E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Kipróbálásra váró receptek Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Batka

2007.09.15. 19:57 -
Ezt a fórumtémát azért hoztam létre, hogy elkülönüljenek azok a receptek, amelyek valamiért szimpatikusak, de személyesen még nem próbáltátok ki, hogy valóban stimmel-e a leírás. Ezentúla "Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni" részleg helyett az ilyen recepteket ide írjátok be, hogy megkönnyítsük a bevállalós kísérletezők, illetve a biztosra menők dolgát :-)

bezsa Előzmény | 2007.11.06. 13:19 - #58

238.

Csokis-Csokis marcipánbonbonok

30 db

 

450 g marcipán

25 g kandírozott cseresznye

25 g gyömbérgyökér

50 g aszalt sárgabarack

35 dkg étcsoki

25 g fehér csoki

porcukor

 

A marcipánt harmadoljuk el, az apróra vágott cseresznyét gyúrjuk az egyikbe, a gyömbért a másikba, a barackot a harmadik adagba. Formáljunk golyókat. A csokit olvasszuk meg, a golyókat sorban mártsuk meg. Mindháromféle golyóból egyet-egyet tegyünk egymás mellé a sütőpapírra, hogy a megdermedő csoki majd összetartsa. A triókat olvasztott fehér csokival díszítsük, esetleg tálaláskor szórjuk meg porcukorral. Lehet fordítva is: fehér csokiba mártani, aztán étcsokival díszíteni.

238_1.JPG

 

238_2.JPG

 


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 13:16 - #57

237.

Csokis-Csokikosárkák

20 db

 

100 g fehér csoki

150 g narancsos étcsoki

1,5 dl tejszín

2 ek porcukor

 

A fehér csokit gőz fölött olvasszuk meg, 20 mini mignonpapírt kenjünk ki vastagon, akár több rétegben. Ha megdermedt, húzzuk le. (Ha nem elég merev, rakjunk egybe két papírt.) Az étcsokit olvasszuk meg, bele a tejszín és cukor. Csillagcsőrös nyomózsákkal adagoljuk a kosárkákba. Hűtőben tároljuk.

237_1.JPG  237_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 13:13 - #56

236.

Csokis-Csokis tölcsérkék

10 db

 

75 g étcsoki

1 dl tejszín

1 ek porcukor

1 ek mentalikőr

csokireszelék

 

Sütőpapírból vágjunk 10 db 7,5 cm átmérőjű kört, celluxszal ragasszuk tölcsérré őket.  A csokit olvasszuk meg, kenjük ki a tölcséreket. Ha megdermedt, még egy réteget, ha az megdermedt, húzzuk le. A tejszínt verjük fel a mentalikőrrel, nyomózsákkal töltsük meg a tölcséreket, csokireszelékkel díszítsük. Hűtőben tároljuk

236_1.JPG  236_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 13:06 - #55

234.

Csokis-Rumos golyók

20 db

 

125 g étcsoki

kis darab vaj

2 ek rum

50 g kókuszreszelék

100 g kekszmorsza

6 ek porcukor

2 ek kakaópor

 

A csokit gőz felett olvasszuk fel, bele a vajat és rumot. Kókuszt, kekszmorzsát, porcukrot keverni bele. Ha túl kemény, rummal hígítsuk. Golyókat formáljunk, hűtőbe tegyük. A golyók felét porcukorba, a többit kakaóba forgassuk.

 

Variáció: fehér csokival, a rum helyett kókuszlikőrrel vagy kókusztejjel. Ezt olvasztott csokiba mártsuk.

 

234_1.JPG  234_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 12:30 - #54

233.

Csokis-Csokis krémsajttal töltött kosárkák

20 db

 

100 g étcsoki

100 g tejcsoki

200 g mascarpone vagy créme fraiche

¼ tk vanília-kivonat

kakaópor

 

Az étcsokit gőz felett olvasszuk fel, kenjünk ki 20 mini mignonpapírt. Ha megdermedt, megint, ha az megdermedt, húzzuk le. A tejcsokit olvasszuk meg, bele a vanília-kivonatot és mascarponét. Hűtsük, nyomózsákkal töltsük meg a kosárkákat, szórjuk meg kakaóval.

233_1.JPG  233_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 12:28 - #53

232.

Csokis-Csokis gyümölcshalmok

18 db

 

125 g tejcsoki

50 g színes pillecukor (marshmallow)

25 g dió

25 g aszalt sárgabarack

 

A csokit olvasszuk meg, az apróra vágott pillecukrot, durvára vágott diót, darabolt barackot keverjük bele. Sütőpapírra tegyünk halmokat, hűtőben dermesszük

232_1.JPG   232_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:54 - #52

230.

Csokis-Csokival töltött minikosárkák

18 db

 

A tésztához

175 g liszt

85 g vaj

1 ek finomított kristálycukor

1 ek víz

A töltelékhez

100 g krémsajt

2 ek finomított kristálycukor

1 kis tojás

50 g étcsoki

A díszítéshez

1 dl tejszín

roletti

kakaópor

 

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, bele a cukrot, elég vízzel gyorsan tésztát gyúrunk, 15 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk, 18 mini muffin- vagy kosárkaformát béleljünk ki. Szurkáljuk meg. A krémsajtot cukorral és tojással elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokit. A kosárkákba kanalazzuk, 190 fokon 15 percig sütjük, míg megszilárdul a töltelék. Kihűlés után tejszínhabbal és kakaóporral díszítsük.

 

A kosárkákat három nappal előbb elkészíthetjük, de csak felhasználás előtt töltsük és díszítsük.

 

230_1.JPG

230_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:50 - #51

229.

Csokis-Gyümölcsös-mogyorós karamella

25 db

 

250 g étcsoki

25 g vaj

2 ek. sűrített tej

450 g porcukor

50 g darabolt török mogyoró vagy mandula, paradió, pekándió

50 g mazsola

 

A csokit a vajjal, sűrített tejjel gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, mogyorót, mazsolát. Kicsit hűtjük, 20x20 cm-es, kivajazott formába simítjuk, hűtőbe tesszük, kockázzuk.

229_1.JPG   229_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:48 - #50

228.

Csokis-Csokis-diós halmok

30 db

 

175 g fehér csoki

100 g teljes kiőrlésű keksz

100 g makadámia dió vagy paradió

25 g gyömbérgyökér

175 g étcsoki

 

A fehér csokit gőz felett olvasszuk fel, a kekszet törjük morzsásra, keverjük a vágott dióval és gyömbérrel a csokihoz. Sütőpapírral bélelt tálcára kanállal tegyünk halmokat, dermesszük ki. Mártsuk olvasztott étcsokiba.

228_1.JPG   228_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:46 - #49

226.

Csokis-Likőrös csokibonbonok

20 db

 

100 g étcsoki

5 szem kandírozott cseresznye

10 szem törökmogyoró vagy makadámia dió

1,5 dl tejszín

2 ek porcukor

4 ek likőr

50 g étcsoki

fehér csoki

 

A 100 g étcsokit olvasszuk meg, kenjünk ki 20 mini mignonpapírt, több rétegben. Ha megkeményedtek, húzzuk le a papírt. A tejszínt verjük fel a porcukorral, keverjük bele a likőrt. Töltsük meg a kosárkákat, nyomjunk a tetejükbe félbevágott cseresznyét vagy egy-egy mogyorószemet. 20 percre tegyük a hűtőbe. Az 50 g csokit olvasszuk fel, kenjük be a kosárkák tetejét. Amíg még nem dermedt meg, olvasztott fehér csokiba mártott fogvájóval húzzunk bele csíkokat. A hűtőben dermesszük ki.

226_1.JPG  226_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:43 - #48

223.

Csokis-Habcsókcsíkok

30 db

 

1 tojásfehérje

4 ek finomított kristálycukor

1,5 ek kakaópor

140 g étcsoki

 

A fehérjét kezdjük felverni a cukor felével, ha keményedik, adjuk hozzá a maradék cukrot és a kakaóport. 7,5 cm hosszú, 2,5 cm széles csíkokat nyomjunk a tepsire, 120 fokon szárítsuk, amíg megszilárdul, rácson hűtsük ki. Mártsuk olvasztott csokiba a felét.

 222_1.JPG222_2.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:41 - #47

222.

Csokis-Pirított kenyércsíkok csokival

24 db

 

4 tojás

6 dl tej

5 ek sherry

8 szelet száraz fehér kenyér

4 ek napraforgóolaj

115 g finomított kristálycukor

225 g reszelt étcsoki

vaníliafagyi

 

A tejet, felvert tojást, sherryt keverjük össze, az 1 cm vastag, kb. 3 cm széles kenyércsíkokat mártsuk meg benne. A felhevített olajon mindkét oldalukat süssük pirosra (kb. 12 perc). Még melegen forgassuk csokireszelékbe. Előmelegített tányérra sorakoztassuk, vaníliafagyival tálaljuk.

222-1.JPG222-2.JPG

 


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:31 - #46

221.

Csokis-Töltött csokoládédobozkák

4 db

 

225 g étcsoki

kb. 225 g vaníliás vagy csokis piskóta

2 ek sárgabaracklekvár

1,5 dl tejszín

1 ek juharszirup

100 g friss gyümölcs (kis eperszem, málna, kivi, cseresznye stb.)

 

Az olvasztott csokit egyenletesen kenjük el egy zsírpapírral fedett tepsi hátán. Ha kihűlt, vágjuk 5x5 cm-es négyzetekre, és húzzuk le a papírról. Ne tapogassuk feleslegesen, mert felolvad. A piskótát vágjuk 5x5 cm-es négyzetekre, a vastagságuk kb. 2,5 cm legyen. A piskótakockák 5 oldalát kenjük meg csokival, illesszünk rá egy-egy csokilapot, dermesszük ki. A tejszínt a juharsziruppal verjük habbá, csillagcsőrös nyomózsákkal nyomjuk a piskóta tetejére, és apró gyümölcsökkel díszítsük.

221_1.JPG

221_2.JPG

 


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:30 - #45

220.

Csokis-Csokis perec

30 db

 

A tésztához

100 g vaj

100 g finomított kristálycukor

1 tojás

225 g liszt

2 ek kakaópor

A díszítéshez

15 g vaj

100 g étcsoki

porcukor

 

A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojást, alaposan keverjük el. Tegyük bele a lisztet és kakaót. A tésztát 15 percre tegyük a hűtőbe. A masszából sodorjunk 10 cm hosszú és 5 mm vastag rudakat, formázzunk belőlük pereceket. 190 fokon 8-12 percig süssük, hűtsük ki. A vajat a csokival olvasszuk fel, mártsuk meg benne a pereceket, szórjuk meg porcukorral.

220_1.JPG  220_2.JPG  220_3.JPG

 

 


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:27 - #44

218.

Csokis-Csokis-citromos keksz

40 db

 

175 g vaj

300 g finomított kristálycukor

1 tojás

350 g liszt

25 g étcsoki

1 citrom héja

 

A vajat a cukorral keverjük habosra, apránként bele a felvert tojást, alaposan keverjük el. Tegyük bele a lisztet. A tészta egyik felébe keverjük bele az olvasztott, kihűlt csokit, a másikba a citrom héját. A kétféle tésztát nyújtsuk ki egyforma nagyra, fektessük egymásra, csavarjuk fel. A hengert szeleteljük fel, a kekszeket 190 fokon 10-12 percig süssük.

218_1.JPG218_2.JPG218_3.JPG

   

218_4.JPG


bezsa Előzmény | 2007.11.06. 11:25 - #43

216.

Csokis-Florentin

10 db

 

55 g vaj

4 ek finomított kristálycukor

3 ek liszt

50 g durvára vágott mandula

50 g kandírozott narancs- és citromhéj

25 g mazsola

25 g kandírozott cseresznye

1 citrom héja

125 g étcsoki

 

A vajat olvasszuk meg, a cukrot olvasszuk fel benne, húzzuk le a tűzről. Bele a lisztet, darabolt mandulát, darabokra vagdalt kandírozott narancs- és citromhéjat, mazsolát, cseresznyét, a citrom héját. Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távol evőkanállal tegyünk halmokat, 180 fokon 10 percig süssük. Még melegen kerek szaggatóval igazítsuk kerekre. A csokit gőz felett olvasszuk fel, kenjük meg vele a csokit, villával rajzoljunk bele hullámokat, dermesszük ki. Az étcsoki helyett fehér csokit is használhatunk, vagy a sütik felét fehér, a másikat étcsokival vonjuk be.

216_1.JPG

216_2.JPG

 


bezsa Előzmény | 2007.11.05. 15:06 - #42

214.

Csokis-Milliomos szelet

4 személyre

 

175 g liszt

125 g vaj

4 ek barna cukor

A bevonathoz

55 g vaj

4 ek barna cukor

400 g sűrített tej

150 g tejcsoki

 

A vajat a liszttel morzsoljuk el, bele a cukrot, gyúrjuk össze. A tésztát simítsuk 23x23 cm-es, kivajazott tepsibe, szurkáljuk meg, 190 fokon 20 percig süssük. Teflonos edényben forraljuk fel a sűrített tejet, vajat, cukrot, és 4-5 percig karamellizáljuk. A karamellt kenjük a tésztára, dermesszük ki. A tejcsokit olvasszuk fel, kenjük a tetejére. A karamellnek teljesen ki kell hűlnie, különben összekeveredik a melegen ráöntött csokival.

214_1.JPG  214-2.JPG 214_3.JPG

214_4.JPG


Cristina77 Előzmény | 2007.11.04. 13:29 - #41

Kukoricakuglóf

Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg kukoricadara, 20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, fél csomag sütőpor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola

A megpuhított, de nem olvadt margarint, a cukrot, a tojást habosra keverjük. A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A habosított masszához keverjük a többi hozzávalót. A megmosott mazsolát lisztben megforgatjuk, és belekeverjük a tésztába. A tésztát belehelyezzük egy kikent kuglófformába, és takarás nélkül sütjük 18 percig 500 W-on. Pihentetési idő 5 perc. A pihentetés után óvatosan kiborítjuk a formából. Porcukorral meghintve vagy csokoládékrémmel tálaljuk.


ILDIKO Előzmény | 2007.11.03. 08:07 - #40

Kedves pekecskek!

Leforditottam Nektek a WINSTON-kalacs recijet DE a lisztekkel /fajta/ gondom van. A Jo Istenke tudja csak hogy milyen liszteket irogatnak itt. Sztem mindegyik feher liszt /?/ A francia krokanthoz"az lehetseges lenne kalacs retes liszttel v Tk liszttel????No, itt van:

WINSTON kalacs /eredeti forditas/

6g. Szaritott eleszto, 400g "Boeren-luxe /Aveve-soezi/FEHERLISZT??

100g Frans-krokant /Aveve-soezi/ RETESLISZT??? Tk.Liszt??

3g so, 40g vaj, 225ml langyosviz,

18 perc dagasztas, 40 perc kelesztes, Osszegyurni, 6 reszre osztani es hosszabb rudakra kisodorni /cm??/ 15 perc pihentetes, 20 cm hosszabbra kisodras , 5 perc pihentetes, es 50 cm kisodras /rudak/

WINSTON fonast kesziteni vele, 50 perc kelesztes, 30-35 perc sutes egy 230C elomelegitett sutoben, es CSAK! a sutobol kiveve kened meg olvasztott vajjal.

TI ugyesek es gyakorlottak vagytok es megtudjatok fejteni"melyik fajta liszttel is gondoltak ezek a csiganyalogatok"hihi Jo etvagyat es sok sikert! Feleloseget nem vallalok HA vkit ugykell kihamozni majd a fonatok kozul! hihih

 

28-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winston vlecht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen





















bezsa Előzmény | 2007.10.29. 17:20 - #39

Mogyorós vöröslencse saláta pirított póréval-Biochef.hu

4 adag1978 KJ / adag

olaj

    0.04 l

Póré                       200 g

Tengerisó              8 g

Szójaszósz            0.02 l

Lencse vörös        200 g

Mogyoró földi

 120 g

A vöröslencsét megmossuk, és forrásban lévő vízbe téve, néhányszor megkeverve félpuhára főzzük. A tűzről levesszük és levében kihűtjük. A mogyorót durvára daráljuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt lencsét, ízesítjük szójaszósszal és a karikára vágott kevés olajban megpirított póréval tálaljuk

[98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?