Üdvözöllek az oldalon, kívánom, hogy érezd magad jól, süssél sok szépet és finomat. Gratulálok az új kenyérsütő gépedhez. Én sajnos nem ismerem ezt a tipust, de a kezdő pékecskéknek ezt a receptet szoktuk ajánlani az első sütésekhez :
Ez egy nagyon jó alaprecept, amivel könnyen kitapasztalható a tészta megfelelő állaga. Szinte kivétel nélkül sikeresen sütik a kezdő pékek. Sok sikert, üdv!
Köszönöm Bezsa! Nagyon szép a kalácsod! Az enyém sajnos kicsit túl pirosra sült, elkéstem a letakarással, pedig csak 170-180 fokon sütöm, mégis...de az illata, íze olyan karácsonyias
Sziasztok pékecskék!Gratula mindenkinek a sütögetésekhez!!Mindenki nagyon szépeket sütött!Már engem is elkapott a karácsonyi láz!Nagyon szeretem ezt az ünnepet.
Lassan már szavakkal ki sem lehet fejezni , amit műveltek!
Idősebb (csak a sütögetés kezdetének idejére céloztam) és Ifjabb Pékecskék! Mindenkinek gratulálok, max. elismerésem a szebbnél- szebb termékekhez!
Az elmúlt napokban ünnepelteknek minden jót kívánok!
A betegeskedőknek, mielőbbi gyógyulást!
Az utóbbi időben nálunk a sütést csak a "mindennapi " elkészítése jelentette. Ma sütöttünk végre egy kis kalácsot is. A kalácstésztájába tettem narancshéjat, és egy fél narancs levét-húsát. Jól érződik a tésztán. Került még bele mazsola és aszalt s.barack. A tészta egy részéből pedig bukta sült. Most dagad egy rozsos kenyérkém, köménnyel és napraforgóval izesítve.
Emes szia, te sem panaszkodhatsz. Nyisd az ablakot, küldöm a táskát!
Nekem is szokott régi nyanyám lenni. amióta "kitanultam" itt magam és fel is élesztem, még a másodszori használatot is, azóta isteniek a kenyerek, tényleg jót tesz nekik. Hiába tudták a régi öregek, hogy mit hogyan kell. Hál Istennek, hogy sok mindenben térünk vissza a régi dolgokhoz.
Linzer, beigli, táskák és csigák! Nyami! Kérek kóstolót mindből. :)
Én ma csak egy fokhagymáskenyeret és egy pizzát sütöttem. Képzeljétek a nyanyám már 3 hetes volt. Még a 4 napos ünnep elején csináltam és most fogyott el. De nem volt semmi baja.
Bezsa, Nelly köszi a dicséretet, most vettem ricottát, abból csináltam. (krémes az igaz, de nem volt az az igazi túros íze) mazsola, citromhéj, nagyon finom lett.
Az almásba pedig a tavalyi almalekvárt tettem, ez darabos volt egy kicsit, finom szaftos.
Bezsa pihenj, ne sütögess folyton! :):)
Már várom a mézes eredményét, a férjemnek is mondtam, hogy megint variálgatsz egy csomó mindent. (irtam emailt)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit