Móni én is! Képeket készíts és mindent írj le! (mármint sütési idő,hőfok,stb ),hogy neked hogyan ment,mert néha amit írnak annak köze nincs a valósághoz.
Nekem egy tapasztalatom volt, mikor sütöttem a Lajos Mari félét,hogy ugye lábosban sült,a forma miatt,de a megadott idő alatt nem sült át.
Lányok ez itt most a reklám helye lesz,de nézzétek el nekem,mert úgy belelkesültem,hogy szeretném megosztani veletek!
Szóval vettem a Kaiserban sajátmárkás bio túrót. Ott kezdődött,hogy ha bio,gondoltam kétszer annyi az ára,de nem! 25 dkg-s és 259 Ft-ba kerül. ( ennél van drágább sima túró ) Olyan finom krémes,hogy teljesen elámultam,nagyon finom! Mindenhez kipróbálhatjátok,amihez kimondottan krémes túró kell, én palacsintába tettem,körözötthöz kevertem felesbe a juhtúróhoz.
Van sima és zsírszegény (97 és 67 kcal/ 100 gr),szerintem a fogyiba is jó lehet,pici sóval,snidlinggel,vaj helyett. Babauzsinak is jó,kis mézzel és saját gyümivel mennyei krémtúrót lehet gyártani belőle. Itt a képe,hogy megismerjétek:
Móni ez nagyon szép lett! Én beleteszem a Limara által írt folyadékot mindig,van amikor lágyabb a tészta,de alapból mindig úgy kelesztek a jénaiban,hogy mellette van két oldalt a két porcukor.Így szép magas lesz és nem is tömör.
Masala! Köszi a javaslatot, de sajna az én régi bevált Hauser gépembe nem sikerült a kuglóf! Eddig erről a fórumról bármelyik receptet készítettem el, mind sikerült! Most pedig a látványtól ment el az étvágyunk! Egyébként így is elfogyott 1 óra alatt, a barátnőm családja pedig kritikával élt, úgymint miért nem kerek a kuglóf, nem elég édes stb, stb...
Az én családom(főleg a fiam) kétpofára zabálta és mire a nagyobbik lányom hazaért, már alig talált belőle 1 szeletet!
Az en ferjem is azt mondja,hogy ne fogjak neki sutni,mert akkor egesz nap a konyhaban vagyok,ami tulzas,mert ugy-e a gyerekeket is inteznem kell...de aezrt szivesen megeszi o is ami elkeszulMostanaban jo,ha ket hetben egyszer van idom sutni,ugyhogy ne tagadja meg senki tolem
Amarillisz jót mulattam azon,amit írtál! Nálunk is azt mondja a férjem,hogy oda vagyok láncolva a konyhához, de azért enni nagyon szereti a végeredményt.
Bezsa! köszönet az új besorolásért, így sokkal áttekinthetőbb!
képzeljétek, azuram gyakran megjegyzéseket tesz, hogy minek sütök annyit.....mert igen, nagyon szeretek új recepteket kipróbálni, főként sütik terén.na mármost arról nem is beszélve, hogy mikor kész a mű, vagy még csak épp sül, folyton ott áll a sarkamban, hogy mikor lesz kész......erről ennyit..férfiak......s persze ált.-ban ő eszi meg a tészták 3/4-ét!
ez csak úgy jutott eszembe, hogy most kérdezte lesz-e valami desszert(még dolgozóban van). úgyhogy már sül is a pingvin karácsonyiasított változata, szerintem fini lesz!
Hát a másodikat esetleg nem is 20 percig dagasztja, de legalább korrigálhatná ha lágy vagy kemény, ált. inkább ellágyul.
Én most egyáltalán nem tudom használni a gépet, mert el kellene vinnem, ezért a robotomat használom, de ott is rájöttem, mert kétféle dagasztó kar van, hogy nem mindegy, hogy melyiket használom, mert a nagyobikkal sosem lett szép sima a tészta,
Nekem sosem jött be a 3x 20 perces dagasztás, de meg lehet próbálni, csak mindenképpen kikapcsolt gépben kellene keleszteni. Vagy ha valakinek olyan a program, akkor 20 perc dagasztás, és átkapcsol olyan programra, ahol van 20 perc előmelegítés, utána megint dagasztás. A második dagasztást semmiképpenbn nem hagynám 20 percig, talán csak a feléig. Különben ismét ellágyul a tészta.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit