Drága Bezsám! Már annyira nyüzsögnek itt a lányok, mintha holnap lenne karácsony, hát rajtam is kijött ez a láz. Lenne egy kérdésem. Tudod, tavaly feltettetek egy olyan beigli recit, ( több is van fenn!) amit már egy páran ki is próbáltatok, és az volt az általános tapasztalat, hogy az volt a legjobb mindenféle szempontból. Csak hogy nem tom, melyik volt az. Légyszi segíts nekem kibogozni ezt a fogas kérdést! Az idén én is neki akarok fogni, de én azt szeretném megsütni. Szóval melyiket szeretném? ELőre is köszi!
Edo, a dejót diópótlóként árulják. Így gyorsan frissen ami eszembe jut és benne van, az napraforgómag őrölve, búzacsíra, citromsav, cukor. Szóval dió utánzat lenne.
HBKati, köszönöm szépen, igyekszünk gyógyulni, habár az ápoló lett utoljára ápolt. A fiúk már kezdenek szépen gyógyulni.
Hoztam nektek valami újat, ma ezt találtam ki. Pudingos-túrós-mazsolás és dejós-mazsolás kiflit csináltam. Lehet karácsonykor vagy szilveszterkor is terítékre fog kerülni.
Csináltam 1-2 kiflikét csak pudingos-túrós töltelékkel, hogy azért én is falatozhassak picit belőle. A többi persze vastagon mazsolás, mert a fiam úgy szereti.
Mindenkinek köszönöm a vöröslencsés tanácsokat,ötleteket!
Timi a nápolyi rakott tészta recit Bora betette,itt kettővel alattam. Én csak annyit fűznék hozzá,hogy nekem a liter tejből készült besamel 50 dkg tésztához elég volt,és a közé kerülő húsragut pedig 70 dkg pulykacombfiléből készítettem,saját verzióban.
Kati,hogyhogy "csak" turos bukta??Mi kell ennel tobb?Nagyon finom lehet!
Lanyok a tegnapi rozsos kenyerem isteni,de isteni lett.Nyanyat is rakta bele,es hatalmas lett,puha,nem olyan tomor mint a rozskenyerek,sokkal szebb lett es finomabb.
Sziasztok!Szép estét!Mindenki nagyon szépeket sütött megint.Nem győzöm törölgetni a számat!Kalács,kifli,pogácsa,a kenyérről nem is beszélve!! Gratulálok mindenkinek!
Edo!Nem olyan íze van,mint a csirkének tojással!A sajt,a fokhagymás tejben való áztatás,nagyon finom ízt ad neki.
Szeva!Rendben,legközelebb szólok,várlak!
Serenella!Üdvözöllek körünkben!Itt biztosan találsz jó kenyér,és annyi más receptet!Javaslom neked itt a baloldalon,egy kicsit lejjebb az E.Margit recijeit nézd át.De itt az alt.ban is szinte minden nap megmutatja valaki a kenyerét és írja is hogy melyik recept alapján készült!Ha segítségre van szükséged itt mindig találsz valakit,aki tanácsot tud adni.
Sziasztok!
Édesanyám ma este megkért, hogy ha már van ez a csodálatos iiinternet, akkor nézzek már körül, hátha találok valami receptet ahhoz, hogy hogyan lehet kenyérsütő nélkül is finom kenyeret sütni a sütőben. google-ben rákerestem, és erre az oldalra találtam :) Azt hiszem kellően jó helyre kerültem :) A képeket elnézve összefutott a nyál a számban :)) Viszont sajnos arra nem sok időm van, hogy az egész oldalt átnézzem és átolvassam. Így egy hasznos és jó receptet szeretnék tőletek kérni, amivel anyunak örömöt szerezhetek és amivel finom kenyeret tud majd sütni. :) De már valami útbaigazításnak is örülnék, hogy merre kutakodjak tovább :)
Mindenkinek további jó éjszakát :)
Serenella
Takonykórmentes szép estét! Nálunk dühöngenek a bacik.
Szeva, nyugodtan fagyaszd le a kiflitésztát, én már többször sütöttem úgy kiflit, zsömlét is. Sőt, többen sütöttünk már így. Én a Sparban láttam, hogy fagyasztott téztát engednek ki, kelesztenek és sütik.
Most viszont elvonulok, megkeresem a teámat és pihenek.
Masala, köszönet a csicseri receptért! Nem akarnék fárasztó lenni, de az a búzacsírás almás is nagyon megtettszett. Majd ha lesz időd írd már be azt is. Tényleg nem sűrgős nagyon, csak ha ráérsz. Majd a hosszú hétvégén írok be én is egy két reformos szeletet. Hajdinás meg köleses sütemények vannnak a tarsolyomban.
Moha, én szoktam lencsét készíteni. A vöröslencsét olyan főzeléknek mint a sárgaborsót. A vöröslencsét csak meg kell mosni, nem kell áztani, mert nincs hája. Bő vízben, ami olyan jól ellepi, feltesszük főni. 15 perc alatt kész. Én csak sózni szoktam és török bele fokhagymát - még az elején. Néha megkavarom, ha kell pici vízzel ütánaöntöm. Sem rántás tem tejtermék nem kell bele. Nagyon finom és tápláló. Így jó főzeléknek is meg kennyére is lehet kenni. Én salátával szoktam tálalni.
A másik lencséből főzeléket szoktam készíteni, de azt áztani kell.
Az szeretném kérdezni, hogy a nápolyi rakott tészta receptjét hol találnám meg?
Kartika! a reci Lajos Maritól van.-mármint nem személyesen... ha még itt nincs meg, majd holnap bepötyögöm.
Andrej! a kislányom 2és fél éves, és már ez a 2., vagy a harmadik nap, hogy egész nap lázas.Meg alig tud enni. Én szerencsére jól vagyok, csak lelkileg kimerít, hogy nem tudok rajta segíteni...
Amúgy köszönöm a dícséreteket-pogi ügyben, azt hiszem ez lesz az én nyerő pogirecim, - és a bíztatást-gyógyulás ügyben.
Szép estét Mindenkinek! Gratulálok a sok ügyes pékecskének, Limara hozta a megszokott csúcsformát, de Superkeri, Amarillisz és a többiek is remekeltek..Csak így tovább..Ilyenkor kicsit irigykedek, hogy Ti majdnem minden nap süthettek, annyi mindent szeretnék én is kipróbálni, megsütni..De így legalább képben megvan az agyamban
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit