz polenta alapja (tv paprika magazin): 50 dkg kukorica liszt 1,75 l víz só
Én azért csökkentettem az adagot arányosan. Nem sóssan ettem, hanem mint a tejbegrít, édesen.
Ha gondolod, hogy írjak polentás recepteket, akkor szólj. (polenta ricottával, polenta hússzósszal, gombás polenta)
Még nem próbáltam: Kukoricadara zabpehellyel (tv paprika magazin) Hozzávalók: 20 dkg kukorica dara 10 dkg zabpehely 15 dkg finom liszt 5 dkg vaj 10 dkg darált mák 10 dkg porcukor 4 ek méz só
A kukoricadarát 1-1,5 l vízben elkezdjük főzni. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a lisztet, majd együtt forraljuk. Ha majdnem kész, belekeverjük a zabpelyhet, adunk hozzá 1 csipet sót és 1-2 percig még forraljuk. Félrehúzzuk, majd vajjal kikeverjük. Miután tányérra tettük és egy kicsit hagytuk hűlni, a porcukorral össekevert darált mákkal meghintjük. és óvatosan lelocsoljuk mézzel.
Az én kenyereim is mind lepuhulnak. Frissen még ropognak, és cserepek is lesznek rajta, de aztán elpuhul mind. És nem tudok vastag héjat sütni neki, mert különben megég az alja. Hiába sütöm fedetlenül a végén. Nézd meg Bau kenyerét! Én azt irígylem mindig. De ő meg a puhára vágyna.
Köszi Cristina, a tippet, de miután a koleszba 4 évig szinte minden héten adtak tejbegrízt, manapság ha tehetem, elkerülöm....Kutatok tovább, nehogy már kidobjam....Más ötlet valakinek???
Azt hiszem rájöttem az eddigi problémám okára! Túl keményre dagasztotam a tésztámat mindíg. amióta lágyabb a nyers tészta,szebben sül.De az alap megoldás titka,nálad volt!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit