Emes tényleg szép lett a kenyered!! Én is ilyet sütöttem ma, nekem kb. négy órába tellett. Az elejét le het övidíteni, amíg az öregtészta kovászolódik. Én úgy szoktam, hogy a mikróba beteszek egy pohár vizet, 3 perc alatt feforralom, kiveszem a vizet és beteszem helyére az összekészített tésztát. Abban a melegben csodásan beindul a tészta és kb. 1/2 óra múlva használható, de ha lehet tovább hagyom bent. Ma ez 3/4 óra volt. A mikrót bekapcsolni tilos!!!! Ha ezt a lépést kihagyod, akkor a kenyér más állagú és ezért más fajta lesz.
Emes, hát ez fantasztikus! gyönyörű szép a kenyered, gratulálok. Nekem is ez a bajom, hogy a kenyereim éjjelbe nyúlnak mire készek. Szépek, finomak és szuperek, de mire elkészül hajnal van én meg kiájulok a sorból.
Megsütöttem Limara új kenyerét. Rendesen ahogy kell, mert hogy csináltam tegnapelőtt nyanyát is! Hát ez tényleg fantasztikus! Tiszta szuper kenyér. Formailag, "szagilag tiszta, mint a bolti! Már jó értelemben. Még nem vágtam meg, de már nagyon kíváncsi vagyok rá! Csak 1 baj van vele: 8-kor kezdtem neki, és 2-kor vettem ki a sütőből! Az 6 óra! Ennyi időm ritkán van!
Ezért, miután nagyon köszönöm Limarának ezt a recit, szeretném megkérni valamire, ha lehet! Olvastam, hogy nyanya nélkül is meg lehet csinálni, csak élesztővel, és ez rövidebb, gyorsabb. Csak valahol elveszett az oldalon ez. Ha lehet egészítsd ki Limarám az új kenyér receptjét ezzel a módszerrel is, mert így meg fogom találni! És tudok így sütni én is, aki mindig rohan! Előre is köszönöm!
Hát íme:
sütőből kivéve,
és ácsmesterek után.
Habár most nálunk tényleg van ácsmester! Biztos nem akart a kenyerem sem lemaradni!
Bau nem is csodálom, hogy örülsz. Nincs annál jobb, mint amikor sikerülnek a dolgok. A belefektetett energia kamatozik, a belevalókról nem is beszélve.
Három Bites,kávés,habos szép délutánt! Látom mindenki hízni akar... (én is.) ezért is sütöttem,minden féle jót!
Tegnap este felébresztettem egy adag nyanyát,és ma reggel azzal sütöttem kalácsot,(almalekváros,meggyes,fahéjjas-narancsost!) És egy adag Limara módon készült Tk zsemlét. No ide kukk!
A kalács jénaiba került,és akkora lett,hogy felkunkorodott az oldala.
Bocsi a sok képért,de ma nagyon örülök,mert minden remekül sikerült!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit