Megnéztem a recepteket azt a2-öt amit én irtam be és tavaly meg is sütöttem.
Az Andi félének a tészta alapja kb.: 1.40 kg ebből 6 db jön ki.(van amít nem számoltam bele.)
A másiknak a tészta alapja kb. 1.80 kg ebből 8db (van amít nem számoltam bele.)
Tehát ha megnézed akkor nincs nagy különbség. Reális a db szám.
Ezt a két receptet azoknak is "melegen" ajánlom aki még életében nem sütött beiglit.
Én tavaly előtt (egyszer régen vagy 15 évvel ezelőtt én is próbálkoztam, de rendszerint megrepedt és amúgy sem lett az "igazi" abbahagytam, ráadásul mindig kaptunk) kezdtem igazából a beigli sütésnek.
Zitti,szuper lett a kuglofod!Mi nagyon szeretjuk a kuglofokat.
Andrej,atkuldom neked is a gyertyas oldalt.
Szoval hoztam a reggel kisult kenyeremet,amirol tegnap irtam.Este betettem es idozitett sutesre allitottam,hogy 12,5 ora mulva kesz legyen.70 dkg liszthez tettem 12 dkg nyanyat kb,ennyi volt.A lisztek:35 dkg tk rozsliszt,10 dkg tk tonkoly,15 dkg graham es 35 dkg feher.Egy hatalmas kenyer lett belole,ilyen magas sosem volt meg.Hoztam a kepet.Szoval lehet idozitve nyanyaval sutni.
Nálunk a mexikói nem megy, mert csak túrizás lenne. Ki ezt nem szereti benne, ki azt. A sárgarépát is azért reszelem, mert darabosan nem mindenki eszi.
A gyerekeim egyrésze azt sem tudja, hogy a töltelékben darálva benne van a gomba. Így megeszi, de amúgy meg nem eszik a gombát.
Az unokám nem eszi a gyümölcsöt, de a gyors almást imádja, mert nem tudja, hogy almás.
Na szóval ilyen trükköket alkalmazok a családtagjaimnál.
Persze én is válogatós vagyok, így aztán ezen a dolgokon csak kicsit lepődök meg.
Mindenki szépeket alkotott. És egyre türelmetlenebbül várom, hogy én is süssek az új formában, mert ahogy látom, mindenkié nagyon szép lett!
Nogeám! Hát az első reakcióm undor volt, az ujjak láttán, mert annyira élethűek! (Már bocsánat, de ez dícséret!) Már többször mondtam, de 1000x le akalappal előtted! Nem is tudok mást mondani!
Bocsánat a sok elütésért. Megsérült a ujjacskám és olyan ügyetlen vagyok azóta, mintha nem lenne még 9 azon kívül...Pötyögtetek össze vissza. Pusziiiii
Sziasztok Pékecskék ! Rélem mindenki jól van. Csak ámilok é bámulok, milyen sok szépségget készítettetek. bezsa, láttam a rizottót amit készítettél. Én mexikói (fagyaztott) salátakeverékkel készítem. Ám a csirkemell tortát nem ismerem, s hiába kerestem itt a bármiben nem találtam a receptet. Minden esetre a képen nagyon megtetszett. Kérem szépen a recit. Jó éjszakát, szép álmokat.
érdeklődnék, van-e olyan bejgli recept, ami jó cukorbetegnek is. és hogy mivel édesítetek cukor helyett? mert tudom van kimondottan cukrosoknak kristálycukor, de az tönkrevágja a tésztát...köszike előre is! / a mamámnak szeretnék majd sütni/
Én már megnéztem 4-5 beigli receptet. Egy dolgot nem értek. Kb ugyanannyi nyersanyag felhasználásával miért van az, hogy egyikből 4 db, a másikból 6, sőt olyan is van amelyikből 8 beigli sül. Gondolom, hogy méretbeli különbségek vannak, de ekkora? Azt hiszem nekiállok kpróbálni néhányat. Nem lesz gond az "elpusztításukkal"
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit