Bocsi Cristina,látod nem egyformák a tanácsok,én a tapasztalataim alapján próbáltam segiteni,de Limara nyilván többször sütött,jobban tudja.Nem akartalak félrevezetni.
A kicsi az 12 férős, a közepes méretű az 6-os. Akkor elméletileg 1 adag tészta elég a kettőhöz? Én muffintésztákat eddig tepsiben sütöttem, mindenfélét, csokisat, ananászosat, diósat. Nálunk bejöttek. Először csak a kicsis kosaras muffinsütőt vettem meg, gondolva jó lesz a picimnek sütikének és erre az apja behisztizett, hogy ő nem kap nagy muffint? Hát vettem neki 6-os formát, csak az volt most a boltban.
A fém muffin tepsiből azonnal kiveheted a megsült sütiket, papírostól, rácsra teszed hülni, és már mehet is bele a köv. adag. A szilikonosba nem kell papír, a legelső sütéskor elég vékonyan kikenni, késöbb már az sem kell. Muffinokat én 170-180 fokon 25-30 percig sütöm.
A muffintésztához a nedves anyagokat kell csak mixerrel kikeverni, mikor hozzáteszed a száraz anyagokat, akkor csak fakanállal keverd és ne sokáig, mert nehéz lesz a tészta.
Addig szoktam hagyni,amig el nem kezd válni a sütő falától,nem tudom mekkora aTied,ezt nem irtad,de egy adag muffin,az a 12 férőhelyes sütőre szokták számolni.Ennyit érdemes bekeverni,de nem kell sokáig kavargatni,mert akkor nagyon be tud sűrűsödni a tészta.
Brigitta, köszönöm a segítséged, értettem így is Meddig kell hülni hagyni, 3-4 perc? Addig a többi nyers tésztának nem lesz baja, míg az első adag sül és hül?
Nekem mindkét fajta van:a fém,az teflonos,gondolom a Tied is,másfajtát még nem is láttam.Azt én kikenem margarinnal,nem szoktam papirt pocsékolni,kivéve,ha vendégnek sütöm.Azt is érdemes kicsit hűlni hagyni.
A teflonost is nagyon vékonyan kenem,és valóban jó,ha hül egy kicsit az is,egyszerűen kiforditod belőle ,az nagyon rugalmas.
Vogii, gratulálok, nagyon gyönyörű kenyeret sütöttél
Edo, a te kuglófod is meseszép
Én kérdeznék. Vettem ma muffinsütőket. Az egyik közepes méretű fém, abba tudtam venni papírt. Abból melegen ki lehet szedni a muffinokat papírostól, hogy tudjak bele tenni újabb adagot?
A másik szilikonos kicsi muffinoknak való, olyan épp a fiam kezébe való piciket lehet vele csinálni. Ahhoz nem kaptam most papírt. Azt hogy kell kezelni? Tényleg hagyni kell benne kihülni a muffint?
Vogii,nagyon jol sikerult a kenyered!!Milyen sutod van?Gratulalok!Nekem mostanaban beesik a kenyerek teteje,pedig regebben mindig szepek voltak..na de finomak most is.
Mivel hogy sosincs idom sutni,es mar nagyon hianyzott az edesseg,tegnap osszedobtam egy kis meggyes kuglofkat,az hamar megy es persze nagyon finom is,en mindig ezt sutom kuglofnak.
Hoztam a képeket a tegnapi kenyeremről. Úgy tessék bírálni, hogy életem első kenyere, és persze nem az egyszerű fehérrel kezdtem, hanem belecsaptam a lecsóba (mint ahogy életem során mindenben ezt szoktam csinálni), és teljes kiörlésű tönkölybúza kenyeret sütöttem. Reggelire már ebből ettünk, még a páromnak is nagyon ízlett, pedig ő kenyér terén elég válogatós.
Mostanában én is csak 1-1,5 órát szoktam hagyni a beindított nyanyát, ez Limara új módszere. Előtte volt az esti kovászos változat, hogy reggel bekevertük és este sütöttünk vagy fordítva.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit