Nem voltam a héten, de megint csoda dolgok születtek! Természetesen! :)
Én csak ma sütöttem egy újkovászos kenyeret, de most jénaiban. Lányok! Csak én csinálok valamit máshogy, vagy tényleg sokkal lágyabb az újkovászos tészta, mint a többi? Ahogy én észlelem, még akkor is, ha kezdetben jó kemény/szoros tésztát dagasztok.
most sultek ki a finom,pihe-puha zsomleim,ez is Limara receptje,nyanyas-joghurtos,mindig ezt sutom,nalunk nagy slagerNagy resze tk tonkoly liszt,korpat is tettem bele szokasomhoz hivem.
Meg kell borsolevest keszitenem csipetkevel,aztan ismet kiehezett a csalad a fini kuglofra is,ugyhogy azt is keszitek.
Ja és ha a Gébard-szót beirom nekem sok-sok oldalnyi nem az én nyelvezetemen értelmezhető szöveg jön ki,nincs ezek szerint róla a neten semmi???/Magyarul/NO ezzel igérem le is szállok .-e témáról !Mert el tudom képzelni sokatoknak még a fülük is égnek áll lassan tőlem.
Ja egy kis sütögetés is akad azért a mi házunk táján is ,csak hát izé szóval reggel kicsit álmos voltam még amikor a hajtoványt begyurtam és nem sárgát hanem az egész tojásokat raktam bele ,MILYEN LESSZ ÍGY A TÉSZTÁM?????? csinálta már igy esetleg valaki???
halihó köszönöm a segitséget Mandula valószinüleg az lessz ,de most megint bajba vagyok mivel a netezés nálam csecsemő cipőben jár keresek olyan oldalt ahol a magyar gyógyturizmus szállodái felelhetőek lenének ,de nem találok nincs ilyen szerintetek??? Ahol minden nagyobb magyar szálloda megtalálható lenne ,mondjuk 3 csillagtól felfelé???Tudom ,hogy velem csak a baj van no de aki ügyetlen az csak úgy boldogul ha valaki segit rajta .Úgy szeretnék valamilyen jó helyre elmeni pancsizni,ha már kaptam ezt a lehetőséget,hogy egy pár napra befizetnek valahová!De nem a már megszokott helyek egyikére hanem valami tuti jó kis helyre ahol tisztaság és rend uralkodik,no meg a vizet is karba tartják mert Szoboszlón nagyon jó volt utoljára csak annyi futó szemölcsel jöttem haza meg hát a vizet sem igazán cserélték szerintem naponta El is ment töle a kedvem ,mármint szonboszlótól,habár eléggé jó szállodába voltunk.
Mivel kezdünk lassan ráhangolódni a karácsonyi készülődésre, arra gondoltam, hogy egy-két receptet - ennek jegyében - beírok a bármitbe.
Az egyik a narancslikőr. Lehet, hogy már isemritek. Nálam karácsony tájékán nagyon bevált. Egy régi Nők Lapjából vágtam ki évekkel ezelőtt és kétévente elkészítem. Kb. 1 hónap kell, hogy összeérjen. Rokonoknak, ismerősöknek szoktunk belőle ajándékozni. A ksifiammal festettünk meg szép üvegeket, abba tötöttük a likőrt és szép karácsonyi anyaggal vontuk be a tetejét. Sajnos fénykép nincs róla, de úgyis a fantáziára van bízva a diszítés. A konyhába meg mgintcsak jól jön ünnep környékén a süteményekbe. Nagyon jó a zamata. Minél tovább áll annál finomabb.
A másik két recept meg két süti lesz. A hullámos karamellást tavaly karácsonkor tötöttem le a netről. Sajnos már nem emlészek, hog honnan, de nálunk nagy kedvenc lett. Aki szereti a karamelles dolgokat, annak be fog jönni.
A zselés szeletet meg egy nyugdíjbavonuló kolleganőtől kaptam. Fantasztikus süteményekkel örvendeztetett meg minket ebből az alakalomból. Így most közkinccsé teszem az egyiket.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit