Köszönjük az oktató kenyérkét. De régen azért mit nem adtam volna ha legalább ilyenre sikeredik a kenyerem. És nem csodálom, hogy nem bírták ki a gyerkőcök a kuglóf hűlését.
Sütöttem ma kenyeret, és hozom is példának, arra, hogy milyen a tészta, amikor azért reped, mert kissé keményre lett dagasztva. Pedig mindössze 1 ek.folyadék hiányzott belőle szerintem. Itt már 50 perce kelt, és látszólad nem is kemény a tészta, de formázás közben is láttam, hogy kissé szakad a tekeréseknél.
Ilyen lett, mikor kisült:
Uzsonnára sütöttem egy kuglófot, itt van a kisfiam barátja is, nem bírták kivárni, míg meghül, melegen nekiestek. Remélem nem lesz pocakfájás.
Köszi a tanácsot,de ezt nem most próbálom ki,mert így is korán kelünk és akkor még sütéssel együtt 2 óra lenne.Tehát ha 6-kor indulunk,az 4 órát jelent.Inkább megsütöm ma.
Én is szoktam késleltetett sütést csinálni, mert alig vagyok itthon. Csak én reggel dagasztok, és este sütök. Margitka tanácsait követve, nálam az vált be, hogy rögtön dagasztás után formázok, és berakom a hűtőbe jénaistul. Mielőtt sütnéd ki kell venni kb 1 órára, és utána sütheted. De a reggeli/késleltetett sütés, még azért lehet rizikós, mert nem tudhatod, hogy mekorán fogot ott találni. Lehet, hogy még nem lesz eléggé megkelve. Erre számolj! Én már jártam így, pedig ugyan azt az időt töltötte hűtőben, mintha reggel dagasztottam és este sütöttem volna! De mondom, én már többször sütöttem, és szép lett!
Hú! Köszi Bezsám! Ma megyünk úgy is vásárolni, mert az ács fiúkáim mindent felettek, pedig hétfőn vásároltam kajcsit! Majd veszek pudingport többet, mert itthon csak 1 vaniliás és 1 csokis van.
Meghoztam az új színes szilikonformában sült muffinokat! Az én sütőmben, mivel éget úgy látom, hogy legközelebb nem tepsire kell őket rakni, hanem rácsra. Sztem elég vastagok, és formatartóak, és meg fognak állni rajta.
Másodszor: Most sülnek az új színes formákban a muffinok! De én balga mit csináltam??? Kicsit elmértem a tejet a nedves hozzávalókban. 1/2 dl helyett 1/2 LITERT mértem. Még észrevettem időben, mielőtt összekevertem volna a száraz anyagokkal, és újra kevertem. De maradt majd 1 liter nutellás, 3 tojásos, cukros tejem. Megtudjátok mondani, hogy ezt mire használhatnám fel? Talán valamilyen krémnek, vagy pudingnak még fel lehet főzni??? A változtatást is írjátok meg légyszi! Ha estig nem írjátok meg akkor kiöntöm. Mert én nem tudom, hogy mit lehetne vele kezdeni.
Ha valami gyors, nagyon csokis sütire vágyom, akkor Nigella duplacsokis muffinját szoktam csinálni, tepsiben sütve, barack vagy meggy szemekkel túrbózva. Nagyon finom.
Megjártuk az ország két ellenkező sarkát,meglátogattuk a rokonokat és a temetőkben is voltunk. Olyan kár,hogy ilyen messze vannak,jó lenne gyakrabban találkozni velük. Kaptunk igazi szatmári üstben főtt szilvalekvárt,az én családom fele onnan való. Ki fogom próbálni Limara szilvalekváros sütijét vele.
Elkészítettem a csirketortát megint, a Páfránynak is ízlett.
Egy liter hideg vízben feltesszük főni a meghámozott, kockákra vágott burgonyát és birsalmát. Sóval, kaporral, babérlevéllel ízesítjük. Ha a burgonya és a birsalma megpuhult, akkor a kaprot és a babérlevelet eltávolítjuk. A levest tejfölös habarással besűrítjük s néhány percig még forraljuk. Tálalhatjuk azonnal, esetleg hidegen is finom, üdítő.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit